Halálos iramban

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
The Fast and the Furious (2001)

The Fast and the Furious
Halálos iramban

Dominic az egyik vezéralakja a Los Angeles utcáin rendszeresen lezajló illegális autóversenyeknek. Ezeken a felturbózott járgányokkal felvonuló helyi vagány csávók bebizonyíthatják a csajoknak, hogy igenis van vér a pucájukban. Szuper kocsik száguldoznak az utakon, és ezt persze a helyi rendfenntartók nem nézik jó szemmel. Ebbe a világba csöppen bele az ifjú Brian. Igazi zöldfülűként nem rest versenyre hívni Dominicot. Senki sem sejti, hogy valójában álruhás zsaru, aki egy kamionokat fosztogató csapatot szeretne lekapcsolni. Valami azt súgja neki, Dominic és barátai körében kell keresnie az elkövetőket.


2001 Rob Cohen akciófilm, thriller 708 3,2
2 Fast 2 Furious (2003)

2 Fast 2 Furious
Halálosabb iramban

Az ex-zsaru Brian O'Conner sorra nyeri az illegális utcai autóversenyeket. Egyszer csak a volt kollégái látókörébe kerül, akik alkut ajánlanak neki: vagy kivonják a forgalomból, vagy segít elkapni Carter Veronét, a környék legnagyobb kábítószer-kereskedőjét. Érthető módon Brian ez utóbbi mellett dönt. Összeáll az egykori simlis, fekete haverjával, Roman Pearce-szel, hogy együtt vigyenek el egy rakomány "mocskos" pénzt a gyanús üzletembernek Miamiba. Kevesen tudják, hogy Brian valójában Monica Fuentes beépített ügynöknek segít Verone lebuktatásában.


2003 John Singleton akciófilm, thriller 664 2,7
The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006)

The Fast and the Furious: Tokyo Drift
Halálos iramban: Tokiói hajsza

Sean Boswell igazi kívülálló, fékezhetetlen versenyző az illegális éjszakai hajszák sebességtől izzó alvilágában. Ám amikor forró lesz a talaj az abroncsai alatt, Tokióban állomásozó katonatiszt apjához kénytelen költözni, hogy elkerülje a börtönt. Az idegen országban aztán még inkább kívülállónak érzi magát a szokatlan szokások és ismeretlen törvények között. Nem kell azonban sok idő, hogy ismét akcióba lendüljön, amikor egy másik amerikai srác, Twinkie bevezeti őt a tiltott „karcversenyek” világába. Az eddigi, szimpla gyorsulási versenyeket felváltja a gumicsikorgatós, kisodródós műfaj, melyben a gyorsítás és a csúszás kényes egyensúlyát kell tökélyre fejleszteni a hajmeresztő hajtűkanyarokban és szerpentineken. Első versenyén Sean véletlenül a Karckirályt hívja ki, aki összeköttetésben áll a japán maffiával, a Jakuzával. A vereségnek magas ára van: Sean kénytelen lesz a bűnszövetkezetnek dolgozni…


2006 Justin Lin akciófilm 480 2,6
Fast & Furious (2009)

Fast & Furious
Halálos iram

Brian O'Conner és Dominic Toretto összefog, hogy leszámoljanak egy bűnbandával. Hatalmas száguldás veszi kezdetét Amerika útjain át a mexikói sivatagig...


2009 Justin Lin akciófilm, krimi 482 3,0
Fast Five (2011)

Fast Five
Halálos iramban: Ötödik sebesség

Amióta Brian és Mia Toretto kiszabadította Domot a fogságból, számos határon átsüvítettek, hogy kijátsszák a hatóságokat. Most Rio de Janeiróban húzták meg magukat, és el kell vállalniuk egy utolsó balhét, hogy elnyerjék szabadságukat. Amikor összeállítják a csúcsversenyzőkből álló elit csapatukat, a cinkosok jól tudják, hogy az egyetlen esélyük arra, hogy örökre kiszálljanak, az, ha szembeszállnak a korrupt üzletemberrel, aki ki akarja nyírni őket. Ám nem csak ő van a nyomukban. A kemény szövetségi ügynök, Luke Hobbs sosem hibázza el a célt. Amikor feladatául kapja, hogy találja meg Domot és Briant, ő és kommandós egysége teljes gőzzel üldözni kezdik hőseinket. De miközben az emberei átszáguldanak Brazílián, Hobbs rájön, hogy nem tudja szétválasztani a jó fiúkat a rosszaktól. Így hát az ösztöneire kell bíznia magát, hogy sarokba szoríthassa zsákmányait, mielőtt valaki más ejti őket.


2011 Justin Lin akciófilm, krimi 477 3,4
Fast & Furious 6 (2013)

Fast & Furious 6
Halálos iramban 6.

Hobbs ügynök Dominic Toretto és csapata segítségéért folyamodik, hogy megfékezhesse a bűnözői útra tért egykori különleges alakulatos katonát, Owen Shaw-t.


2013 Justin Lin akciófilm, krimi, thriller 363 3,2
Furious 7 (2015)

Furious 7
Halálos iramban 7.

Deckard Shaw bosszút forral, miután Dominic Toretto és csapata segített a hatóságoknak megfékezni fivérét, Owent.


2015 James Wan akciófilm, krimi, thriller 325 3,1
The Fate of the Furious (2017)

The Fate of the Furious
Halálos iramban 8.

A halálos iramú csapat szétszéledt és igyekszik normális életet élni. Dom és Letty mézesheteiket töltik, ám egy rejtélyes nő hatására Dom elárulja valódi és képletes családját és olyan útra lép, amiről talán sosem tud visszafordulni.


2017 F. Gary Gray akciófilm, krimi, thriller 197 2,8
Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (2019)

Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw
Halálos iramban: Hobbs & Shaw

Luke Hobbs, az amerikai Diplomata Biztonsági Szolgálat lojális ügynöke és a törvényen kívüli Deckard Shaw, az egykori brit elit kommandós nem szívesen váltak esküdt ellenségből szövetségesekké. Amikor egy kibergenetikusan felturbózott anarchista megkaparint egy alattomos biofegyvert, amely örökre megváltoztathatja az emberiséget - és legyőz egy briliáns és vakmerő szakadár MI6 ügynököt, aki történetesen Shaw húga - a két férfinek ismét össze kell állnia, hogy elkapják az egyetlen embert, aki talán még náluk is vagányabb.


2019 David Leitch akciófilm, kalandfilm 118 2,7

Fast & Furious 9
Halálos iramban 9


2020 Justin Lin akciófilm, kalandfilm, krimi, ...