Sweeney Todd adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag

Sweeney Todd
 


1926 George Dewhurst rövidfilm, vígjáték

Sweeney Todd
 


1928 Walter West dráma, krimi
Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (1936)

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
 


1936 George King horror, krimi 4 ?
Bloodthirsty Butchers (1970)

Bloodthirsty Butchers
 


1970 Andy Milligan horror
Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (1982)

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
Sweeney Todd: A Fleet Street démoni borbélya


1982 Harold Prince - Terry Hughes dráma, musical, thriller
The Tale of Sweeney Todd (1997)

The Tale of Sweeney Todd
Sweeney Todd

A századforduló Viktoriánus angliájában játszódó történet főhőse Sweeny Todd a gazdag klienseket kiszolgáló borbély, aki nem riad vissza a gyilkosságtól sem, hogy értékeiket megszerezze. A holttestek eltűntetése egyszerű, nem kell más hozzá, mint egy gyümölcsöző megállapodás Mrs Lowett húsdaráló üzemével, aki a környék legízletesebb pástétomát készíti a gyanútlan vásárlók nem kis megelégedésére. De színrelép a biztosító társaság nyomozója, akinek feltett szándéka, hogy végére jár az ügynek...


1997 John Schlesinger dráma, horror 3 ?
Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street in Concert (2001)

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street in Concert
Sweeney Todd, a Fleet Street démoni borbélya - koncert


2001 Lonny Price dráma, horror, krimi
Sweeney Todd (2006)

Sweeney Todd
 

A klasszikus brit rémtörténet kel életre David Moore (Merlin kalandjai) hátborzongató thrillerében, melyben Ray Winstone (A tégla, Noé) játssza Sweeney Toddot, a Fleet Street démoni borbélyát, aki számos mit sem sejtő vendége torkát vágta el, míg a székében ültek. Mikor Mrs. Lovett (Essie Davis, Miss Fisher rejtélyes esetei), a férfiak illetve a húsos pitéje tartalmára nem túl válogatós fiatalasszony Todd szomszédjában nyit boltot, kettejük között komplex és környezetükre káros kapcsolat alakul ki, s mindeközben egyre másra tűnnek el az emberek a környékről. Vajh meg lehet-e állítani azt a szörnyeteget, amely rászabadult Londonra, vagy pedig neki magának kell szembesülni saját démonjaival?


2006 Dave Moore horror, krimi, thriller 12 3,8
Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007)

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
Sweeney Todd, a Fleet Street démoni borbélya

Sweeney Toddnak (Johnny Depp) nem ez a neve. A vérengzéshez sem volt semmi kedve: egyszerű, boldog életet élt felesége és lánya társaságában, míg egy gonosz bíró (Alan Rickman) fel nem forgatott mindent. Az ausztráliai rabságból már egy másik férfi tér vissza. Megnyitja borbélyüzletét a Fleet Streeten, és csak a bosszú élteti: a családját akarja. Azt akarja, hogy lakoljon a bíró, és szenvedjen az egész világ, amely megengedte a vele történt igazságtalanságot. A vendégei nem a szokásos kijáraton távoznak. Itt lakik ugyanis Todd új szövetségese, Mrs. Lovett (Helena Bonhem Carter), aki pástétomsütésből él. Todd áldozatai ettől kezdve az ő egyre finomabb ételeit ízesítik.


2007 Tim Burton dráma, horror, musical, ... 964 3,8