Superman

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag

Superman
 

Gyorsabb, mint a villám. Erősebb, mint az óceán árja. Hatalmasabb, mint egy hurrikán. Ez a fantasztikus jövevény a Kripton bolygóról a legyőzhetetlen Superman. Röntgenszeme mindenen áthatol, fizikai ereje utolérhetetlen. Supermanként örök harcot vív a jog és az igazság oldalán, de a hétköznapi életben ő Clark Kent, a halkszavú újságíró.


1941 Dave Fleischer animáció, rövidfilm 25 3,2

The Mechanical Monsters
Mechanikus monstrumok


1941 Dave Fleischer animáció, rövidfilm 11 3,3

Billion Dollar Limited
A millárd dolláros vállalkozás


1942 Dave Fleischer animáció, rövidfilm 13 3,5

Electric Earthquake
Elektromos földrengés


1942 Dave Fleischer animáció, rövidfilm 10 2,9

Terror on the Midway
Terror a Midwayen


1942 Dave Fleischer akciófilm, animáció, rövidfilm 10 2,8

The Arctic Giant
A sarki óriás


1942 Dave Fleischer animáció, rövidfilm 13 2,8

The Bulleteers
Golyóbalett

Metropolist egy gyors és nagy erejű rakétautó fenyegeti, amit csak Superman állíthat meg.


1942 Dave Fleischer akciófilm, animáció, rövidfilm, ... 14 3,2

The Magnetic Telescope
A mágneses teleszkóp


1942 Dave Fleischer animáció, fantasy, rövidfilm 11 3,1

Volcano
Vulkán


1942 Dave Fleischer animáció, rövidfilm 9 ?

Secret Agent
Titkosügynök


1943 Seymour Kneitel animáció, rövidfilm 8 ?

The Mummy Strikes
A múmia visszavág


1943 Izzy Sparber animáció, rövidfilm 6 ?

The Underground World
A földalatti világ


1943 Seymour Kneitel animáció, rövidfilm 7 ?
Superman and the Mole-Men (1951)

Superman and the Mole-Men
Superman és a Vakond-ember

Egy olajfúrás során különös, föld alatt élő lények jönnek a felszínre, és egyedül Superman tudja kezelni a veszélyes helyzetet.


1951 Lee Sholem akciófilm, fantasy 12 1,7
Superman (1978)

Superman
 

A Krypton bolygó végpusztulása elkerülhetetlennek látszik. De a hatalmas robbanás előtt még egy utolsó mentőkabin kiszakad a Krypton gravitációjából. A fedélzeten egy kisbaba, egyike a néhány életben maradt kryptoninak. Még nem tudja, hogy ő lesz, aki ismét reménységgel tölti majd el a Föld lakóit... Néhány évtizeddel később a jóképű, bár külső szemlélő számára kissé tutyimutyinak tűnő Clark Kent búcsút int szeretett nevelőszüleinek, és a nagyvárosba megy, hogy riporteri munkát vállaljon a Daily Planetnél. Nem sokkal érkezése után szenzációs hírekről számolhat be lapja: a városban ugyanis feltűnt egy titokzatos, kékruhás, piros köpenyes szuperhős, aki repülni tud, képes buszokat a levegőbe emelni, átlát a falakon és gyorsabb, mint a villám. Az emberiség nagy szerencséje, hogy a Superman a jók védelmében használja félelmetes képességeit. A titokzatos idegen jókor bukkant fel. A szupergonosz Lex Luthor ugyanis azt tervezi, hogy elpusztítja az egész nyugati partot. Superman hőstetteiről a Daily Planet bájos riporternője, Lois Lane, Clark Kent kollégája tudósítja rendszeresen az újságot, aki képtelen megérteni, miért mindig akkor akad valamilyen halaszthatatlan dolga a szerencsétlen Clarknak, amikor felbukkan imádott szuperhőse.


1978 Richard Donner akciófilm, fantasy, kalandfilm, ... 503 3,5
Superman II (1980)

Superman II
Superman 2.

Lois Lane rájön, hogy Clark valójában maga Superman. Eközben Lex Luthor kiszabadul a börtönből, és három természetfeletti erejű bűnöző segítségével ismét harcba száll a Föld feletti uralomért.


1980 Richard Donner - Richard Lester akciófilm, fantasy, sci-fi 340 3,2
Superman III (1983)

Superman III
Superman 3.

Clark Kent észreveszi, hogy lángokban áll az olajfinomító. Nem sokat tétovázik, Supermanként eloltja a lángokat és megmenti a fotós kolléga életét. Ünnepségen köszöntik a bátor tettet végrehajtó Supermant, aki a világuralomra törő gátlástalan iparmágnástól mesterséges kriptonitot kap ajándékba. Miután kapcsolatba kerül ezzel, Superman ördögi változáson megy keresztül, nem hajt vére jótetteket. Szerencsére megszólal másik énje, Clark Kent. Erkölcsi normái gátat szabnak Superman elszabadult indulatainak. A Jónak le kell győzni a Rosszat, hogy ismét egyesülhessenek.


1983 Richard Lester akciófilm, fantasy, kalandfilm, ... 243 2,5
Superman IV: The Quest for Peace (1987)

Superman IV: The Quest for Peace
Superman 4.: A sötétség hatalma

Mikor Superman bejelenti, hogy megszabadítja a világot az összes atomfegyvertől, Lex Luthor létrehozza Atomembert, az emberfeletti erővel és haraggal bíró gonosztevőt, hogy elpusztítsa Supermant, mielőtt teljesíthetné ígéretét. Az egész világ beleremeg a két szuperhős küzdelmébe, amelyben Superman megakadályozza a Szabadságszobor pusztulását, az Etna kitörését, és még a lerombolt Kínai Nagy Falat is újraépíti. Szenzációs kalandok, elképesztő izgalmak: Supermannel szárnyra kap a képzelet!


1987 Sidney J. Furie akciófilm, kalandfilm, sci-fi 161 2,1
Superman: The Last Son of Krypton (1996)

Superman: The Last Son of Krypton
Superman - A Krypton utolsó fia

A távoli Krypton bolygó pusztulása után a katasztrófát túlélő fiatal Clark Kent a Földön talál menedéket, és elhatározza, hogy szupererejét csakis a jó ügyek szolgálatában használja. Metropolis városába költözve Clark a Daily Planet riportere lesz, ahol hamarosan a csinos újságírónő, Lois Lane riválisává válik.
Lex Luthort is magára haragítva, már csak Kent alteregója, a piros-kék ruhás Superman mentheti meg Metropolist a gonosztevőktől.


1996 Bruce W. Timm - Curt Geda - Dan Riba - ... akciófilm, animáció, fantasy, ... 37 3,1
The Batman Superman Movie: World's Finest (1998)

The Batman Superman Movie: World's Finest
Batman és Superman - A film

Batman, Superman, Joker és Lex Luthor méri össze erejét minden idők legkirobbanóbb szuperhős kalandjában. Mikor Joker Lex Luther segítségét kéri ördögien gonosz tervének megvalósításához, Metropolis városának csak úgy marad esélye a túlélésre, ha Batman és Superman egyesült erővel száll szembe ellenségeikkel. Hőseink vajon képesek-e lesznek félretenni nézeteltéréseiket, hogy gátat vessenek a pokoli páros bűnös üzelmeinek?


1998 Masuda Toshihiko animáció 59 3,4
Superman Returns (2006)

Superman Returns
Superman visszatér

Sok éve senki sem látta Supermant, az elnyomottak bajnokát, a bajba jutottak megmentőjét, az emberiség ügyének odaadó szolgálóját. Pedig szükség volna bátorságára, segítségére. A visszatérése azonban nem diadalt hoz, hanem keserűséget. A világ megtanult hősök nélkül élni, és akkor sem fogadja el a segítséget, amikor nincs más útja az életben maradásnak. Az ősi gonosz erő Superman ellen támad, hogy azután leszámolhasson a védelmező nélkül maradt világgal. Superman belevág élete legnagyobb kalandjába, mely az óceán mélyétől az űr távoli sötétjéig vezeti.


2006 Bryan Singer fantasy, kalandfilm, sci-fi 414 2,6
Superman: Doomsday (2007)

Superman: Doomsday
Superman: Ítéletnap

Superman ősellensége, Lex Luthor, cégének kutatásain keresztül véletlenül a világra szabadít egy földöníkvüli lényt, a tökéletes gyilkológépet, Doomsdayt, aki pusztító ámokfutásba kezd Metropolis utcáin. Superman szembeszáll vele, ám a hatalmas küzdelem befejeztével egyikük sem marad talpon: Metropolis hőse halott, a nép gyászol. Temetése után pár héttel mégis visszatér az élők sorába - viselkedése azonban nem a régi, és miközben egyre veszélyesebbé válik azokra, akiket korábban védelmezett, felmerül a kérdés: valóban az Acélember tért vissza a sírból, vagy valami egészen más áll a háttérben?


2007 Brandon Vietti - Bruce W. Timm - Lauren Montgomery akciófilm, animáció, fantasy 75 3,3
Superman/Batman: Public Enemies (2009)

Superman/Batman: Public Enemies
Superman/Batman: Közellenségek

Az USA új elnöke, Lex Luthor, vadászatot hirdet Supermanre, miután meggyőzi a népet, hogy egy Föld felé közelgő kriptoni meteorit sugárzása befolyásolja a viselkedését, és így veszélyt jelent másokra és magára is. Superman Batman segítségével próbálja tisztázni magát, és eltávolítani Luthort a Fehér Házból.


2009 Sam Liu akciófilm, animáció, fantasy 80 3,3
Superman/Batman: Apocalypse (2010)

Superman/Batman: Apocalypse
Superman és Batman

Egy kriptonit meteoresővel együtt egy űrhajó is becsapódik a gothami kikötőbe. Utasa egy fiatal és rémült lány, aki Superman unokahúgának vallja magát - az Acélember azonnal bizalmába fogadja, de Batman már szkeptikusabb, és valamiféle sötét tervet sejt a háttérben.


2010 Lauren Montgomery akciófilm, animáció, fantasy 56 3,3
All-Star Superman (2011)

All-Star Superman
Superman és a Nap-expedíció

Luthor egy csapdájának köszönhetően Superman túl sok energiát szívott el a Napból, és most haldoklik. Felfedi identitását szerelme, Lois Lane előtt, de még egyéb elintéznivalói is akadnak, mielőtt lejár az ideje.


2011 Sam Liu akciófilm, animáció, sci-fi 33 3,2
Superman vs. The Elite (2012)

Superman vs. The Elite
Superman szemben az Elitekkel

Superman népszerűségét elhomályosítja egy új, kegyetlen módszerekkel dolgozó szuperhőscsapat, amelynek tagjai elavultnak tartják az Acélember ideológiáját.


2012 Michael Chang akciófilm, animáció, sci-fi 35 3,7
Man of Steel (2013)

Man of Steel
Az acélember

A természetfeletti adottságokkal bíró fiatalember, akit nevelőszülők gondoztak azóta, hogy csecsemőkorában egy haldokló bolygóról a Földre küldték, az emberiség védelmére kel, mikor veszély fenyeget.


2013 Zack Snyder akciófilm, fantasy, sci-fi 681 3,1
Superman: Unbound (2013)

Superman: Unbound
Superman elszabadul

Egy megállíthatatlan android a láthatáron. Egy rejtélyes tűzgolyó, amely a Föld felé száguld. Egy vakmerő és gyönyörű újságírónő, akit semmi sem állíthat meg, hogy kiderítse az igazságot. Csak egy újabb szokványos nap ez a hős Acélember életében... ám ezúttal ha tetszik neki, ha nem kiszámíthatatlan unokatestvére, Supergirl is mellette van. A kőkemény kaland akkor kezdődik, amikor Superman tudomást szerez a Brainiac nevű kegyetlen teremtményről, aki elfoglalta és összezsugorította Kripton fővárosát, Kandort. Supermannek feltett szándéka, hogy felszabadítja a megszállt metropoliszt, és megóvja szülőbolygóját Brainiac növekvő hatalmától, ezért szembeszáll eddigi legveszedelmesebb ellenségével a DC Universe egész estés rajzfilmjében, amely a letehetetlen képregény-minisorozat alapján készült.


2013 James Tucker akciófilm, animáció, kalandfilm 44 3,1
Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)

Batman v Superman: Dawn of Justice
Batman Superman ellen: Az igazság hajnala

Gotham City rettentő, igazságtevő hősét aggasztja, miféle következményekkel járhat egy isteni erejű szuperhős kontrollálatlan ténykedése, így szembeszáll Metropolis városának köztiszteletben álló megmentőjével, mialatt a világot megosztja a kérdés, hogy milyen hősnek is van helye az emberiség oldalán. És míg Batman és Superman egymással van elfoglalva, új fenyegetés üti fel a fejét, ami minden korábbinál nagyobb pusztítást ígér...


2016 Zack Snyder akciófilm, dráma, fantasy, ... 485 2,7
The Death of Superman (2018)

The Death of Superman
 

A hasonló című, DC képregényből készült animációs film, amely Superman és Doomsday öldöklő küzdelmét mutatja be.


2018 Jake Castorena - Sam Liu akciófilm, animáció, sci-fi 21 3,8
Reign of the Supermen (2019)

Reign of the Supermen
 

Derült égből villámcsapásként négy Superman hasonmás bukkan fel Metropolis városában, hogy az Acélember helyét átvehesse: egy nagyszájú tinédzser, egy fura szemüveges, gépiesen viselkedő figura, egy tetőtől talpig acél igazságosztó és végül egy kiborg is. Persze Lois Lane rögtön nyomozásba fog, hogy kiderítse, kik ezek az imposztorok.


2019 Sam Liu akciófilm, animáció 19 3,3
Superman: Man of Tomorrow (2020)

Superman: Man of Tomorrow
 

Az eredettörténet Clark Kent életét mutatja be, mielőtt ő lett Superman.


2020 Chris Palmer akciófilm, animáció 12 3,3
Superman: Red Son (2020)

Superman: Red Son
 

Superman most nem Amerikában, hanem a Szovjetunió területén ér földet.


2020 Sam Liu akciófilm, animáció, sci-fi 20 3,2