Disney élőszereplős rajzfilmadaptációk/folytatások

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
The Jungle Book (1994)

The Jungle Book
Maugli, a dzsungel fia

India fenséges, buja dzsungelében kis karaván halad. Az indiánokból és brit gyarmatosítókból álló menettel tart többek között egy ötéves kislány, Kitty, valamint a hasonló korú, egzotikus arcú kisfiú, Maugli. Az egymást nagyon kedvelő két gyönyörű gyereknek van még egy közös vonása: egyiküknek sem él az édesanyja. A karaván nyugalma egyszeriben elszáll, amikor felbukkan a dzsungel félelmetes ura, Sir Kán, a tigris. Hatalmas zűrzavar támad, tűz üt ki és Mauglival a dzsungel belsejébe robog az égő szekér. A vadon új lakója hamarosan összebarátkozik egy tucat farkaskölyökkel, megmenti egy medvebocs életét és lassanként a többi dzsungellakóban is barátokra lel...


1994 Stephen Sommers kalandfilm 90 2,6
101 Dalmatians (1996)

101 Dalmatians
101 kiskutya

Újraéled a közismert Disney-rajzfilmtörténet - méghozzá igazi szereplőkkel, hús-vér emberekkel, kutyákkal, valamint animációs segédlettel. Újra végigkísérhetjük Pongó és Perdy kalandjait, hányattatásait, azt hogy kölykeiket számtalan dalmata kölyökkel egyetemben elrabolja a szőrméket imádó, velejéig gonosz Szörnyella De Frász. Pongó és Perdy szövetségeseikkel együtt a legreménytelenebbnek látszó pillanatokban sem adják fel a harcot, és üldözőbe veszik Szörnyellát és ügyetlen híveit. A film készítőinek hihetetlen akadályokkal kellett szembenézni a forgatás előkészítése során. A legnagyobb gondot a 99 kiskutya összegyűjtése és beidomítása jelentette. A film érdekessége még, hogy Pongót négy, míg Perdyt három kutya alakította.


1996 Stephen Herek kalandfilm, vígjáték 731 3,0
102 Dalmatians (2000)

102 Dalmatians
102 kiskutya

Szörnyella De Frász (Glenn Close), mint elhivatott állatbarát? A hosszú börtönévek mély nyomot hagytak Szörnyella életében. Úgy tűnik, minden szőrmeneműtől kitör rajta a frász, ám lelke mélyén valahol ott lapul a régi vágy: egy hatalmas, pöttyös szőrméjű bunda! Hogy ártatlanságát bizonyítsa, állást vállal egy kutyamenhelyen, s odaadásáról gyanakvó nevelőtisztjét, Chloét (Alice Evans) is sikerül megtévesztenie. Ám színre lép a szűcsök szűcse, a bundák királya: Monsieur Le Nyúz (Gérard Depardieu), aki arról híres, hogy mindig ki hozza a pöttyökből a maximumot.


2000 Kevin Lima vígjáték 353 2,2
Alice in Wonderland (2010)

Alice in Wonderland
Alice Csodaországban

Alice visszatér a kislányként megismert különös világba, hogy újra találkozzon gyerekként megismert különös barátaival: a Kalapossal, Nyalka Nyúllal, Vigyori Úrral, Bölcselővel és a különös ikerpárral, Tutyikával és Mutyikával. A lány fantasztikus utazásba kezd Csodaországban, melynek legfőbb célja a zsarnok Vörös Királynő uralmának megdöntése.


2010 Tim Burton fantasy, kalandfilm 871 3,1
Maleficent (2014)

Maleficent
Demóna

A gyönyörű és nagy hatalmú tündér, Demóna idilli körülmények közt nevelkedik a békés erdei királyságban, Móriában, egy nap azonban az emberek hadserege szállja meg a környéket, megtörve a vidéken uralkodó harmóniát. Demóna harcba száll a királlyal és halálra sebzi őt, aki viszont a halálos ágyán vérdíjat tűz ki Demóna fejére. A lány és a megszálló király örököse közt ádáz küzdelem veszi kezdetét.


2014 Robert Stromberg fantasy 435 3,2
Cinderella (2015)

Cinderella
Hamupipőke

A cselédként tengődő Hamupipőke egy estén lehetőséget kap rá, hogy gyönyörű báli ruhában táncoljon a birodalom hercegével, és ez a találkozás átírja sanyarú sorsát.


2015 Kenneth Branagh dráma, fantasy, szerelmi történet 203 3,3
Alice Through the Looking Glass (2016)

Alice Through the Looking Glass
Alice Tükörországban

Alice visszatér Csodaországba, majd visszautazik az időben, hogy segítsen a bajba jutott Bolond Kalaposon.


2016 James Bobin fantasy, kalandfilm 138 2,9
The Jungle Book (2016)

The Jungle Book
A dzsungel könyve

Egy árva kisfiú a dzsungelben nevelkedik, egy farkasfalka, egy medve és egy fekete párduc segítségével.


2016 Jon Favreau dráma, fantasy, kalandfilm 320 3,4
Beauty and the Beast (2017)

Beauty and the Beast
A szépség és a szörnyeteg

Belle-t, az eszes, gyönyörű és független ifjú hölgyet kastélyába zárja egy szörnyeteg. Félelmeit leküzdve a lány összebarátkozik új, kényszerű otthona elvarázsolt személyzetével és végül képes lesz arra is, hogy meglássa a gyöngéd, érző szívű herceget a szörnyeteg rettentő külleme mögött.


2017 Bill Condon fantasy, musical, szerelmi történet 276 3,1
Christopher Robin (2018)

Christopher Robin
Barátom, Róbert Gida

Az immáron felnőtt Christopher Robin, vagyis Róbert Gida elvesztette gyerekkori képzelőerejét, és mostanra már csak a munkájának él, zsúfolt teendői mellett pedig még a saját családjára sincs ideje. Ám ekkor Micimackó és barátai újra belépnek az életébe, hogy emlékeztessék egykori önmagára, és segítsenek neki ráébredni, hogy az életben mi az igazán fontos.


2018 Marc Forster dráma, fantasy, kalandfilm, ... 149 3,6
Aladdin (2019)

Aladdin
 

A megnyerő utcai suhanc, Aladdin és a bátor és szabad akaratú Jázmin hercegnő közös jövőjének kulcsa egy dzsinn lehet.


2019 Guy Ritchie fantasy, kalandfilm, musical, ... 254 3,2
Dumbo (2019)

Dumbo
Dumbó

Max Medici cirkuszigazgató a korábbi csillag, Holt Farrier és gyermekei segítségét veszi igénybe egy újszülött elefánt gondozásához, amit túlméretezett fülei nevetség tárgyává tesznek az egyébként is küszködő cirkuszban. Ám mikor felfedezik, hogy Dumbó képes repülni, a cirkusz élete hihetetlen fordulatot vesz, magára irányítva a meggyőző üzletember, V.A. Vandevere figyelmét is, aki varázslatos vastagbőrűeket gyűjt új, eddig sosem látott showműsorához. Dumbó így új magasságokban szárnyalhat a bűbájos és lélegzetelállító légtornász, Colette Marchant oldalán, mígnem Holt megtudja, hogy a csillámporos külső mögött Dumbó új otthona sötét titkokat őriz.


2019 Tim Burton dráma, fantasy 93 2,7
Lady and the Tramp (2019)

Lady and the Tramp
 


2019 Charlie Bean dráma, kalandfilm, vígjáték 2 ?
Maleficent: Mistress of Evil (2019)

Maleficent: Mistress of Evil
Demóna: A sötétség úrnője

Gondtalanul teltek az évek Demóna és Auróra számára. A szívfájdalom, bosszú és végül szeretet nyomán kialakult kapcsolatuk elmélyült. Ám az emberek és tündérek közötti gyűlölködés változatlanul fennáll. Auróra közelgő esküvője Fülöp herceggel ünneplésre szolgáltat okot Ulstead királyságában és a közeli Múriában, hiszen a két világ is egyesülhet a friggyel. Egy nem várt találkozás azonban új, nagy hatalmú szövetségessel ismerteti meg Demónát, aki eltávolodik Aurórától, s így a keresztanya és keresztlánya a Nagy Háború ellentétes oldalán találják magukat, ami próbára teszi családi összetartozásukba vetett hitüket.


2019 Joachim Rønning fantasy, kalandfilm 67 2,7
The Lion King (2019)

The Lion King
Az oroszlánkirály

Az afrikai szavannán jövendőbeli király születik. Simba mindennél többre tartja apját, Mufasa királyt, és komolyan veszi, hogy egyszer majd az uralkodás feladata reá száll. Ám nem mindenki örvend az új oroszlánkölyöknek. Zordon, Mufasa fivére elveszítette helyét a trón várományosaként, így tervet sző. A Büszke Birtokért folytatott harcot árulás és tragédia szegélyezi, Simba pedig kénytelen száműzetésbe vonulni. Két újonnan lelt barát segítségével kell majd eligazodnia a felnőtté válás útján, s végül visszafoglalnia, ami törvényesen megilleti.


2019 Jon Favreau animáció, dráma, kalandfilm, ... 152 3,0
Mulan (2020)

Mulan
 

Hua Mulan, a rettenthetetlen fiatal lány mindent kockára tesz a családjáért és hazájáért, így válik belőle az egyik legnagyobb harcos, aki valaha született Kínában.


2020 Niki Caro akciófilm, dráma, kalandfilm 75 2,9