Marie Antoinette filmek adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Marie Antoinette (1938)

Marie Antoinette
Mária Antoinette

Ausztriai Marie Antoinette házassága révén Franciaország dofenjének felesége lesz. Ugyanakkor egy palotabeli intrika kellős közepén találja magát, ami apósa, XV. Lajos és cselszövő unokatestvére, az orleans-i herceg között zajlik. Házassága sem tökéletes, ezért ragyogó partik szervezésébe és szerencsejátékba menekül. Egy kaszinóban találkozik a fess Fersen gróffal, akivel viszonyt kezd. Amikor XV. Lajos meghal, férje XVI. Lajos néven lesz az új uralkodó, Fersen pedig elhagyja Franciaországot. Marie nagy királynő akar lenni, így kitart királya mellett. De az orleans-i herceg összeesküvést sző XVI. Lajos ellen - a forradalmi radikálisokat támogatva. Amikor a népfelkelés megdönti a királyságot, Lajost és Marie-t börtönbe vetik és halálra ítélik. Fersen értesülve az eseményekről visszautazik Franciaországba, hogy megmentse Marie-t.


1938 Julien Duvivier - W.S. Van Dyke dráma, életrajzi film, szerelmi történet 2 ?
Marie-Antoinette reine de France (1955)

Marie-Antoinette reine de France
Marie-Antoinette, Franciaország királynéja

Apja halála után XVI. Lajos elfoglalja a trónt feleségével, Marie-Antoinette-tel, Mária Terézia lányával. A szép, de költekező asszony szerelembe esik Axel de Fersen gróffal, a svéd király követével, s ez a szerelem a vérpadig tart. Hatalom, pompa, dicsőség és véres bukás egy asszony életében, akit a politika Franciaország királynéjává tett.


1955 Jean Delannoy dráma, történelmi film 1 ?
Marie Antoinette (2006)

Marie Antoinette
 

Ausztriai Marie Antoinette házassága révén Franciaország dofenjének felesége lesz. Az egyetlen elvárás vele szemben, hogy mielőbb fiúgyereket szüljön, ezzel erősítve meg a két ország szövetségét. Férje azonban éveken át hozzá sem ér a hitvesi ágyban, Marie pedig egyébként sem érzi kényelmesen magát a számára idegen környezetben.


2006 Sofia Coppola dráma, életrajzi film, történelmi film 245 3,2

Marie-Antoinette
 

1793. október 16. Marie-Antoinette börtöncellájában tölti élete utolsó napját. Néhány perc múlva elviszik a Concorde térre, ahol évek óta megállás nélkül működik a francia forradalom guillotine-ja. Utolsó óráiban lepereg lelki szemei előtt az egész élete. Életéről sok-sok legenda maradt fenn, de milyen volt a valóságban Franciaország utolsó királynéja?


2006 Francis Leclerc - Yves Simoneau dokumentumfilm, dráma 2 ?