Clive Barker adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Rawhead Rex (1986)

Rawhead Rex
 

Egy ősi démon kiszabadul évezredes börtönéből, és irtani kezdi egy ír kisváros lakóit.


1986 George Pavlou horror, thriller 14 2,9
Hellraiser (1987)

Hellraiser
Kísértetház

Frank-nek (Sean Chapman) birtokában van egy rejtélyes puzzle doboz, melyben az érzéki extázist ígérő szellemek lakoznak. Miután a dobozt kinyitja, a férfi szétszaggatott testének véres maradványai borítják a padlót. Egy idő múlva Frank bátyja Larry (Andrew Robinson), annak felesége Julia (Clare Higgins) és lánya Kirsty (Ashley Laurence) Frank régi házába költöznek. Larry-t költözéskor baleset éri, s vére a padlóra kerül. Ez táptalajként szolgál Frank szellemének. Az élőhalott Frank, hogy új erőre kapjon, ráveszi volt szeretőjét Juliát, hogy szerezzen neki férfiakat, és segítsen vérüket ontani. Közben Kirsty kezébe kerül a sötétség doboza. Kirsty életét csak úgy tudja megmenteni, ha Frank-et visszaadja a démonoknak...


1987 Clive Barker fantasy, horror 261 3,6
Nightbreed (1990)

Nightbreed
Az éjszaka szülöttei

Boone-nak (Craig Sheffer) menekülnie kell: nyomában egy nő, aki halálosan szerelmes belé, egy pszichopata gyilkos és a törvény, hiszen gyilkossággal vádolják. Nincs más hátra, Boone enged a régóta csábító, titokzatos hívó hangnak, és elindul Midianba, a legendás szörnyetegekkel teli földalatti városba, arra a misztikus helyre, ahol minden bűn bocsánatot nyer...


1990 Clive Barker horror 69 3,3
Candyman (1992)

Candyman
Kampókéz

Helen a nagyvárosi legendákról ír tanulmányt. Leginkább egy sorozatgyilkos, Kampókéz története kelti fel az érdeklődését. Nem hisz abban, hogy az áldozatait összekaszaboló rémalak valóságos lenne és még kevésbé tartja elképzelhetőnek, hogy Kampókéz azonnal megjelenik, amint valaki ötször a tükörbe mondja a nevét. De amikor nyomozni kezd az egyik lezüllött, bűnnel fertőzött chicagói lakónegyedben, borzalmas események szemtanúja lesz. A rendőrség azonban még kevésbé hisz Kampókéz létezésében - inkább Helent gyanúsítják az új gyilkosságok elkövetésével...


1992 Bernard Rose horror, thriller 264 3,3
Lord of Illusions (1995)

Lord of Illusions
A látszat öl

Egy magánnyomozó, Harry D'Amour egy átlagos nyomázásból egy okkult társaság középpontjába csöppen, akik éppen meggyilkolt vezetőjük, Nix feltámadását készítik elő. Nixt a legjobb tanítványa ölte meg, hogy megmentse szerelmét, de most, 13 év után sem lehet nyugtuk, mert az egykori mester követői mindent megtesznek, hogy megtalálják mentoruk holttestét.


1995 Clive Barker fantasy, horror, thriller 37 2,9
Quicksilver Highway (1997)

Quicksilver Highway
 


1997 Mick Garris horror, thriller 8 ?
Saint Sinner (2002)

Saint Sinner
Bűnös szent

1815-ben egy damaszkuszi rendbeli testvérpár kíváncsiságból felnyitja a kolostor mélyén eldugott kis ládikót, és így, tudtukon kívül, két démont szabadítanak a Földre. Az egyik fiú halálos sebet kap, a másik pedig a bűntudattól vezérelve, elvállalja az apátság vezetőjének megbízását, és üldözőbe veszi a két démont, akik egy különleges szerkezet, az úgynevezett Időkerék segítségével 2002-be szöktek. Tomas követi őket az ismeretlen és szokatlan, veszélyekkel teli világba, ahol is a démonok nyomában elszaporodó holttestek után nyomozó tiszteknek, azonnal gyanús lesz a furcsa idegen.


2002 Joshua Butler horror, sci-fi 5 ?
Book of Blood (2008)

Book of Blood
A vér könyve

Mary Florescu a paratudományok professzora és több szellemtörténet népszerű írója éppen egy új könyvéhez gyűjt adatokat egy házban ahol igen különös és brutális halálesetek történtek. Mary egy kollégájával együtt beköltözik a házba és segítségül hívja diákját Simont, aki egy látnok. Ezután különös események veszik kezdetüket és a helyzet egyre súlyosabbá válik. A házban sokkal több és sötétebb titok lappang, mint azt valaha is gondolták volna.


2008 John Harrison horror 30 2,4
The Midnight Meat Train (2008)

The Midnight Meat Train
Éjféli etetés

Egy feltörekvő fotóművész, aki New York árnyoldalát fényképezi, követni kezd egy hentest, mert azt gyanítja, hogy köze van egy sor metróbeli gyilkossághoz.


2008 Kitamura Ryûhei horror, krimi, thriller 216 2,9
Dread (2009)

Dread
 

A film középpontjában egy csendes és visszahúzódó egyetemista, Stephen áll. A fiatal srácot egy nap összehozza a sors a meglehetősen fura Quaid-el. A rövid ismerkedést követően egy szokatlan ötletük támad. Az emberek legbelsőbb félelmeit vizsgálnák disszertációjukban, dokumentumfilm jelleggel. Miután Stephen egyik csoporttársa, Cheryl is csatlakozik kis csapatukhoz, hozzálátnak meginterjúvolni különböző fiatalokat, legsötétebb félelmeikkel kapcsolatban. Lassan beleunnak a dologba, és a kamerát egymás felé fordítják, így az alanyok önmaguk lesznek. Ezt követően különös és sötét titkok derülnek ki mind hármójukról, melyek beláthatatlan következményeket vonnak maguk után.


2009 Anthony DiBlasi horror 36 3,0
Books of Blood (2020)

Books of Blood
 


2020 Brannon Braga dráma, horror, sci-fi 6 ?