A vadon szava adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
The Call of the Wild (1935)

The Call of the Wild
 

Jack London regénye nyomán. Buck-ot, a kutyát foglyul ejtik.


1935 William A. Wellman akciófilm, dráma, kalandfilm, ... 4 ?
Call of the Wild (1972)

Call of the Wild
A vadon szava

Egy házi kutyát elrabolnak és északra kerül, ahol szánhúzó lesz belőle.


1972 Ken Annakin kalandfilm 33 3,8
Call of the Wild (1993)

Call of the Wild
A vadon hívó szava

Az aranyláz idején kincskeresők tömege indul Alaszkába szerencsét próbálni. Köztük van a fiatal John Thornton is, aki az örökölt fűrészmalom vezetése helyett inkább a kalandos életet választotta. Egy nap találkozik Buckkal, a gyönyörű juhászkutyával, akit egy farmról raboltak el. Az ember és az állat között egyre mélyebb kapcsolat szövődik, amikor pedig Buck megmenti a sebesült John életét, egy életre szóló barátságot kötnek. A körülmények hatására Thornton szabadon ereszti a kutyát, hogy csatlakozhasson vadon élő társaihoz. A sors azonban újra összehozza őket, amikor John az indiánok csapdájába esik.


1993 Michael Toshiyuki Uno dráma, kalandfilm 8 ?
The Call of the Wild: Dog of the Yukon (1997)

The Call of the Wild: Dog of the Yukon
A vadon szava

John Thornton és kutyája, Buck a vadonban élnek. Abban a világban, ahol csak a legerősebbeknek, a legkitartóbbaknak van helyük és reményük az életben maradásra. Mindennap harcolniuk kell az életben maradásért...


1997 Peter Svatek kalandfilm 32 3,8
The Call of the Wild (2020)

The Call of the Wild
A vadon hívó szava

Buck, az imádnivaló kutya kényelmes városi élete fenekestül felfordul, amikor váratlanul messzire szakad kaliforniai otthonától, és az alaszkai Yukon zord vadonjában találja magát az 1890-es évek aranyláza idején. A postaszánt húzó kutyacsapat legújabb tagjaként – majd később vezéreként – Buck élete kalandját éli át, s végül megleli valódi helyét a világban, midőn a maga ura lesz.


2020 Chris Sanders dráma, kalandfilm 96 2,8