Pumpkinhead

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Pumpkinhead (1989)

Pumpkinhead
Pumpkinhead - A bosszú démona

1957. Ed Harley ekkor látta először a vidéki mendemondák bosszúszomjas démonát, miközben az elvégezte szörnyű feladatát. 1988. Közel harminckét évvel később Ed saját karjai közt hal meg egyetlen gyermeke, aki egy véletlen baleset áldozata lett. Harley dühe azonban iszonyatos méreteket ölt… nem érdeklik a baleset körülményei, hiszen azt vesztette el, aki a számára a legfontosabb volt a világon. Ekkor jutnak eszébe gyermekkori emlékei a titokzatos démonról és annak kötelességeiről, amelyek teljesen alá vannak rendelve az őt megidézők akaratának. A bosszú lassan beteljesedni látszódik, de amíg a nem evilági teremtmény a szabadban tombol, addig senki sem lehet biztonságban. Kezdetét veszi a rémálom.


1989 Stan Winston horror 83 2,7
Pumpkinhead II: Blood Wings (1993)

Pumpkinhead II: Blood Wings
A végső bosszú

Egy New York-i rendőr családjával együtt visszaköltözik gyermekkora helyszínére, a csendes kisvárosba. Lázadó tinédzser lánya azonban ott is megtalálja azokat, akikkel nem kellene barátkoznia, és véletlenül életre kelti Pumpkinhead maradványait. A pokoli démon újabb ámokfutásba kezd, így az új seriffnek rengeteg dolga akad, a békés kisváros pedig még a csúnya nagy New Yorknál is veszélyesebbé válik.


1993 Jeff Burr horror 16 2,2
Pumpkinhead: Ashes to Ashes (2006)

Pumpkinhead: Ashes to Ashes
Pumpkinhead 3. - Porból porrá

Húsz éve már, hogy a néhai Ed Harley utoljára megidézte Pumpkinheadet, a démoni bosszúállót. Mikor egy déli kisváros lakói megtudják, hogy a helyi orvos szeretteik testrészeivel kereskedik, a holttesteket pedig a mocsárba dobja, éktelen haragra gerjednek és Haggishez, az öreg boszorkányhoz fordulnak segítségért. A túlvilági erőkben jártas vénasszony Ed Harley földi maradványaiból hívja életre Pumpkinheadet, hogy beteljesítse a városlakók bosszúját. A megidézett szörnyeteg azonnal iszonyatos ámokfutásba kezd, és senkit sem kímél, aki az útjába kerül. Évtizedek óta arra várt, hogy rendezze a számlát. Most eljött az ő ideje.


2006 Jake West horror 32 2,0
Pumpkinhead: Blood Feud (2007)

Pumpkinhead: Blood Feud
Pumpkinhead 4. - Ősellenség

A Hatfield és a McCoy család évtizedek óta viszályban áll egymással, és az ellenségeskedés végül szörnyű tragédiához vezet: amikor Jodie Hatfield és Ricky McCoy egymásba szeret, a lány két fivére megpróbálja megakadályozni az eljegyzést, és brutális közbelépésüknek Ricky kishúga esik áldozatul. A bosszúszomjas Rickyt hiába figyelmezteti Ed Harley szelleme, hogy tettei beláthatatlan következményekkel járhatnak, a fiú megidézi Pumpkinheadet, a bosszúálló démont, hogy eltörölje a Hatfieldeket a föld színéről. Könyörtelen mészárlás veszi kezdetét, amelyben Pumpkinhead senkit és semmit sem kímél. Egy dolog biztos: ha Jodie és Ricky valaha is oltár elé lép, az a menyegző pokoli lesz.


2007 Michael Hurst (II) horror 29 2,0