Kuflik

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Egy kupac kufli (2017)

Egy kupac kufli
 

A történetek főszereplője hét mesebeli lény: ők a kuflik. Nem is kifli, nem is kukac. Nem is bab, de nem is kavics. Kufli. Egy kufli sok mindenre hasonlít, és semmire sem. Pattog, mint egy gumilabda, pedig nem is az. Színes, mint egy nyalóka, pedig nem ehető. Van kicsi, van nagy. Van kövér és van sovány. Jönnek-mennek, sosem tudni, honnan hova. Zödön a legzöldebb. Pofánka a legpirosabb. Titusz a legsárgább. Hilda a leglilább. Valér a legkékebb. Bélabá a legbarnább. Fityirc meg a legszürkébb, mert annak is lennie kell valakinek.


2017 Jurik Kristóf - Pálfi Szabolcs animáció 23 3,7

Szerintem mindenki legyen kufli
 

Egy nyári reggelen a kuflik meghívót kapnak a rétlakóktól a szilveszteri jelmezbálba. Ezen kicsit csodálkoznak, hiszen nyár van, de elhatározzák, hogy mindenképpen elmennek. Nekiállnak hát jelmezeket keresni maguknak. Feltúrják a lakóüregeiket, és mindegyik kufli talál is valami jelmeznek való kacatot. Délutánra mindegyik kufli elkészül a jelmezével. Mindannyian nagyon csodálkoznak Fityircen, aki csak egy csokornyakkendőt és egy lila gombot talált, úgyhogy azt mondja, ő „az orrán lila gombot egyensúlyozó elegáns kufli" lesz a jelmezbálban.


2017 Jurik Kristóf animáció, rövidfilm 4 ?

Kuflik 2 – Tengerre kuflik!
 


2019 Jurik Kristóf - M. Tóth Géza animáció, rövidfilm 3 ?
Mi újság, kuflik? (2019)

Mi újság, kuflik?
 

Van, aki még nem tudja, mi is az a kufli? Hát „se nem kifli, se nem kukac, simán kufli, ezt mondogasd!” Na ugye, hogy eszetekbe jutott?! A mesékben Zödön még mindig a legzöldebb, Pofánka a legpirosabb, Titusz a legsárgább, Hilda a leglilább, Valér a legkékebb, Bélabá a legbarnább, Fityirc meg a legszürkébb, mert... hát, mert annak is lennie kell valakinek! A Mi újság, kuflik? újra elkalauzol bennünket az elhagyatott rétre, ahol még akkor is történik valami, amikor nem történik semmi, hiszen ha nem történne semmi, akkor nem lenne mesélnivaló a kuflikról.


2019 Jurik Kristóf - M. Tóth Géza animáció 8 ?
A kuflik és az akármi (2021)

A kuflik és az akármi
 

A hét kuflira ezúttal is mókás kalandok várnak: Zödön elvarázsolt foltját keresi, Valér megpróbál eltévedni, Hilda végtelen hosszú sál kötésébe kezd, Fityirc és Titusz egy különleges kiállításra keverednek, Bélabá világkörüli útjáról mesél, Pofánka pedig majdnem végleg elkavarodik az időben.


2021 Jurik Kristóf animáció 4 ?