Ken Follett adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Eye of the Needle (1981)

Eye of the Needle
Tű a szénakazalban

A legkíméletlenebb, a legokosabb, a legagyafúrtabb német ügynök a "Tű", aki nevét veszedelmesen éles tőréről kapta, Angliában felfedez egy katonai reptérnek álcázott makett-falut. Rájön, hogy az angolok így akarják elhitetni a német kémrepülőgépekkel, honnan indulhat az angol-amerikai partraszállás a D-napon. A megszerzett információkat egy német tengeralattjáróval akarja eljuttatni a német főhadiszállásra. Az angol titkosszolgálat rájön, hogy felfedezték titkukat, tehát meg találniuk és meg kell akadályozniuk, hogy az információ kijusson az országból. Hol keressék? Hiszen az egész országban lehet. Egy tű a szénakazalban...


1981 Richard Marquand háborús film, thriller 213 3,9
On Wings of Eagles (1986)

On Wings of Eagles
Sasok szárnyán


1986 Andrew V. McLaglen dráma, minisorozat 3 ?

Lie Down with Lions
Vörös Sas

A nővér Kate és Jack Carver szenvedélyes kapcsolata véget ér, amikor a nő rájön, hogy szerelme CIA ügynök. Hozzámegy a férfi barátjához, Peter Husakhoz, azonban évekkel később, egy háborús zónában Carver segítségét kéri a menekülésben, miután kiderül, hogy férje a KGB-vel működik együtt.


1994 Jim Goddard kalandfilm, minisorozat, szerelmi történet, ... 7 ?

The Third Twin
Harmadik iker

A szerelem az, ha valakit jobban szeretünk önmagunknál. Ebben a hitben él Jeannie Ferrami is, a pszicho-biológusnő, aki a gének és a viselkedés közötti összefüggéseket kutatja, és úgy tűnik megtalálta élete lehetőségét teóriájának bizonyítására. Ez a lehetőség Steve Logan formájában testesül, akiről Jeannie azt gondolja, hogy ikertestvérétől távol, sőt annak létezéséről mit sem tudva nevelkedett fel. A fiú most börtönben van egy nemrég elkövetett gyilkosság miatt. A vizsgálatok során Jeannie fokozatosan beleszeret Steve-be. Amikor legjobb barátnőjét Steve brutálisan megtámadja, a genetikusnő nem hajlandó hinni neki. Azután egy napon őt is megtámadja Steve. Legalábbis úgy tűnik...


1997 Tom McLoughlin thriller 2 ?
Eisfieber (2010)

Eisfieber
 


2010 Peter Keglevic dráma, thriller 1 ?
The Pillars of the Earth (2010)

The Pillars of the Earth
A katedrális

Ken Follett világhírű regényének filmváltozata egy 12. századi angliai városkában, Kingsbridge-ben játszódik. A történet a katedrális építése körül bonyolódik, melyért a Benedek-rendi szerzetesek küzdenek szinte az egész világgal és még saját, féltékeny egyházukkal is. Mindez egy polgárháború közepén, körülöttük vér, ármány és szerelem.


2010 Sergio Mimica-Gezzan dráma, kalandfilm, minisorozat, ... 84 3,8
World Without End (2012)

World Without End
Az idők végezetéig

Anglia királya, II. Edward a véres polgárháború után titokzatos módon meghal. Özvegye, Izabella királyné fiát, Edwardot ülteti a trónra. Mindez persze egész Angliára hatással van. Kingsbridge-ben is hatalmi harcok indulnak, közben kibontakozik előttünk a szereplők sorsa. Caris, a gyapjúkereskedő lánya nem szeretne férfiakra hagyatkozni, önállóan boldogulna. Caris szerelme Merthin, kinek apját, a grófot kivégezték, földjeit elkobozták, így szolgasorba kerül. Merthin öccse Ralph fegyvernök lesz az új gróf szolgálatában. Kegyetlenséggel és céltudatossággal jut egyre feljebb. A szász Gwenda lelketlen apja a királyné zsoldosa volt. A harcok végeztével földönfutóvá váltak, a lány pedig kiutat keres nyomorult életéből, benne lel társra Wulfric, aki egy tragédia következtében mindenét elvesztette. Godwyn Caris nagyravágyó és könyörtelen unokafivére az apátság élére vágyik, anyja, Petranilla támogatására mindig számíthat. Thomas Langley lovag sérülten érkezik a Kingsbridge-i apátságba, ahol a királyné támogatásával befogadják, de vajon milyen titkot rejteget?


2012 Michael Caton-Jones dráma, minisorozat, szerelmi történet, ... 3 ?
A Dangerous Fortune (2016)

A Dangerous Fortune
 


2016 Christian Schwochow dráma