Robert Ludlum adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
The Osterman Weekend (1983)

The Osterman Weekend
Az Osterman hétvége

John Tanner, a közismert televíziós műsorvezető és három legjobb barátja minden évben együtt töltenek egy hosszú hétvégét. Ebben az évben azonban a dolgok másképp alakulnak… Johnt figyelmezteti a CIA egyik ügynöke, hogy barátai a KGB-nek dolgoznak. Mi történik valójában? Kiben bízhat az ember? Kamerák és lehallgató-készülékek kereszttüzében kegyetlen harc kezdődik túlélésért.


1983 Sam Peckinpah dráma, krimi, thriller 50 3,0
The Holcroft Covenant (1985)

The Holcroft Covenant
A Holcroft szövetség

Robert Ludlum regénye alapján a harmadik birodalom lángjaiban született örökségről beszél. A három, volt náci tiszt négy billió dollárt hagy egy szövetségre, hogy jóvátegyék bűneiket, melyeket a II. világháború kezdetén követtek el. A szövetség fiatal megbízottja, mikor tudomást szerez a szervezet valós céljairól - melyeket nem éppen a jó tett vezérel - életveszélybe kerül.


1985 John Frankenheimer akciófilm, krimi, thriller 29 3,1
The Bourne Identity (1988)

The Bourne Identity
A Bourne rejtély

A Robert Ludlum bestsellere alapján készült izgalmas film főszereplőjét elképesztő helyzetbe hozza a sors: egyszerre válik üldözővé és üldözötté úgy, hogy a saját legalapvetőbb paraméterével nincs tisztában - azzal, hogy ki is ő valójában. Hősünket ugyanis egy kis francia falu közelében egy vihar alkalmával mosta partra a tenger, eszméletlen állapotban. Legnagyobb szerencséjére a pártfogásába veszi őt egy nyugdíjas orvos, befogadja a házába és ápolja a furcsa idegent. Amikor a férfi magához tér, kiderül, hogy emlékezetkiesésben szenved. Nem tudja a saját nevét, nem emlékszik arra, hogyan és miért került ide. Még nyugtalanabbá teszi az, hogy az a kevés emlékkép, amivel rendelkezik, mind erőszakos jeleneteket ábrázol. És ami a legrejtélyesebb: egy ismeretlen svájci bank számlájának hozzáférési kódja van a combjába ültetve.


1988 Roger Young akciófilm, krimi, thriller 57 3,8

The Apocalypse Watch
Apokalipszis

Wieder Geburt, vagyis újjászületés! Ez a fedő-szerve annak a náci szervezetnek, mely mozgásképtelenné akarja tenni a nyugati demokráciákat. A láthatatlan hadsereg hatalmas katonai és politikai káoszt kíván beindítani, hogy általános zavart kelthessenek. Beindul a gépezet, először Londonban. Kémek és ellenkémek dolgoznak.

A munka végső kimenetele kétesélyes.


1997 Kevin Connor dráma
The Bourne Identity (2002)

The Bourne Identity
A Bourne-rejtély

Egy olasz halászhajó legénysége félhalott férfit ment ki a tengerből. Az idegen amnéziában szenved, és a hátában lévő golyókon és egy csípőjébe ültetett svájci bankszámlaszámon kívül semmije sincs. Nem tudja, ki ő és honnan jött, de hamarosan kivételes tehetséget árul el az önvédelem, a keleti harcművészetek és a nyelvek terén. Mindez sokatmondóan veszélyes múltat sejtet. Hősünk összezavarodottan és kimerülten hozzálát, hogy kiderítse, ki is ő valójában, és hogyan sodródott ilyen veszélybe. A zürichi széffiók tartalma, ha lehet, még az előzményeknél is zavarba ejtőbb: néhány útlevél, egy duzzadó bankjegyköteg, automata pisztoly valamint egy név: Jason Bourne, és mellette egy párizsi cím. Hogy mindez mit jelent, az Bourne számára is rejtély. Senkit nem ismer, őt azonban rendre felismerik, de úgy tűnik, nem jóakaróiba botlik úton-útfélen. Fokozódó paranoiája indokolt: valóban üldözik, sőt, az életére törnek. Egy egész falka fegyveressel a nyomában kétségbeesett lépésre szánja magát. Felajánl egy német lánynak, Marie-nek 10.000 dollárt, ha elviszi a kocsiján Párizsba. Marie végül rááll a dologra, és együtt vágnak neki a hátborzongató utazásnak, mely visszavonhatatlanul megváltoztatja mindkettőjük életét.


2002 Doug Liman akciófilm, dráma, kalandfilm, ... 1011 3,9
The Bourne Supremacy (2004)

The Bourne Supremacy
A Bourne-csapda

Két évvel ezelőtt Jason Bourne azt hitte, sikerült elmenekülnie a múltja elől. Hiába tűnt el kedvesével együtt a világ szeme elől, sokaknak áll érdekében, hogy holtan lássák. A pár rejtőzködve él a kis faluban, amikor felbukkan egy ügynök. Mindent hátrahagyva elmenekülnek, ám Marie áldozatul esik üldözőinek. Egykori munkaadói, az Ügynökség emberei ugyanúgy Bourne nyomában vannak, mint a maffiózó zsoldjában álló bérgyilkos, a hajsza tehát ott folytatódik, ahol régen abbamaradt. A helyzet annyiban változik, hogy az ügynököt személyes bosszú is hajtja.


2004 Paul Greengrass akciófilm, dráma, kalandfilm, ... 878 3,9
Covert One: The Hades Factor (2006)

Covert One: The Hades Factor
Életveszély

Egy amerikai katonai bázison egy katona a családja szeme láttára vérzik el. A különös, vérzést okozó vírus több helyen felbukkan az országban és nagyon gyorsan terjed. Az európai konferencián lévő két kutatót, Sophie-t és Jont azonnal visszahívják. Sophie szerint lehetséges, hogy az Ebola egyik variánsával állnak szemben, a rendkívül ritka Hádész vírussal. Eközben egy titkos szervezet próbálja megszerezni a Hádész vírust, nehogy rossz kezekbe kerüljön. Rachelt, az akcióban részt vevő ügynöknőt kollégái megpróbálják megölni. Sophie rájön, hogy a katonák valószínűleg jóval korábban fertőződtek meg. Mivel túl jó nyomon jár, a vírust szándékosan terjesztők megölik. Jon kideríti, hogy a katonákat szándékosan fertőzték meg egy biológiai fegyver kifejlesztése érdekében végzett kísérlet során. A járvány elharapódzásakor az egyik gyógyszergyár azonnal piacra tudja dobni az ellenszert, ami találgatásokra ad okot.


2006 Mick Jackson akciófilm, thriller 17 3,0
The Bourne Ultimatum (2007)

The Bourne Ultimatum
A Bourne-ultimátum

Csak el akart tűnni. Ám ehelyett Jason Bourne-ra azok vadásznak, akik olyanná tették, amilyen. Elvesztette az emlékeit és az egyetlen embert, akit szeretett. Nem riasztja a golyók zápora és a magasan képzett gyilkosok új nemzedéke sem. Egyetlen célja van: visszamenni a kezdetekig, és kideríteni, ki is ő valójában. A kémsorozat legújabb fejezetében Bourne becserkészi a múltját, hogy meglelje a jövőjét. Moszkván, Párizson, Londonon, Tangeren és New York Cityn keresztül vezet az útja az igazi Jason Bourne felé, miközben megpróbálja kicselezni a zsarukat, szövetségi nyomozókat és Interpol ügynököket, akik már célba vették.


2007 Paul Greengrass akciófilm, dráma, thriller 847 4,0