Copperfield Dávid adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag

David Copperfield
 


1911 Theodore Marston dráma, rövidfilm

David Copperfield
 


1913 Thomas Bentley dráma, némafilm 1 ?

David Copperfield
 


1922 A.W. Sandberg dráma 1 ?
David Copperfield (1935)

David Copperfield
 

W.C. Fields, Freddie Bartholomew, Lionel Barrymore és Basil Rathbone csak egy pár azok közül, akik Dickens klasszikusának ezen legjobb adaptációjában szerepelnek, melyet George Cukor rendezett.


1935 George Cukor dráma, kalandfilm 5 ?

David Copperfield
 

Copperfield Dávid édesapja halála után születik. Édesanyja boldogságban, szeretetben, békességben neveli kisfiát mindaddig, míg újra férjhez nem megy. De a mostohaapa csak a család pénzét akarja megszerezni, ami sikerül is neki. Dávid intézetbe kerül, majd édesanyja halála után árvaházba, míg mostohaapja élvezi rútul szerzett vagyonát.


1993 Don Arioli animáció
David Copperfield (1999)

David Copperfield
Copperfield Dávid

Copperfield Dávid kora gyermekévei áldott békességben és boldogságban telnek. Bár édesapja nem érhette meg fia születését, szép és szerető édesanyja, Clara, no meg Peggotty, a hűséges és odaadó szolgáló melegséggel és biztonsággal veszik körül. Mindennek egy csapásra vége szakad, amikor édesanyja feleségül megy a nagytudású, de keményszívű Edward Murdstone-hoz. Anyja korai halála után mostohaapja Londonba küldi a fiút, hogy ott önálló életet kezdjen és munkával keresse meg a kenyerét. Jósorsa összehozza a kalandos életű, ámde vajszívű Mr. Micawber-val és annak szerető feleségével. Csakhogy Mr. Micawber az adósok börtönébe kerül. A magára maradt Dávid nénjének, Betsey Trotwoodnak a házába menekül. Nénikéje jóvoltából megnyílik előtte a világ. Élete ismét új fordulatot vesz.


1999 Simon Curtis minisorozat 41 3,4
David Copperfield (2000)

David Copperfield
Copperfield Dávid

Charles Dickens regényéből: David Copperfield születésekor apja már halott, így anyja egyedül neveli. Élete első 9 éve boldogan és napsütésben telik, míg nem feltűnik Mr. Edward Murdstone és feleségül nem veszi megözvegyült anyját. Beköltözik a házba nővérével Miss Jane Murdstone-al, és átveszik a teljes hatalmat. David-et először veréssel fenyítik, majd kollégiumba küldik. De ez túl sokba kerül, így dolgozni adják Londonba. Anyja fia távollétébe és a szomorúságába belehal. David szerencsére el tud menekülni, és apja testvérénél, nénikéjénél Betsey Trotwood-nál talál menedéket, aki ezután gyámja lesz. Nevelteti, taníttatja és ügyvéd-bojtárnak adja Londonba Mr. Spenlow irodájába. Gyermekkora így boldogan vált ifjú férfi korrá, s közben megismerheti Miss Dora Spenlow-ot, aki iránt olthatatlan szerelmet érez.


2000 Peter Medak dráma 24 3,4

David Copperfield
Copperfield Dávid

Dickens világhírű regényének hőse körül akkor omlik össze a világ, amikor fiatal édesanyja mostohát hoz a házhoz. Murdstone úr és vénlány testvére azonnal átveszik a hatalmat a családban, s első dolguk, hogy a kis Dávidot eltávolítsák anyja közeléből. Amikor a fiatalasszony meghal, Dávidra még rosszabb sors vár: éhbérért dolgoztatják egy londoni műhelyben. De Dávid fellázad.


2009 Ambrogio Lo Giudice dráma 5 ?