Elveszett világ filmek

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
The Lost World (1925)

The Lost World
Elveszett világ

Harry O. Hoyt rendezésében készült az 1925-ös "Elveszett világ", amelynek azonban legfontosabb alkotója Willis O'Brien, a forradalmi újító trükkmester, aki később az eredeti "King Kong"-gal vált világhírűvé. Itt ő kelti életre az őslényeket, melyekkel Challenger professzor és csapata az Amazonas dzsungelében találkozik.


1925 Harry O. Hoyt kalandfilm, némafilm 17 3,8

Return to the Lost World
 

Amikor Bertram Hammonds, a belga tudós megérkezik az elveszett világba olajat keresni, Challenger professzor és Summerlee is visszatérnek a fennsíkra.


1992 Timothy Bond kalandfilm, sci-fi

The Lost World
 


1992 Timothy Bond fantasy, kalandfilm, sci-fi
The Lost World (1998)

The Lost World
Az elveszett világ kalandorai

A híres White professzor megdöbbentő felfedezésre bukkan Mongóliában, ám a dinoszauruszokkal való találkozás az életébe kerül. Kalandvágyó barátja a bizonyíték láttán támogatókat toboroz a felkutatásukra, ezzel azonban néhány nemkívánatos útitársat is kap a cinikus paleontológus, Summerlee, és az öntelt nemes, Roxton személyében. Apja jogán a szép Amanda White is csatlakozik a csapathoz, valamint Malone, az újságíró, aki ettől a veszélyes kalandtól reméli a nagy áttörést.


1998 Bob Keen kalandfilm, sci-fi

The Lost World
 


1999 Richard Franklin akciófilm, kalandfilm, sci-fi
The Lost World (2001)

The Lost World
Az elveszett világ

Challenger professzorról soha nem voltak túl jó véleménnyel a tudóstársadalom tagjai. Most azonban még elképesztőbb dologgal rukkolt elő: állítása szerint élő dinoszauruszokat fedezett fel Amazónia mélyén. Végül is sikerül a kételkedők közül néhányat meggyőznie, így elindulhat az expedíció az ismeretlenbe. Az Amazonas felső völgyeiben hajózva megtalálják azt a fennsíkot, melyről már középkori portugál utazók is beszámoltak. Előszörre lehetetlennek tűnik, hogy feljussanak a meredek sziklákon, végül mégis csak találnak egy ösvényt. A fennsík élővilága minden képzeletet felülmúl, az évmilliók óta kihaltnak hitt fajok sokasága él itt, sokuk azonban veszélyt jelent az emberek számára.


2001 Stuart Orme fantasy, kalandfilm 105 2,6
King of the Lost World (2005)

King of the Lost World
Az elveszett sziget kalandorai

A kereskedelmi repülő balesetet szenvedett, a gép az Amazonas zöld tengerében, a dzsungelben ért földet. A túlélők egy barátságtalan és kegyetlen világba kerülnek, ahol meg kell küzdeniük egy hatalmas gorillával, skorpiókkal, sárkányokkal és rajtuk kívül sokféle különböző teremtménnyel, mert a tét nagy: a túlélés, az életük.


2005 Leigh Scott akciófilm, horror, kalandfilm 14 1,8