John le Carré adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
The Spy Who Came In from the Cold (1965)

The Spy Who Came In from the Cold
A kém, aki a hidegből jött

Alec Leamas évek óta irányítja a brit ügynökök nyugat-berlini és kelet-németországi bevetéseit. A kelet-német hírszerzésnek egy nap látványos csapást sikerül mérnie az ellenségre: egyik napról a másikra szétverik a britek NDK-ba telepített ügynökhálózatát. A britek ekkor úgy döntenek, hogy megrendezik Leamas társadalmi lecsúszását, azt remélve, hogy csalétekként érdekessé válhat a másik fél számára. A trükk bejön, Leamas és kedvese, Nan Perry számára a valóság és látszat közti bonyolult játék veszi kezdetét, s a két front között egyre több veszély leselkedik életükre.


1965 Martin Ritt thriller 27 3,8
The Deadly Affair (1966)

The Deadly Affair
Ébresztő a halottnak

Mikor Samuel Fennant, a Külügyi Iroda hivatalnokát és feleségét névtelen feljelentők kommunistának bélyegzik, a házaspár élete fenekestül felfordul. Nem sokkal később Fennant holtan találják. A nyomok öngyilkosságra utalnak, Charles Dobbs a titkosszolgálat ügynöke mégis gyilkosságra gyanakszik. Elméletével azonban csak süket fülekre talál. Így kénytelen beadni lemondását és a saját szakállára folytatni a nyomozást egy nyugalomba vonult rendőrrel az oldalán. Szörnyű sejtése beigazolódni látszik, de ekkor már saját élete is veszélyben forog.


1966 Sidney Lumet dráma, szerelmi történet, thriller 24 3,3
The Looking Glass War (1969)

The Looking Glass War
Tükörútvesztő

A hideg háború idején politikai menedékjogért cserébe Leiser (Jones), a lengyel menekült elvállalja, hogy visszatér a vasfüggöny mögé. Feladata, hogy olyan bizonyítékokat gyűjtsön, melyekkel a brit kormány alátámaszthatná azt a gyanúját, miszerint Kelet-Németországban egy rakétát építenek, ezzel megszegve a fegyverkezési tilalmat. Röviddel kelet-Berlinbe érkezése után Leiser beleszeret egy fiatal lányba. A páros elhatározza, hogy a keleti- és nyugati kémszervezeteket kijátszva megpróbálnak megszökni és új életet kezdeni. Nem is sejtik, hogy csupán gyalogok egy olyan sakkjátszmában, amelyben emberi életek forognak kockán.


1969 Frank Pierson dráma, thriller 10 2,9
Tinker, Tailor, Soldier, Spy (1979)

Tinker, Tailor, Soldier, Spy
 

Egy nyugalmazott kémnek vissza kell térnie az MI6 soraiba, hogy leleplezzen egy feltételezett szovjet kémet.


1979 John Irvin krimi, minisorozat, thriller 2 ?

Smiley's People
 


1982 Simon Langton krimi, minisorozat 2 ?
The Little Drummer Girl (1984)

The Little Drummer Girl
Kettős szerepben

Az izraeli titkosszolgálat tudomást szerez arról, hogy merényletre készül az arab terroristák egyik csoportja. Hogy ezt megakadályozzák, az amerikai színésznő segítségét kérik. Különös és roppant veszélyes feladat vár Charlie-ra, be kell épülnie a csoportba. El kell játszania a palesztinok ügyének tántoríthatatlan képviselőjét, csak így juthatnak el a terroristák vezetőjéhez. Ám ebben a játékban minden összekeveredik: a jó és a rossz, az élet és a halál, a szerep és a valóságos személyiség.


1984 George Roy Hill thriller 6 ?

A Perfect Spy
 


1987 Peter Smith (I) minisorozat, thriller 1 ?
The Russia House (1990)

The Russia House
Oroszország ház

A hidegháborús korszak utolsó nagyszabású kémakciójába keveredik bele Kátya, amikor egy angol könyvkiadónak, Blairnek gyanútlanul átadja a zseniális orosz tudós fontos katonai információkat tartalmazó kéziratát. A titkosszolgálat londoni irodájából, az Oroszország-házból irányítják a Kékmadár-akciót, amiben Blair a kulcsfigura. De az angol beleszeret Kátyába, és döntenie kell, melyik oldalra áll.


1990 Fred Schepisi dráma, szerelmi történet, thriller 50 3,3
A Murder of Quality (1991)

A Murder of Quality
Elsőosztályú gyilkosság

George Smiley, aki valaha a Brit Titkosszolgálatnál dolgozott, egy napon különös
felkérést kap. Volt kolléganője, Ailsa Carne városába invitálja, ahol meglehetősen zavaros körülmények között meggyilkoltak egy pletykás tanerőt. Smiley nyomasztó, lefojtott indulatokkal teli kisvárosba érkezik, ahol nem éppen segítőkészek az idegenekkel.


1991 Gavin Millar krimi 2 ?
The Tailor of Panama (2001)

The Tailor of Panama
A panamai szabó

Egy kém számára Panama város maga az éden. Mindenütt pálmafák, tenger, szép nők, korrupció, hazugság, pénzmosás és kábítószer. Andy Osnard (Pierce Brosnan) nem szívesen jött ide, de igyekszik a lehető legjobban érezni magát. A cinikus, kiégett nőfaló hamarosan rá is talál arra, aki dolgozik majd helyette. Harry (Geoffrey Rush) egy angol börtönből került ide. Most a panamai felső tízezer szabója: mindenhova bejáratos, mindent hall és lát. És szívesen mesél arról, amit tud.
Csakhogy nem minden igaz, amit mond - ám információi a kém jelentéseibe kerülve így is megváltoztathatják a történelmet. Őfelsége emberének hírei ugyanis akcióba lendítik a városi bandákat, gengsztereket és politikusokat. Mindenki más, mint akinek látszik, mindenki azt hiszi, többet tud másoknál: de a szálak talán mégis egy kézben futnak össze.


2001 John Boorman dráma, thriller 124 3,0
The Constant Gardener (2005)

The Constant Gardener
Az elszánt diplomata

Észak-Kenyában meggyilkolják Tessa Quayle politikai aktivistát. A nyomok szenvedélyből fakadó, erős felindultságban elkövetett bűntényre utalnak. Az asszony férje, a szelíd temészetű Justin, a Brit Kormány-megbízotti Hivatal munkatársa életében először cselekvésre szánja el magát. Lelkiismeret-furdalástól űzve, és a felesége hűtlenségéről szóló pletykáktól megrendülten beleveti magát a nyomozásba, hogy megtudja, mi történt. Hamarosan összeesküvés nyomára bukkan, amely már eddig is ártatlan életeket követelt, és most már az ő életét is fenyegeti.


2005 Fernando Meirelles dráma, szerelmi történet, thriller 270 3,6
Tinker Tailor Soldier Spy (2011)

Tinker Tailor Soldier Spy
Suszter, Szabó, Baka, Kém

A hidegháború idején egy félig-meddig nyugalomba vonult kémnek vissza kell térnie, hogy leleplezzen egy állítólagos szovjet kémet, aki az MI6-en belül tevékenykedik.


2011 Tomas Alfredson dráma, krimi, thriller 453 3,4
A Most Wanted Man (2014)

A Most Wanted Man
Az üldözött

Egy csecsen muszlim illegális bevándorlóként érkezik Hamburgba, ahol belekeveredik a terrorizmus elleni nemzetközi harcba.


2014 Anton Corbijn dráma, thriller 279 3,5
Our Kind of Traitor (2016)

Our Kind of Traitor
A mi emberünk

Egy fiatal oxfordi tanár és ügyvéd barátnője vakációra mennek Antiguára. A kellemesen ígérkező nyaralás során megismerkednek egy orosz milliomossal, azonban az események hirtelen váratlan fordulatot vesznek, amikor a pár az orosz maffia és a Brit Titkosszolgálat között találja magát. Csakhamar rá kell döbbenniük, hogy senkiben sem bízhatnak.


2016 Susanna White thriller 35 3,0
The Night Manager (2016)

The Night Manager
Éjszakai szolgálat

Az éjszakai hotelportásként dolgozó Jonathan Pine, egykori brit katona, a hírszerzéstől azt a feladatot kapja, hogy férkőzzön be a titkos fegyverkereskedelemmel foglalkozó Richard Onslow Roper belső köreibe. A hat részes sorozat John le Carré azonos című regényének televíziós adaptációja.


2016 Susanne Bier akciófilm, dráma, krimi, ... 79 3,8
The Little Drummer Girl (2018)

The Little Drummer Girl
 

Egy palesztin gyilkos prominens izraeli személyeket gyilkol. Az izraeliek felbérelnek egy angol színésznőt, hogy szivárogjon be a palesztin sejtbe...


2018 Park Chan-wook / Chan-wook Park dráma, minisorozat, thriller 25 4,0