Michael Crichton adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
The Andromeda Strain (1971)

The Andromeda Strain
Az Androméda-törzs

Az amerikai hadsereg egyik katonai műholdja váratlanul meghibásodik, és lezuhan Új Mexikóban. Egy speciális kutatócsoport kezdi vizsgálni a szerkezetet, és egy halálos, új vírust fedeznek fel rajta. Az ismeretlen, űrből jött vírus gyorsan mutálódik. A kutatók, versenyt futva az idővel, mielőbb meg akarják állítani, mert ha kijut a bázisról, végveszélybe sodorja az egész emberiséget...


1971 Robert Wise katasztrófafilm, sci-fi, thriller 234 4,1
The Carey Treatment (1972)

The Carey Treatment
Rejtélyes halál

Dr. Peter Carey kórboncnokként dolgozik a bostoni kórházban. A kórházban rejtélyes haláleset történik: az igazgató lánya meghal egy illegális abortusz során. A műtét elvégzésével Dr. David Taot gyanúsítják. Carey és Tao közeli barátok, ezért Carey nyomozni kezd az ügyben, ezzel feldühítve a lány apját.


1972 Blake Edwards krimi, thriller 6 ?
The Terminal  Man (1974)

The Terminal Man
Az átprogramozott ember


1974 Mike Hodges sci-fi, thriller 2 ?
The First Great Train Robbery (1978)

The First Great Train Robbery
Az első nagy vonatrablás

1855-öt írunk. Anglia és Franciaország háborúban áll Oroszországgal. Ez a krími háború ideje. A brit katonák zsoldját aranyrudakban szállítják havonta egyszer a londoni bankból a Folkestone-i vonat poggyászkocsijában a tengerpartig, majd onnan a Krím- félszigetre. Az értékes szállítmányt gondosan őrzik. Ám ennyi arany egy helyen nagy kísértés. Edward Pierce-t az előkelő londoni társaság és a klubbéli barátok úgy ismerik, mint tehetős agglegényt, sikeres üzletembert. Senki sem sejti, hogy Pierce valójában az évszázad legnagyobb vonatrablására készül. Hogy a széf, amelyben az arany van, négy kulccsal nyílik és a négy kulcs négy különböző embernél van... Sebaj, Pierce-nek szakértő segítőtársai vannak: Agar a finomkezű zsebtolvaj és Miriam, a szépséges színésznő, Pierce szeretője. A terv lassacskán összeáll...


1978 Michael Crichton dráma, kalandfilm, krimi, ... 88 3,5
Jurassic Park (1993)

Jurassic Park
 

John Hammond a világ legkiválóbb genetikusai segítségével valóra váltja élete nagy álmát: újraalkotja a krétakorban élt őslényeket, s őslényparkot rendez be egy eldugott szigeten. A park tervezői áttörhetetlen biztonsági rendszert dolgoznak ki a majdani látogatók védelmére. Arra azonban nem számítottak, hogy egyik emberük a konkurencia megbízásából kikapcsolja a rendszert. Az őslények elszabadulnak, s kiderül, hogy sokkal gyorsabbak, intelligensebbek és veszélyesebbek, mint ahogy azt a park megalkotói gondolták.


1993 Steven Spielberg kalandfilm, sci-fi, thriller 1468 3,9
Rising Sun (1993)

Rising Sun
Gyilkos nap

Egy japán vállalat és egy amerikai vállalkozó sikeres együttműködési megállapodásának ünneplésekor egy fiatal nőt holtan találnak. A nyomozás során a hatóság folyamatos ellenállásba ütközik a japánok részéről, akik mindent megtesznek azért, hogy félrevezessék a rendőröket, így azok kénytelenek egy már visszavonult, öreg nyomozó segítségét kérni, aki mélyreható ismeretekkel rendelkezik a japán kultúráról. Miközben az öreg egyre közelebb jut az igazsághoz, a japánok egyre hathatósabb eszközökhöz folyamodnak, hogy megszabaduljanak tőle és az embereitől, s így egyre kevesebb idejük marad arra, hogy kiderítsék, mi is történt valójában.


1993 Philip Kaufman dráma, krimi, thriller 174 3,4
Disclosure (1994)

Disclosure
Zaklatás

Tom Sanders elégedett cégénél befutott karrierjével, ráadásul a tőzsdén kisebb vagyon vár rá, mi több, előléptetés előtt áll. Ám hamarosan nagyot változik a világ. Minden azzal kezdődik, hogy ahelyett, hogy ő léphetne előre a ranglétrán, új főnöke az a Meredith Johnson lesz, akivel jó tíz évvel korábban viszonya volt. Egy este, a vonzó és céltudatos Johnson behívatja az irodájába, és megpróbálja elcsábítani a meglepett férfit. Sanders azonban ellenáll, és otthagyja a nőt. Másnap Johnson panaszt emel ellene, s azzal vádolja a férfit, hogy szexuálisan zaklatta a megbeszélésük során. Sanders élete pillanatok alatt a feje tetejére áll, és jó híre megmentése érdekében az egyetlen, korántsem könnyű megoldás, ha beperli a főnökét.


1994 Barry Levinson dráma, thriller 390 3,4
Congo (1995)

Congo
Kongó

Különös kompánia indul a Kongó-vidékre, a hegyi gorillák régi rejtelmekkel övezett földjére, ahol már számos expedíciónak nyoma veszett. Dr. Karen Ross, az elektronikai szakértő korábban eltűnt kollégái nyomát keresi. Dr. Peter Elliott, a főemlőskutató az Amy névre hallgató szelíd gorillát akarja természetes környezetébe visszahelyezni. Herkermer Homolka, a román kalandor Salamon király aranyvárosát keresi. Csak azt nem tudják, mikor útjuk végén behatolnak Zinj ősi szentélyébe, hogy ott az ember a veszélyeztetett faj...


1995 Frank Marshall akciófilm, kalandfilm, sci-fi 230 2,7
The Lost World: Jurassic Park (1997)

The Lost World: Jurassic Park
Az elveszett világ: Jurassic Park

Aki azt hitte, hogy a milliomos John Hammond őslényparkjának pusztulásával véget ért a hihetetlen rémálom, az nagyot tévedett. Az első kaland egyik túlélője, a káosz-elmélet megszállottja, Ian Malcolm elhűlve értesül Hammond-tól, hogy létezik egy második sziget is. Hammond arra kéri a férfit, hogy utazzon a szigetre és tanulmányozza az új élet kezdetét. A férfi természetesen hallani sem akar a dologról, mégis útra kel, amikor megtudja, hogy a barátnője, Sarah Harding paleontológus már a második bázison van. A szigeten a dínókon és a barátnőjén kívül azonban másokkal is találkozik. Egy filmes stábbal és egy fanatikus vadásszal, akinek már csak néhány őslény-trófea hiányzik a gyűjteményéből. Ian mindent megtesz, hogy megmentse a barátnőjét és megakadályozza, hogy a dínók elhagyják a szigetet.


1997 Steven Spielberg kalandfilm, sci-fi, thriller 1020 3,2
Sphere (1998)

Sphere
A gömb

Háromszáz méterrel a Csendes-óceán felszíne alatt az amerikai haditengerészet egy űrhajóra bukkan, mely közel 300 éve érintetlenül hever a tengerfenéken. A kormány a legnagyobb titoktartás közepette a helyszínre rendel egy tudóscsoportot, hogy derítsék ki, mivel állnak szemben. Az űrhajó belsejében tett felderítőúton meghökkentő dolgot találnak: egy hatalmas gömböt, melynek származása éppoly ismeretlen, mint a rendeltetése, a szerkezete vagy a titokzatos mintázata.


1998 Barry Levinson dráma, sci-fi, thriller 620 3,4
The 13th Warrior (1999)

The 13th Warrior
A 13. harcos

Mint távoli földre kiküldött képviselő, a bagdadi Ahmed Ibn Fahdlan szolgája és mentora társaságában karavánnal utazik, amikor egy harcos csapattal találkoznak. Ibn nem hisz nekik, amikor arról a titkos, homályból felbukkanó ellenségről beszélnek, amely hazájukat pusztítja, megcsonkítja az áldozatai holttestét és felfalja a halottakat. Egy öreg jós figyelmezteti őket, hogy nem győzhetnek, ha nem lép be közéjük egy tizenharmadik harcos, aki nem északról való. Miután rásütik, hogy ő az idegen, akire a sikerhez szükségük van, Ibn csatlakozik hozzájuk, amikor megkezdik hódító útjukat szárazon és vízen.


1999 John McTiernan akciófilm, fantasy, kalandfilm 467 3,3
Timeline (2003)

Timeline
Idővonal

A gyönyörű francia völgyben egy csapat régészhallgató professzoruk vezetésével egy XIV. századi kastély romjainak feltárásán munkálkodik. Csakhogy amíg Johnston professzor az ásatást pénzelő cég, az ITC központjába megy, a diákok felfedeznek egy kamrát, mely több mint 600 évig zárva volt. És a kamra mélyén két döbbenetes dolog várja őket. Egy bifokális lencse, melyet még nem találtak fel a kamra lezárásakor, és egy kézzel írt segélykérés 1357-ből Johnston professzortól! A diákok azonnal az ITC központba mennek, ahol kiderül, hogy a cég vezetője, Doninger feltalálta az a gépet, amellyel háromdimenziós tárgyakat lehet átsugározni a téren. A szállítást akarta forradalmasítani vele, de véletlenül egy átjárót nyitott a XIV. századba, és Johnston professzor, aki személyesen akarta kipróbálni a találmányt, most ott ragadt a százéves háborúban! Vajon Johnston hű tanítványai túlélik-e a világtörténelem egyik legbrutálisabb csatáját és visszajutnak-e élve a XXI. századba?


2003 Richard Donner fantasy, kalandfilm, sci-fi 176 2,7
The Andromeda Strain (2008)

The Andromeda Strain
Az Androméda-törzs

A lezuhant műholddal egy ismeretlen, pusztító vírus érkezik a Földre...


2008 Mikael Salomon katasztrófafilm, minisorozat, sci-fi 65 2,9