Maigret

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Maigret tend un piège (1958)

Maigret tend un piège
Maigret csapdát állít

A párizsi Marais-negyedben egy eszelős gyilkos halomra öli a fiatal nőket. A nyomozással Maigret-t bízzák meg. Az egyik áldozat mellett csontozókést találnak, az utcában dolgozó hentes tulajdonát. A hentes körömszakadtáig tagad. Maigret felesége szerint a rejtélyes gyilkos a "Hasfelmetsző Jack" szerepében tetszeleg, élvezi a "népszerűséget". Maigret cselt eszel ki: elhíreszteli a sajtóban, hogy megtalálta a gyilkost. A rekonstruálás alatt újabb gyilkossági kísérlet történik, és a gyilkosnak ismét nyoma vész.


1958 Jean Delannoy dráma, krimi 35 4,2
Maigret et l'affaire Saint-Fiacre (1959)

Maigret et l'affaire Saint-Fiacre
Maigret és a Saint-Fiacre ügy

Maigret-t a Saint-Fiacre kastélyba hívatja a grófnő. Előzőleg ugyanis kapott egy levelet, amely azzal fenyegeti az idős asszonyt, hogy a hamvazószerdai mise alatt meg fog halni. A grófné a személyzetnek műkereskedőként mutatja be Maigret-t, aki így könnyebben tud nyomozni. A grófné a mise alatt valóban meghal, s az orvos szívrohamot állapít meg. Feldúltan beállít a grófné mindenki által lumpnak mondott fia, Maurice. Újságcikket lobogtat a saját öngyilkosságáról szóló álhírrel...


1959 Jean Delannoy krimi, thriller 27 4,1
Maigret voit rouge (1963)

Maigret voit rouge
Maigret és a gengszterek

Chicagói gengszterek az 50-es évek Párizsában! Leszámolás a nyílt utcán, autóból kidobott áldozat, levitézlett bokszolók és mindenre elszánt maffiózók a párizsi amerikai kolónia törzshelyein. Maigret ugyan jól ismeri a tengerentúli alvilág módszereit, eleinte mégsem talál fogást a brutális módszerekkel dolgozó bűnözőkön. Ám azt már mégsem engedheti meg a főfelügyelő, hogy a gengszterek helyben hagyják Lognont, a mindenki által rossz pénzként ismert Balfácán felügyelőt, és Párizs sikátoraiban lődözzenek a helyi rendőrökre...


1963 Gilles Grangier dráma, krimi 7 ?

Maigret et la grande perche
Maigret - A nyakigláb cica

Maigret letartóztatja a "Nyakigláb Cica" becenévre hallgató prostituáltat lopás vádjával. Az asszony 17 évvel később felkeresi a felügyelőt és a segítségét kéri. Férje, Alfrede, a "Szomorú" két nappal korábban betörés közben felfedezte, hogy a házban egy halott nő fekszik, kezében telefont szorongatva. Megijedt, hogy rávarrják a gyilkosságot, ezért elmenekül. Maigret elmegy a megadott házba, amely egy fogorvos otthona. A fogorvos és az anyja tagadják, hogy betörtek volna hozzájuk. Arra a kérdésre pedig, hogy hol van a feleség, azt a választ kapják, hogy Maria két nappal azelőtt elhagyta a férjét.


1991 Claude Goretta dráma, krimi 3 ?

Maigret et les caves du Majestic
Maigret és a Majestic pincéi

Az elegáns Majestic szálló pincéjében egy megfojtott nő holttestére bukkannak: az áldozat egy nemrégiben érkezett amerikai nő, Mrs. Clark. Az asszony együtt érkezett gyáros férjével, fiával, a nevelőnővel és a cselédlánnyal. A gyáros elmondja, hogy a közeljövőben akart válni, a nevelőnő pedig a menyasszonya. Az áldozat francia származású volt, és Mimi néven konzumnőként dolgozott egy francia kisvárosban. Maigret kideríti, hogy a holttestet megtaláló Prosper valaha halálosan szerelmes volt Mimibe, és amikor a nő hozzáment az amerikaihoz, öngyilkosságot akart elkövetni. A rendőrség névtelen levelet kap, amelynek feladója Prospert vádolja a gyilkossággal.


1993 Claude Goretta dráma, krimi

Maigret: L'ombra cinese
Maigret: Árnyjáték

A Place des Vosges-on álló nagy ház gondnoknőjének, Odile-nak nehéz estéje van. Az egyik lakásban fiatalok tartanak házibulit égtelen ricsajjal, a másikban lakó fiatalasszonynál megindult a szülés. De Odil még így is felfigyel rá, hogy a dúsgazdag Raymond Couchet árnyéka egy ideje már nem mozdul meg a függöny mögött. Természetesen nem tágít addig, amíg a rendőrség ki nem küldi a híres Maigret felügyelőt.


2004 Renato De Maria krimi 1 ?
Maigret Sets a Trap (2016)

Maigret Sets a Trap
Maigret csapdát állít

A Montmartre-on egymást követik a gyilkosságok. A sajtó szerint Magreit főfelügyelő nem képes megoldani az ügyet, és az ötödik áldozat után a belügyminiszter magához hívatja. Maigret egyetlen megoldást lát, és csalit állít fel a gyilkosnak. Tizenkét barna hajú, fiatal rendőrnőt küldenek ki este az utcára abban a reményben, hogy a gyilkos bekapja a csali, és az egyikőjükre megpróbál lecsapni.


2016 Ashley Pearce dráma, krimi, thriller 39 3,2
Maigret's Dead Man (2016)

Maigret's Dead Man
Maigret és a kicsi Albert

Pikárdia tartományban sorra támadnak meg gazdag tanyákat, és brutálisan kivégzik az ott lakókat az elkövetők. A helyi rendőrség képtelen a tettesek nyomára bukkanni, ezért a párizsi kollégák segítségét kérik. Maigret felügyelőt azonban jobban foglalkoztatja egy telefonáló, aki rémülten hívogatja azzal, hogy üldözik, és meg akarják ölni. Félelme nem volt alaptalan, holttestét egy kocsiból az utcára dobják. Maigret szimata nem csal, a háttérben nagyon nagy titkok rejlenek, melyek elvezetnek a pikárdiai mészárlások szálainak felgöngyölítéséhez.


2016 Jon East dráma, krimi 12 3,8

Maigret in Montmartre
Maigret és az éjszaka örömei

A párizsi éjszaka egyik ifjú táncosnője rémülten szalad be a rendőrőrsre, azt állítva, hogy a bárban két férfi beszélgetéséből megütötte a fülét, hogy egy grófnő meggyilkolására készülnek. Mivel a bűntény még nem történt meg, senki nem veszi komolyan a bejelentést. Amikor azonban másnap a lányt holtan találják, később pedig egy grófnő haláláról is hír érkezik, Maigret-re vár a feladat, hogy feltárja az összefüggést a két bűneset között és leleplezze a gyilkost.


2017 Thaddeus O'Sullivan dráma, krimi 10 3,5
Maigret: Night at the Crossroads (2017)

Maigret: Night at the Crossroads
Maigret és a halott gyémántkereskedő

Amikor Párizs közelében holtan találnak egy antwerpeni gyémántkereskedőt, minden gyanú egy dán állampolgárra, Carl Andersenre mutat, akinek a garázsában a holttestet megtalálták. Maigret mégis szabadon engedi a vizsgálati fogságból – vidéki kollégája, Grandjean felügyelő nagy bosszúságára –, és munkatársaival folyamatosan figyelteti a tetthely környékét. A forgalmas útkereszteződés közelében csupán három ház áll, Maigret pedig biztos benne, hogy Andersen hazatérése után az ott lakók között előbb-utóbb történni fog valami, ami elárulja, kinek lehetett köze a gyilkossághoz.


2017 Sarah Harding dráma, krimi 13 3,4