Spartacus adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Spartaco (1913)

Spartaco
 


1913 Giovanni Enrico Vidali dráma, életrajzi film, háborús film, ...
Spartaco (1953)

Spartaco
Sins of Rome

Időszámításunk előtt 74-ben a rabszolgává, majd gladiátorrá tett Spartacus rabszolgalázadást vezet a római birodalom ellen.


1953 Riccardo Freda kalandfilm, történelmi film
Spartacus (1960)

Spartacus
 

A címszereplő, a volt trák fejedelem, majd római rabszolga Spartacus (Kirk Douglas) kényszerűségből felcsap gladiátornak, majd a megaláztatások ellen lázadó rabszolgafelkelés élére állva a kor legnagyobb haderejével, a római sereggel szemben is sokáig győzelmet győzelemre halmoz. A túlerővel szemben végül szükségszerűen elbukva, majd a kínok kínját, a kereszthalált is vállalva, holtában is legendává vált. A látványos történelmi tablókon, a lenyűgöző tömegjeleneteken, és egy megkapó szerelem kibontakozásán kívül bepillantást nyerhetünk Róma belső intrikáiba, a köztársaságiak és a diktátorpártiak küzdelmébe, a római sereg vezére, a dúsgazdag Crassus (Laurence Olivier) cselszövéseibe, miközben a háttérben az ügyesen taktikázó Julius Caesar várja, mikor jön el az ő ideje - s ezzel a császárságé is.


1960 Anthony Mann - Stanley Kubrick dráma, életrajzi film, háborús film, ... 461 4,0
Spartacus (2004)

Spartacus
 

I.e. 72-ben, amikor a Római Birodalom hatalmas ereje messze elért, minden leigázott ország új rabszolgákat jelentett, kik római uraik akaratát teljesítették. Spartacus, akit kisfiúként adtak el rabszolgának, miután apja meggyilkolását végignézte, idővel a hatalmas római vezérek és politikusok elleni rabszolgalázadás vezérévé növi ki magát. Spartacusnak a béke nevében indított, megrázó kihívásának hatását a Római Birodalom több éven át érezte.


2004 Robert Dornhelm dráma 101 3,0