III. Richard adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag

Richard III
III. Richárd


1912 André Calmettes - James Keane (II) dráma, némafilm
Richard III (1955)

Richard III
III. Richárd

A viharos 1300-as évek polgárháborúja a király meggyilkolásával ér véget. A győztes Edward király családjának három fia révén évtizedekre biztosítva van a trón. Richárd, a király hatalomra éhes öccse azonban sikerre áhítozik. Ez mind családja, mind országa számára katasztrofális következményekkel jár.


1955 Laurence Olivier dráma, történelmi film 17 4,5
III. Richárd (1973)

III. Richárd
 

Shakespeare drámájának tévéváltozata Fehér György legendás rendezésében. A púpos és sánta Richard, Gloster hercege elhatározza, hogy megszerzi magának a trónt és Angliát, mindenáron.


1973 Fehér György dráma 38 4,4
Richard III (1995)

Richard III
III. Richárd

Vér, könny, gúnyos kacajok, örömteli vigadalmak, gyilkosságok és frigyek, buja légyottok és brutális megtorlások. Shakespeare III. Richárd című királydrámája a XX. század harmincas éveibe helyeződik át, abba a korba, amikor Európát a fasizmus réme fenyegette. Az előkelő nemesi társaság a York-ház seregeinek győzelmét ünnepli a Lancasterek hívei felett. A polgárháború véget ért. IV. Edward király ül a trónon amerikai feleségével, Elisabethel, és nevelik gyermekeiket. Ügy tűnik, örökösben nem lesz hiány, ám Richárdnak, Edward öccsének is fáj a foga a trónra. Ezért gátlástalanul és alattomosan minden útjában álló trónörökös életére tör...


1995 Richard Loncraine dráma, háborús film 103 4,2

Richard III
 


2007 Scott Anderson akciófilm, dráma, krimi