A bagdadi tolvaj

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
The Thief of Bagdad (1924)

The Thief of Bagdad
A bagdadi tolvaj

A hatalmától megfosztott király, akit Ahmadnak hívnak, jelenleg kénytelen tolvajként boldogulni Bagdadban. Beleszeret a szultán lányába, aki a gonosz vezír, Dzsafar felügyelete alatt áll.


1924 Raoul Walsh némafilm 11 3,9
The Thief of Bagdad (1940)

The Thief of Bagdad
A bagdadi tolvaj

Azon kevés filmek egyike, amely felnőttnek és gyereknek egyaránt élvezetes meggyőző erővel jeleníti meg az Ezeregyéjszaka varázslatos arab világát: Abu, a Bagdad színes forgatagában élő leleményes kis tolvaj segít leszámolni a törvényes uralkodónak a gonosz trónbitorlóval...


1940 Alexander Korda (Korda Sándor) - Korda Zoltán - Ludwig Berger - ... fantasy, kalandfilm, szerelmi történet 96 3,8
The Thief of Baghdad (1978)

The Thief of Baghdad
A bagdadi tolvaj

Taj, Saqar hercege leánykérőbe indul Bagdadba. Apja halála után biztosítani akarja a trónt egy jó házassággal és szövetségessel. Wazir Jaudur, Taj gyámja azonban magának akarja a trónt és a hatalmat így kiadja a parancsot a herceg meggyilkolására. De terve kudarcot vall. A karaván ugyan megsemmisül, de Taj mégis eljut Bagdadba és a palotába, ahol a gyönyörű hercegnő, Jasmin első látásra beleszeret. Szerelmüknek azonban sok megpróbáltatást kell kiállnia, mert maga Jaudur is kérőnek jelentkezik, s a gonosz erőkkel szövetkezve Bagdad trónját és Jasmin kezét is meg akarja kaparintani.


1978 Clive Donner fantasy, kalandfilm 27 3,7