A kis gyufaáruslány adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
La petite marchande d'allumettes (1928)

La petite marchande d'allumettes
A kis gyufaáruslány

"Renoir abban az időben a varázslatos, csodás és fantasztikus elemeket kereste filmjeiben, mert ez felelt meg felesége, Catherine Hessling színésznő tehetségének... a díszletek és fényképészeti bravúrok segítségével valóságos álomvilágot igyekezett teremteni." (Sadoul)


1928 Jean Renoir - Jean Tédesco dráma, fantasy, némafilm, ... 25 4,3

The Little Match Girl
 


1937 Arthur Davis - Sid Marcus animáció, dráma, fantasy, ... 2 ?

The Little Match Girl
 


1954 ? fantasy, rövidfilm

The Little Match Girl
 

A kislány az ablakon ábrándozik, gonosz apja meg éppen hazajön. Szenteste van. Elmeséli az apjának, hogy a nagymamájára gondolt, és arra, hogy milyen szép volt a karácsony, amikor ő még élt. A megkeseredett apa kizavarja a lányát gyufákat árulni, és veréssel fenyegetőzik.


1974 Richard Bramall - Tom G. Robertson dráma, rövidfilm

The Little Match Girl
 


1986 Michael Custance musical

The Little Match Girl
A kis gyufaáruslány

Megkapó történet egy árva kislányról, akinek segítségével a Dutton család újra megismeri a szeretetet és a Karácsony szépségét.


1987 Michael Lindsay-Hogg dráma

The Little Match Girl
 


1990 Michael Sporn animáció, rövidfilm
The Little Matchgirl (2006)

The Little Matchgirl
A kis gyufaáruslány

A kis gyufaárus lány története Hans Christian Andersen meséje nyomán készült.


2006 Roger Allers animáció, dráma, rövidfilm 35 3,5
Das Mädchen mit den Schwefelhölzern (2013)

Das Mädchen mit den Schwefelhölzern
A kis gyufaárus lány

Andersen örök meséje nyomán született ez az újabb filmes adaptáció a kis gyufaárus lány megható történetéről. A Szenteste különleges nap. Az emberek nyájasak, derűsek és nagyvonalúak. És több tallér van a zsebükben, mint máskor. Landfried asszony, az árvaház igazgatójnője - Gyerekek, ma lehetőségetek van valamicskét viszonozni abból, amit nap mint nap értetek teszek. Mint tudjátok, az árvaháznak kevés pénze van. Sikerült az általatok készített cipőket gyufakötegekre cserélnem. Nem is cserélte, hanem drágán eladta. A pénzt pedig eltette. Kimentek a piacra és eladjátok a gyufákat. Legalább valamivel hozzájárultok a költségeinkhez. És mivel ma karácsony van, kitaláltam nektek egy meglepetést. Az, aki közületek a legtöbb garast hozza haza, kap tőlem egy libacombot. Akinek pedig lesz mersze pénz nélkül visszajönni a Landfried házba, azon megtáncoltatom a pálcámat, hogy újévig nem tud majd leülni. A távoli északon él a kis gyufaárus lány. Távol mindentől gyufát kínál az embereknek karácsony és újév éjszakáján. Rettenetesen hideg van, fázik, lázálmok gyötrik, egyedül képzelődik a családi ünnepekről, s közben meleget és fényt visz mindenkinek. Mélyen hisz abban, hogy pár gyufaszál megmelengeti a fáradt emberi lelkeket.


2013 Uwe Janson fantasy 2 ?