Casanova adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag

Casanova
 

Az előkelő származású, művelt, Giovanni Jacopo Casanova rendkívül mozgalmas és kalandos életet élt, volt jogász, pap, bűvész, csodadoktor, hegedűművész, lutri igazgató, könyvtáros, nemes társaságok kedvelt vendége és börtönök lakója, de mindenekelőtt ellenállhatatlan nőcsábász. A rendkívüli férfi életét a filmben 1756-tól követhetjük nyomon, amikor is megszökik az inkvizíció velencei tömlöcéből, s egész Európán át menekülve mindenütt elhíresül, mint varázslatos képességű szívtipró.


1927 Alexandre Volkoff dráma, életrajzi film, némafilm
Il Casanova di Federico Fellini (1976)

Il Casanova di Federico Fellini
Casanova

A modern filmművészeti irányzat emblematikus rendezőjének számító Fellini később az ún. posztmodernhez csatlakozott. Ennek az áramlatnak lett jelentős műve a Casanova. Ezt a sokszor és sokféle értelmezésben feldolgozott témát Fellini a hetvenes évekre utalóan főleg egy aspektusára élezte ki: Casanova, aki kora művelt, önálló szellemiségű alakja volt, éppen ebben a minőségében nem kellett senkinek. Szexuális látványosságként, erotikus gerjesztőként kezelték, hiába próbált újra meg újra teljes emberként érvényesülni, ez még a szerelmében sem sikerült. Emlékirataiban, nemhiába tekint vissza keserűen erre a sajátosan romlott egyéneket igénylő, bomlott világra, ahol még egy gép is szeretetreméltóbb az embereknél.


1976 Federico Fellini dráma, életrajzi film 137 3,9
Casanova & Co. (1977)

Casanova & Co.
 


1977 Franz Antel vígjáték
Casanova (1987)

Casanova
 

Casanovát a börtönben ismerhetjük meg. A hírhedt szerető, diplomata, kém és író visszaemlékezik életére, legfőképpen szerelmi viszonyaira. Láthatjuk fiatalkorában, gavallérként, karrierje elején, az első komoly döntések meghozatala pillanatában és az első erotikus élményei megszerzésekor. Tanúi leszünk Casanova virágkorának, amikor meghódította az arisztokrata szalonokat, élete pedig véget nem érő utazásokról, hihetetlen kalandokról és felsőbb körök asszonyaival folytatott forró románcokról szólt. Vajon ez elég a boldogsághoz? A három részes kosztümös film nem csak a legendás velencei nőcsábász ügyeiről szól, hanem hű korképet kaphatunk a tizenhetedik századról is.


1987 Simon Langton vígjáték 3 ?
Casanova (2005)

Casanova
 

A világ legnagyobb csábítója, vérbeli szélhámos, az átváltozás és a humor nagymestere - azt beszélik, nincs nő a világon, aki ellen tudna állni Casanova sármjának. Legalábbis így volt ez mostanáig. Életében először ugyanis megoldhatatlannak tűnő feladattal találja szembe magát, amikor útjába kerül Francesca, a velencei szépség, aki visszautasítja őt. Casanova nem is sejti, hogy élete legveszélyesebb játszmája ez: nem csak hírnevét és életét teszi kockára, de az egyetlen esélyét is, hogy elnyerje az igaz szerelmet.


2005 Lasse Hallström kalandfilm, szerelmi történet, vígjáték 287 3,4
Casanova (2005)

Casanova
 

Kövessük nyomon a történelem legnagyobb nőcsábászának útját a XVIII. századi Velence dekadens utcáitól a forradalom előtti Párizs szalonjaiig, majd II. György londoni udvaráig, mígnem egy nápolyi kirándulás végleg össze nem töri Giacomo Casanova szívét. Az értelem és a tudomány, a szerencsejáték és hősiesség, a szenvedély és a mulatságok korában Casanova mindezt átélte, mindezt kihasználta. Volt hegedűs, pap, szerencsejátékos és művelt világfi. Egyszerre durva és lovagias, gazdag és szegény. Viszont amiben mindenki mason túltett: szerető volt. A szex volt Casanova lételeme. De sohasem közönséges vagy közömbös. Teljes odaadással és teljes nyiltsággal szeret, még ha cask roved ideig is. Kurtizánokkal, színésznőkkel, sőt még egy apácával is együtt hál. Életét a szenvedélynek áldozta. Egész életét végigkíséri azonban egy dolog: a tökéletes boldogság egyetlen igaz szerelmével, Henriette-tel. A pergő és izgalmas minisorozatban felváltva láthatjuk az ifjú Casanova, Henriette és annak férje, Grimani izgalmas szerelmi háromszögét, valamint a világ leghíresebb élvhajhászának hattyúdalát.


2005 Sheree Folkson dráma, minisorozat, vígjáték 17 3,6
Dernier amour (2019)

Dernier amour
Casanova - Az utolsó szerelem

A 45 éves Casanova londoni száműzetését tölti, ahol találkozik egy 25 éves nővel, aki nincs elragadtatva a férfi udvarlási kísérleteitől...


2019 Benoît Jacquot dráma, szerelmi történet, történelmi film 4 ?