Missing in Action

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Missing in Action (1984)

Missing in Action
Ütközetben eltűnt

A vietnámi háború után, még mindig rengeteg amerikai katona van fogságban – egy emberen múlik, hogy hazatérjenek. A speciális erők ezredese James Braddock-nak (Chuck Norris) az a küldetése, hogy felkutassa és megmentse a titkos vietnámi hadifogolytáborban sínylődő „ütközetben eltűnt” bajtársait. Feladatában az amerikai külügyminisztérium egyik gyönyörűszép tisztviselőnője és egy volt bajtársa segíti. Braddock felkészül a missziójára, szigorúan titkos információkat és korszerű fegyvereket halmozva fel. Az egyszemélyes hadsereg készen áll, hogy betörjön Vietnámba, de képes lesz-e a kiutat is biztosítani magának?


1984 Joseph Zito akciófilm 132 2,7
Missing in Action 2: The Beginning (1985)

Missing in Action 2: The Beginning
Ütközetben eltűnt 2.

A vietnámi háborúban Braddock ezredes többed magával fogságba esik. A genfi egyezményt semmibe véve a dszungel mélyére szállítják őket, ahol Yin ezredes parancsnoksága alatt kegyetlen évek telnek el a fogolytáborban. A szabadulásuk reménytelen, de Braddockot nem lehet megtörni.


1985 Lance Hool akciófilm 81 2,5
Braddock: Missing in Action III (1988)

Braddock: Missing in Action III
Ütközetben eltűnt 3.

Braddock ezredes visszatér Vietnámba… de ezúttal személyes ügyben! Saigon bukása után Braddock rájött, hogy a felesége és a fia még mindig élnek a kommunista uralom nyomorában. Semmi sem állíthatja meg Braddockot, hogy célját elérje, és hazavigye a családját Amerikába. Felveszi a katonai terepruháját, felfegyverkezik és visszatér Vietnám dzsungeleibe, hogy megtanítsa az ellenséget egy elemi leckére: soha ne kezdj ki egy amerikai veterán családjával!


1988 Aaron Norris akciófilm 57 2,4