Koldus és királyfi adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
The Prince and the Pauper (1937)

The Prince and the Pauper
Koldus és királyfi

Mark Twain regényének első beszélő verziója, melyben egy koldus egy királyfival helyet cserél. Errol Flynn játssza a katonát, aki a segítségükre siet. A fiúkat az igazi ikrek, Billy és Bobby Mauch alakítják.


1937 William Dieterle - William Keighley kalandfilm 4 ?
Crossed Swords (1978)

Crossed Swords
Koldus és királyfi

Edward herceg - az angol trón örököse, VIII. Henrik fia - beteges atyja mellett az ország legfontosabb embere, akit éjjel-nappal gárdisták őriznek. Mégis megtörténik, hogy ruhát és életet cserél Tom Canty-vel, a szegénynegyed tolvajával, és mocskosan, megalázva, megverve, kitaszítottként ismeri meg a nép életét, míg Tom, a szegény tolvaj a palotában marad. Egy királyfi és egy szegény fiú kalandos szerepcseréjének története, akik a megszólalásig hasonlítottak egymáshoz. "Lehet, hogy csak mese, lehet, hogy csak legenda, lehet, hogy csak hagyomány, lehet, hogy megtörtént, de az is lehet, hogy nem, de megtörténhetett..."


1978 Richard Fleischer kalandfilm 46 3,8
The Prince and the Pauper (2000)

The Prince and the Pauper
Koldus és királyfi

Mark Twain meséjén nem fog az idő: fejedelmi felfordulást okoz a két szerepet cserélő fiú ebben az elragadó filmben. A szegény Tom gazdag és kalandos életről álmodik. Ez a kívánsága teljesül is, amikor Edward herceg, VIII. Henrik fia kölcsönkéri Tom ruháit és személyiségét. A fiúk azonban többet kapnak e komikus kaland során, mint amiben megállapodtak, nem is beszélve egy forradalom szélén álló királyságról.


2000 Giles Foster kalandfilm 23 3,1