Hornblower

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Hornblower: The Even Chance (1998)

Hornblower: The Even Chance
Őfelsége kapitánya: Egyenlő esélyek

1793. január. A brit flotta Spitheadnél horgonyoz. A hajóhad és a legénység tétlenül vesztegel. Franciaországban a régi rendet már elsöpörte a forradalom. Mindenki a közelgő háborúra készül. Horatio Hornblower, a 17 esztendős tengerészkadét ekkor érkezik a kikötőben horgonyzó Justicianus fedélzetére. A hajózásban eleinte tapasztalatlan fiatalember kadéttársai céltáblája lesz, ám embersége, elméleti tudása, valamint kimagasló vezetői képességei elismerést váltanak ki mind a legénység, mind feljebbvalói között.


1998 Andrew Grieve háborús film, kalandfilm 12 3,8
Hornblower: The Examination for Lieutenant (1998)

Hornblower: The Examination for Lieutenant
Őfelsége kapitánya: A vizsga


1998 Andrew Grieve dráma, háborús film, kalandfilm 6 ?
Hornblower: The Duchess and the Devil (1999)

Hornblower: The Duchess and the Devil
Őfelsége kapitánya: A hercegnő és az ördög

Ioan Gruffud (Fantasztikus négyes 1-2.) játssza a címszerepet ebben az 1700-as évek végén játszódó, nagysikerű angol tévésorozatban, amely egy fiatal brit tengerésztiszt kalandjait követi nyomon a francia forradalmon át a napóleoni háborúkig. Miután legénységével együtt elfog egy francia bárkát, Hornblower azt a feladatot kapja, hogy a hajóval kísérje vissza Angliába Wharfedale hercegnőjét. A hazafelé tartó úton azonban a spanyolok megtámadják és foglyul ejtik őket, ezt követően egy közeli szigetre szállítják Hornblowert, a hercegnőt és a legénység életben maradt tagjait. Miközben bebörtönzött hajóstársaival a szökési terven dolgozik, a hajós tiszt számára egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a szokatlan kiváltságokban részesülő hercegnő nem az, akinek mondja magát.


1999 Andrew Grieve dráma, háborús film, kalandfilm 6 ?
Hornblower: The Frogs and the Lobsters (1999)

Hornblower: The Frogs and the Lobsters
Őfelsége kapitánya: Békák és homárok

François de Charette, a száműzött királypárti tábornok úgy dönt, hogy túlélő royalistákból sereget toboroz, hogy visszaállítsa Franciaországban a király hatalmát. Azt kéri a brit haditengerészettől, hogy szállítsa át a La Manche csatornán őt és francia csapatait (a béka) valamint az őket támogató brit katonákat (a homár) a Quiberon félszigetre. De történik egy sajnálatos incidens. A hadnagyot, akinél haditervek vannak, meggyilkolják, és a haditerveket ellopják. Pellew kapitány, aki az invázióért felelős, úgy véli, hogy az incidens a vállalkozás sikerét veszélyezteti, de felettesei az Admiralitáson, figyelmen kívül hagyják érveit. Horatio Hornblower feladata, hogy tartson egy stratégiai fontosságú hidat Muzillac felé, de Muzillac királypárti tisztje, egy őrült mészáros, akinek rögeszméje a bosszú a köztársaságiakon, és ez nagyban veszélyezteti az invázió sikerét.


1999 Andrew Grieve háborús film, kalandfilm 6 ?
Hornblower: Mutiny (2001)

Hornblower: Mutiny
Őfelsége kapitánya: Zendülés


2001 Andrew Grieve háborús film, kalandfilm 6 ?
Hornblower: Retribution (2001)

Hornblower: Retribution
Őfelsége kapitánya: A megtorlás

Ioan Gruffud (Fantasztikus négyes 1-2.) játssza a címszerepet ebben az 1700-as évek végén játszódó, nagysikerű angol tévésorozatban, amely egy fiatal brit tengerésztiszt kalandjait követi nyomon a francia forradalmon át a napóleoni háborúkig. Hornblower még mindig Jamaicában várja, hogy hadbíróság elé kerüljön azért, hogy szembeszegült James Sawyer kapitánnyal. A tárgyalás elkezdődik, és hamarosan nyilvánvalóvá válik, hogy a háromtagú ítélő bizottság számára fontosabb a flotta és Sawyer hírneve, mint hogy kiderüljön az igazság, ráadásul Hornblower egyik, tetteire féltékeny tiszttársa ellene vall.


2001 Andrew Grieve dráma, háborús film, kalandfilm 7 ?
Hornblower: Duty (2003)

Hornblower: Duty
Őfelsége kapitánya: Kötelesség


2003 Andrew Grieve kalandfilm 4 ?