Jöttünk, láttunk, visszamennénk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Les visiteurs (1993)

Les visiteurs
Jöttünk, láttunk, visszamennénk

Az utóbbi évek világszerte legsikeresebb francia vígjátéka ötletes történetet tálal: egy középkori lovag és pajzshordója mai világunkban találják magukat egy szenilis varázsló jóvoltából. Egy lovagnak nem okoznak gondot a sárkányok, bármiféle formát öltsenek is, ezért gyakran kénytelen kivonni kardját gépesített világunkban. Feltalálja magát és családja mai leszármazottait kéri fel segítségül, hogy visszajuthassanak saját korukba. A család persze hitetlenül áll a páncélos szélhámos előd furcsaságai és körmönfont beszédmódja előtt. Nem kevés viszontagság árán sikerül meggyőzni őket és közben görbe tükröt tár elénk túlkomplikált világunkról.


1993 Jean-Marie Poiré fantasy, sci-fi, vígjáték 652 3,7
Les couloirs du temps: Les visiteurs II (1998)

Les couloirs du temps: Les visiteurs II
Jöttünk, láttunk, visszamennénk II.: Az időalagút

A világszerte közkedvelt francia vígjáték második részében Godefroy lovagnak ismét vissza kell térnie a jelenbe. Egyrészt, mert az időkaput nem csukták be maguk után, másrészt a lovag nem kelhet frigyre szeretett hercegkisasszonyával, ha nem kerül elő a féltve őrzött és eltűnt ereklye, amely a család termékenységén hivatott őrködni. Mintha mindez nem lenne elég, hűséges fegyverhordozója helyett annak mai leszármazottja tért vele vissza tévedésből a középkorba. Rendbe kell hozni a kizökkentett dolgokat. Az ereklye ma már teljesen prózai szerepet kapott, a fegyverhordozónak meg esze ágában sincs visszamenni...


1998 Jean-Marie Poiré fantasy, sci-fi, vígjáték 421 3,4
Les visiteurs: La révolution (2016)

Les visiteurs: La révolution
Jöttünk, láttunk, visszamennénk 3.: A forradalom

Az időutazó páros, Godefroy lovag és segédje, Jacques-Foches a vérzivataros francia forradalom kellős közepén találja magát.


2016 Jean-Marie Poiré fantasy, sci-fi, vígjáték 71 2,3