A canterville-i kísértet adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
The Canterville Ghost (1944)

The Canterville Ghost
A canterville-i kísértet

Oscar Wilde történetének továbbgondolása, melyben a Charles Laughton által alakított figura kísértetnek öltözve próbálja riogatni a házában elszállásolt amerikai lányokat.


1944 Jules Dassin - Norman Z. McLeod fantasy, vígjáték 1 ?

A canterville-i kísértet
 

A tehetős amerikai Mr. Otis és családja kastélyt vásárol a kies Angliában. Nem adnak a szóbeszédre, hogy a kastélyt kísértetek lakják. A belevaló amerikai családot sem lánccsörgetés, sem vérfolt, sem halálsikoly nem hozza ki a sodrából...


1980 Bán Róbert vígjáték, zenés film 3 ?
The Canterville Ghost (1987)

The Canterville Ghost
A canterville-i kísértet

Egy amerikai család ódon kastélyt örököl Angliában. Amikor megérkeznek, döbbenten konstatálják, hogy nincsenek egyedül: egyik ősük ott kísért a kastélyban. Mivel szegény bolyongó lélek azért bűnhődik, mert annak idején gyáván viselkedett, csak akkor lelhet nyugalomra, ha valamelyik leszármazottja egy hősi tettet visz véghez. A kísértet mindent megtesz, hogy a családfőt rábírja erre.


1987 Paul Bogart fantasy, vígjáték 8 ?

The Canterville Ghost
A Canterville-i kísértet


1996 Sydney Macartney dráma, fantasy 3 ?
Das Gespenst von Canterville (2005)

Das Gespenst von Canterville
Canterville-i kísértet

A Paul nevű kisfiú mindentől és mindenkitől fél. Nem mer egyedül buszra sem szállni, retteg az állatoktól és úgy általában az élettől. A szülei ezért úgy döntenek, hogy egy közös nyaralás talán jót tenne szegény Paul-nak. Az apa erre legalkalmasabbnak egy skóciai kastélyt néz ki, ahol majd eltöltenek pár kellemes hetet. Ám ahogy a napok telnek egyre csak úgy tűnik, hogy a Canterville-i kastélyban rajtuk kívül egy kísértet is lakik, aki örömét leli abban, ha Paul-ra a frászt hozhatja.


2005 Isabel Kleefeld vígjáték 1 ?
Le fantôme de Canterville (2016)

Le fantôme de Canterville
A canterville-i kísértet


2016 Yann Samuell vígjáték