Why We Fight filmek

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag

Divide and Conquer
Európa lángokban

Frank Capra a korabeli dokumentumok közül Leni Riefenstahl Az akarat diadala című propagandamunkáját is felhasználja ebben az epizódban. Az eseményeket Franciaország megszállásáig követi. Választ kapunk arra a kérdésre, hogy az innovatív német hadvezetés és az országonkénti belső árulók milyen összjátéka eredményezte Európa nagy részének lerohanását.


1943 Anatole Litvak - Frank Capra dokumentumfilm, háborús film 1 ?
Prelude to War (1943)

Prelude to War
A háború előjátéka

Híres propagandafilm amit a hadsereg számára készítettek, hogy bemutassák és megértessék a katonákkal, milyen cél eléréséért harcolnak. Összehasonlítja a szabad nyugati világot a tengelyhatalmak zsarnokságával. Bemutatja az olasz, német és japán diktatúra koreográfiáját, a náci propagandagépezetet és az agresszió minden szintű megnyilvánulását, térképek, archív felvételek és grafikák kombinálásával.


1943 Anatole Litvak - Frank Capra dokumentumfilm 4 ?

The Battle of Britain
Angliai háború

Az epizód bemutatja Nagy-Britannia lakóinak bátor kiállását a német légitámadásokkal szemben, küzdelmüket, hogy fenntartsák a légtér ellenőrzését a brit szigetek felett, s megerősítsék önmagukban a hitet, hogy az invázió elhárítható.


1943 Anthony Veiller - Frank Capra dokumentumfilm, háborús film, történelmi film
The Battle of Russia (1943)

The Battle of Russia
Oroszországi háború

Az dokumentumfilm bemutatja az orosz front eseményeit. Látjuk Oroszország hősi ellenállását a régmúltban, s az egykori erények életre hívását a mostani invázióval szemben. Megtudunk valamit az orosz állhatatosságról, szívósságról, győzelemre hivatottságról - még egy legyőzhetetlennek látszó erővel szemben is, minden idők talán legvéresebb háborús küzdelmében.


1943 Anatole Litvak - Frank Capra dokumentumfilm 3 ?

The Nazis Strike
A nácik támadnak

A második epizódban Frank Capra a nácik propagandafegyverét felhasználva készítőik ellen fordítja, oly módon, hogy a filmhíradóikat új kísérőszöveggel és zenével látja el, hogy ezáltal leplezze le a náci horrort a maga valóságában.


1943 Anatole Litvak - Frank Capra dokumentumfilm 5 ?

The Battle of China
Kínai háború

Ebben az epizódban megismerkedünk Kínával és népével. Rövid történelmi áttekintés során megértjük, Japán miért akarta meghódítani, és miért volt biztos a sikerben. A kínaiak azonban minden erőforrásukat összpontosították, hogy ellenálljanak az agressziónak.


1944 Anatole Litvak - Frank Capra dokumentumfilm 1 ?

War Comes to America
A háború eléri Amerikát

Az utolsó epizód összegzi azokat a történelmi és ideológiai információkat, melyeket a korábbi részek nagyobb részletességgel tárgyaltak. A film foglalkozik Amerika történelmével, s azzal, hogy miért volt szükségszerű hadbalépése a szövetségesek oldalán.


1945 Anatole Litvak - Frank Capra dokumentumfilm, háborús film