Titanic remake-ek

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Titanic (1943)

Titanic
 

A Titanic építése hatalmas pénzügyi befektetés volt, és a White Star Line elnöke azt akarja, hogy az első útja uralja a világ híreit. Sürgeti Smith kapitányt, hogy a lehető leggyorsabban keresztezze az óceánt New Yorkig. Amikor a jégheggyel kapcsolatos figyelmeztetések jönnek, a kapitánynak döntenie kell az utasok és a hajó biztonsága, illetve a kapott utasítás között.


1943 Herbert Selpin - Werner Klingler dráma 2 ?
Titanic (1953)

Titanic
 

Julia Sturges elhatározza,hogy a családjával elhagyják a férje, Richard által nagyra értékelt,felszínes világú felsőosztályt, felszáll az Amerikába először induló RMS Titanicra a két gyerekével. Azonban Richard megismerve terveit, az utolsó pillanatban szerzett harmadosztályú jeggyel szintén felszáll a hajóra abban a reményben, hogy a családot újraegyesítheti.A végzet azonban közbelép és a Sturges család szembenéz az elképzelhetetlen kihívással-lehet hogy örökre szétválnak útjaik. Ez a hírhedt óceánjáró igaz történetén alapuló filmek egyike.


1953 Jean Negulesco dráma 9 ?
Titanic (1996)

Titanic
 

A Titanic több mint 2000 utasával New York-ba indul 1912 áprilisában. Közöttük utazik John Jacob Astor és gyönyörű felesége Madeleine. Astor az Egyesült Államok leggazdagabb embere. Madeleine attól tart, hogy ha New York-ba érnek számkivetettként kell élnie, mert az ottani társaság esetleg nem hajlandó őt befogadni. Szintén a hajón van Jaime Perse, egy fiatal és elszánt angol, aki zsebtolvajlásból él. A hajó fedélzetén beleszeret Osa Ludvigsen-be, az ártatlan, skandináv emigránslányba. Ám nem csak a szépséggel, hanem a szörnyeteg Simon Doonan-nal, az ír betörővel is kapcsolatba kerül. És miközben Astorékat akarja kirabolni, a hajó fokozatosan halad végzete felé...


1996 Robert Lieberman dráma, történelmi film 44 2,7
Titanic (1997)

Titanic
 

Egy kutatóhajó horgonyoz az Atlanti-óceán közepén. Fedélzetén óriási a sürgés-forgás. Brock Lovett, az expedíció vezetője a tenger mélyén dolgozó robot „szemén“ keresztül úgy látja, hogy több hónapos munkájának gyümölcse végre beérik. Alattuk egy igazi legenda, az 1912-ben tragikus körülmények között elsüllyedt Titanic roncsa fekszik, és a távirányítású robot most úgy tűnik, megtalálta azt, amiért „gazdái“ küldték: egy széfet, amely reményeik szerint felbecsülhetetlen kincseket rejt. A páncélszekrényben azonban - értéktelen, szétmállott papírbankókon kívül - nem találnak mást, csak egy mappát, benne egy gyönyörű fiatal nőről készült rajzzal. A „leletről“ a televízió is beszámol, és az egyik néző, a 101 éves Rose Calvert könnyező szemekkel fedezi fel a lányban saját fiatalkori énjét. Az idős hölgy a kutatóhajóra érkezik, és mesélni kezd. Egy történetet ad elő, amelynek főszereplője a határtalan és fékezhetetlen szenvedély, a szerelem, a halál és egy eget-földet megrengető katasztrófa, amely egyetlen pillanat alatt gyökeresen megváltoztatott több száz életutat.


1997 James Cameron dráma, katasztrófafilm, szerelmi történet 1609 3,6