King Kong-filmek

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
King Kong (1933)

King Kong
 

Egy tudományos expedíció egy elzárt, lakatlannak hitt szigeten hatalmas méretű, kihalt majomfaj egy példányára talál. Befogják az állatot és New York-ba szállítják, hogy ott bemutassák a világraszóló "leletet". King Kong azonban különös vonzódást mutat az expedíció egyik tagja, egy fiatal nő iránt, és amikor megszökik, őt is magaval ragadja. A városon eluralkodik a félelem...


1933 Ernest B. Schoedsack - Merian C. Cooper akciófilm, fantasy, horror, ... 190 4,1
The Son of Kong (1933)

The Son of Kong
 

King Kong halála óta egy hónap telt el - Carl Denhamot a fél város perli a károk és halálesetek miatt, úgyhogy inkább kihajózik Englehorn kapitánnyal, hogy a tengeren próbáljon szerencsét. De mikor megtudja, hogy a Koponya sziget nem csak óriásszörnyeket rejt, hanem kincseket is, úgy döntenek, hogy ismét szerencsét próbálnak Kong egykori otthonával - és találkoznak az óriásgorilla fiával.


1933 Ernest B. Schoedsack fantasy, kalandfilm, vígjáték 11 2,9
Kingu Kongu tai Gojira (1962)

Kingu Kongu tai Gojira
King Kong vs. Godzilla

Egy vállalat emberei foglyul ejtik King Kongot és Japánba hurcolják. Az óriásgorilla megszökik, de ámokfutása során szembe kell nézni Godzillával...


1962 Honda Ishiro / Honda Ishirô akciófilm, horror, sci-fi 20 2,2
Kingukongu no gyakushu (1967)

Kingukongu no gyakushu
King Kong Escapes


1967 Honda Ishiro / Honda Ishirô kalandfilm, sci-fi 3 ?
King Kong (1976)

King Kong
 

Jack Prescott paleontológus fellopózik egy olajat kutató kereskedelmi hajóra, amely egy ismeretlen sziget felé tart. A földdarabon azonban nem csupán olajat találnak... A sziget primitív lakóit egy óriási majom, King Kong tartja rettegésben, akinek nőket áldoznak fel. Ezért a bennszülöttek a kutatókkal tartó gyönyörű Dwant foglyul ejtik, hogy feláldozzák az istenként tisztelt szörnynek. Prescott kiszabadítva Dwant foglyul ejti King Kongot, és mindannyian visszatérnek New Yorkba. Az óriási majmot cirkuszi látványosságként akarják mutogatni Amerika-szerte, de az - óriási pánikot keltve - megszökik fogvatartói elől, hogy megtalálja Dwant.


1976 John Guillermin akciófilm, fantasy, kalandfilm, ... 249 3,2
King Kong Lives (1986)

King Kong Lives
King Kong visszatér

King Kong-ot, a hatalmas gorillát egy titkos kutatócsoport mesterségesen életben tartja, és minden erejükkel azon fáradoznak, hogy egy új szívet hozzanak létre a sérült óriás számára. Amikor végre sikerül elkészíteniük a félelmetes méretű szervet, nincs is már másra szükségük, mint egy megfelelő donorra, aki a beültetéshez szükséges vért biztosítja. Erre a legmegfelelőbb alany az az ugyancsak gigantikus méretekkel rendelkező nősténygorilla, melyet egy vadász nemrégiben fogott be Borneóban. Így aztán, a hatalmas gorilla nem pusztán újjászületik, hanem társat is talál.


1986 Charles McCracken - John Guillermin kalandfilm, sci-fi 59 2,0
King Kong (2005)

King Kong
 

A vállalkozó szellemű és kalandvágyó rendező, Carl Denham lelép a stúdiója vezetői elől, akik azzal fenyegetik, hogy nem adnak pénzt legújabb filmje befejezéshez. Carl gőzösre száll csapatával és az alkalmi főszereplőjével, Ann Darrow, állástalan színésznővel. Szingapúr helyett azonban Denham a misztikus, legendákkal övezett Koponya-szigeten akar forgatni. Denham azonban az újdonsült sztárjával, a kelletlen forgatókönyvírójával, valamint stábjával olyan kalandba keveredik az eldugott szigeten, amelyet a legmerészebb álmaikban sem tudtak elképzelni.


2005 Peter Jackson dráma, fantasy, kalandfilm, ... 683 3,4
Kong: Skull Island (2017)

Kong: Skull Island
Kong: Koponya-sziget

Egy csapat felfedező eljut a misztikus Koponya-szigetre, és amit ott találnak, legvadabb elképzelésüket is messzemenően túlszárnyalja.


2017 Jordan Vogt-Roberts akciófilm, fantasy, kalandfilm 400 3,2

Godzilla vs. Kong
 

Amikor a hatalmas Kong találkozik a megállíthatatlan Godzilla-val, a világ azt figyeli, hogy melyikük lesz a szörnyek királya.


2021 Adam Wingard akciófilm, sci-fi, thriller