James Clavell adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
King Rat (1965)

King Rat
Patkánykirály

A singapore-i japán hadifogolytábor a szövetséges katonák számára maga a pokol. De nem így King tizedesnek, aki feketepiaci manőverei révén - él mint hal a vízben. Gúnynevét nemcsak fáradhatatlan seftelései miatt kapta, de azért is, mert patkányokat tenyészt lesoványodott fogolytársai élelmezésére. King az egyik brit tiszt, Marlowe segítségével kiterjeszti "kereskedelmi" tevékenységét a japán tisztekre is. Aztán, amikor Marlowe súlyosan megbetegszik, King - nem kevésbé saját önös érdekeit (is) követve - megszerzi a tiszt életben maradásához szükséges különleges antibiotikumokat a tábor őreitől.


1965 Bryan Forbes dráma, háborús film 4 ?
Shogun (1980)

Shogun
Sógun

A XVII. század elején egy angol vitorlás hajótörést szenved Japán partjainál. John Blackthorne, a hajó navigátora a csodával határos módon megmenekül. Az ismeretlen világban bizalmatlanul fogadják az idegent - úgy tűnik, ha a tenger nem végzett vele, megteszik majd a japánok. Blackthorne szemtanúja lesz, amint az ország egyik leghatalmasabb embere, Toranaga kíméletlenül végez egyik ellenfelével. Az idegen egy hatalmi harc közepébe csöppen: Toranaga és Ishido a megkérdőjelezhetetlen hatalmat jelentő Shogun címért harcolnak. Blackthorne életét megkímélik, és a férfi a japán kultúra befogadásával, tiszteletével fejezi ki háláját. Néhány év alatt megtanulja a nyelvet és a szokásokat, végül ő lesz az első Gai-jin, (idegen) szamuráj! A hatalmi harc azonban még mindig dúl, és Blackthorne a két front közé kerül...


1980 Jerry London dráma, minisorozat, történelmi film 105 4,0
Tai Pan (1986)

Tai Pan
A tajpan

Kínát négy évszázadon keresztül nem háborgatta a Nyugat. Most azonban, a hatalmas vitorláshajók hőskorában elözönlötték partjait a nyugati kereskedők, hogy vesztegetéssel szerezzék meg kincseiket. Canton közelében azonban igazi, nagy forgalmú kereskedelmi központ alakult ki, ahol a tisztes kereskedelem szembeszegült a korrupt császári hivatalnokokkal és a becstelen kereskedőkkel. A "Tai-Pan" annyit jelent: Legfelsőbb vezér. Dirk Struan, az angol hajós és kereskedő bejáratos a Legfelsőbb vezérhez. Olyasmiket láthat, olyan dolgokról tudhat, melyek európai ember előtt mindeddig titokban voltak. Struan vérbeli kalandor, ezért elhatározta, hogy Hongkong-ot megszerzi Őfelsége, az angol királynő számára. Vagyonát és az életét is hajlandó lenne feláldozni a sikerért. Lehet, hogy kénytelen is lesz rá.


1986 Daryl Duke kalandfilm 18 3,4
Noble House (1988)

Noble House
A nemesi ház

Folytatódik a két hatalmas kereskedőcsalád, a Struan és a Brock, több évszázados küzdelme Ázsia legelső cégének, a Nemes Háznak a birtoklásáért. Ebben a harcban minden fondor megengedett és hiteles képet kapunk Hong Kong sajátos tőzsdei világáról, titkos kínai társaságokról, a nyugati és a keleti világ kémszervezeteinek módszereiről, szerelemről, kábítószer- és fegyverkereskedelemről, korrupcióról, bankárokról, csempészekről, szövevényes tervekről.


1988 Gary Nelson akciófilm, dráma, kalandfilm, ... 2 ?