Pierre Brice Winnetou-filmek

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Der Schatz im Silbersee (1962)

Der Schatz im Silbersee
Az Ezüst-tó kincse

Egy tolvajbanda elrabolja az Ezüst-tó kincséhez vezető út térképét a jogos tulajdonosától. Winnettou és Old Shatterhand pedig összefognak, hogy visszaszerezzék a leírást és eljussanak a barlanghoz. "A Sziklás-hegység déli nyúlványai közt van egy szinte megközelíthetetlen tó, melynek nevét sokan hallották, de színét vajmi kevesen látták. Ezüst-tónak nevezték már azok a népek is, akik az indiánok előtt éltek ott. A tó környéke ásványokban gazdag."


1962 Harald Reinl kalandfilm, western 149 3,7
Winnetou - 1. Teil (1963)

Winnetou - 1. Teil
Winnetou

A Karl May világhírű regényéből készült Winnetou-trilógia első részében ismerkedik meg a két főhős, az apacsok főnökének fia, Winnetou és egy vasútépítő társaság mérnöke, Old Shatterhand. Amikor a fiatal indián rájön, hogy a fehérek megszegték a velük kötött megállapodást, és a síneket az apacsok földjén vezetik át, először megpróbálja békésen rendezni a területvitát. Kiderül azonban, hogy nem a vasúttársaság a hibás, hanem annak egyik helyi vezetője, aki nem másra pályázik, mint az apacsok aranyára. Mikor megölik az indiánok fehér tanítóját, Winnetou bosszút esküszik. Old Shatterhand kezdettől tudja, mi áll a háború hátterében, de csak nagy nehezen képes Winnetou bizalmát elnyerni, hogy együtt folytathassák a harcot.


1963 Harald Reinl kalandfilm, western 106 3,3
Old Shatterhand (1964)

Old Shatterhand
 

Old Shatterhand és Winnetou útjai egy időre elválnak... Amikor egy fehérbőrű kisgyermek szüleit banditák gyilkolják meg, persze mindenki az apacsokra gyanakszik. Emiatt újra megkezdődik az értelmetlen öldöklés és több indián is meghal a fehér emberek bosszúja miatt. Erre aztán az apacsok is támadással válaszolnak, s csak Old Shatterhand és Winnetou képes arra, hogy rendet tegyen és megakadályozza a felesleges vérontást. Ebben pedig Shatterhand barátja, Sam Hawkins is a segítségükre lesz. Eközben Winnetou-nak meggyűlik a baja egy másik indián törzzsel is, mert azok nem akarnak békét kötni a fehér emberekkel.


1964 Hugo Fregonese kalandfilm, western 52 3,2
Unter Geiern (1964)

Unter Geiern
Keselyűk karmaiban

Míg Winnetou fehér barátjával, Medveölővel vadászik, a férfi farmját felgyújtják, feleségét és lányát megölik. Minden jel arra mutat, hogy indiánok voltak a támadók. Winnetou azonban kételkedik, mert jól ismeri a gyilkossággal vádolt indián törzs békés szándékait a fehérekkel szemben. Old Surehand segítségével kideríti, hogy a "Keselyűknek" nevezett banda az igazi bűnös. Ám Medveölőt annyira elborítja a fájdalom, hogy már nem hisz régi barátainak sem...


1964 Alfred Vohrer kalandfilm, western 31 3,5
Winnetou - 2. Teil (1964)

Winnetou - 2. Teil
Winnetou 2 - Az utolsó renegátok

Az apacsok törzsfőnöke, Winnetou az indiánok és a sápadt-arcúak közötti örök béke megteremtésén fáradozik. Ez idő alatt persze Old Shatterhand sem tétlenkedik, az olaj után kutató kapzsi fehérekkel száll szembe. Az amerikai hadsereg azonban szüntelenül beavatkozik az indiánok és a fehérek harcába. Winnetou, amikor rádöbben, hogy szerelme, az Assiboin főnök lánya, Ribana egy fehér férfit szeret, úgy dönt, hogy lemond róla a béke érdekében.


1964 Harald Reinl kalandfilm, western 84 3,1
Der Ölprinz (1965)

Der Ölprinz
Az olajherceg

Telepesek egy csoportja igyekszik új lakóhelye felé. Old Surehandet kérik meg, hogy vezetőt biztosítson melléjük, ám a kijelölt férfit megölik, s helyette egy bandita adja ki magát vezetőnek. A háttérben az Olajhercegnek nevezett férfi áll, aki semmitől sem riad vissza, ha üzelmeit veszélyeztetik. Old Surehand rájön a csalásra, de nem könnyű bizonyítania a gyilkosságot. Eközben Winnetou az indiánoknál jár közben a telepesek érdekében, akik nem akarnak mást, csak békében élni és gazdálkodni...


1965 Harald Philipp kalandfilm, western 35 3,1
Old Surehand (1965)

Old Surehand
Winnetou bosszúja

A komancsok fehér telepesekre támadnak, mert azt hiszik, ők ölték le bölényeiket. A zűrzavart kihasználva banditák megölnek egy telepes fiút. Mikor a komancsok főnökének fia bemegy a városba, hogy tisztázza a helyzetet, ugyanazok a banditák egy orvlövéssel megölik őt. Úgy tűnik, elkerülhetetlen a háború az indiánok és a fehérek között. Old Surehand rájön, hogy az események hátterében egy Tábornoknak nevezett gazember áll, aki egy látszólag értéktelen földdarabot akar megszerezni az indiánoktól. Winnetou segítségével a Tábornok nyomába ered...


1965 Alfred Vohrer kalandfilm, western 55 3,2
Winnetou - 3. Teil (1965)

Winnetou - 3. Teil
Winnetou 3. - Winnetou halála

Hiába sikerült egyezségre jutni a fehérekkel, csavargók és rablóbandák fenyegetik a törékeny békét az indiánok földjén. Winnetou ezért elhatározza, hogy Santa Fébe utazik, hogy jobban kiismerje a fehérek világát és gondolkodásmódját. Megkéri Old Shatterhandet, hogy tartson vele. A város harangszavát hallva Winnetou reménykedik: a fehérek is megértik a harang üzenetét: "Szeressetek mindent, ami jó, és gyűlöljetek minden rosszat." Ám a fehér ember gondolkodása ennél jóval egyszerűbb: meg kell szerezni mindent ebből a gazdag földből, amit lehet, bármi áron. S ha ennek az akadékoskodó Winnetou élete az ára - ám legyen.


1965 Harald Reinl kalandfilm, western 64 3,3
Winnetou und das Halbblut Apanatschi (1966)

Winnetou und das Halbblut Apanatschi
Winnetou és a félvér Apanatschi

A film egy fehér férfi és egy indián asszony házasságából született leány, Apanatschi történetéről szól. Apanatschi a 21. születésnapjára egy aranylelőhelyet kap az édesapjától, ám amikor a dolog kitudódik, a szerencsevadászok között rögtön megindul a hajsza az arany után. Később aztán Apanatschi életére törnek, s a lány csak Winnetou és Old Shatterhand segítségére számíthat.


1966 Harald Philipp kalandfilm, western 45 3,1
Winnetou und sein freund Old Firehand (1966)

Winnetou und sein freund Old Firehand
Winnetou és barátja, Old Firehand

Winnetou és Old Firehand egy mexikói határvárosba tartanak, hogy megkeressék a bűnösöket, akik megtámadták az apacsokat. Kiderül, hogy a helybéliek ugyanattól a bandától szenvednek. Elfogják a bandavezér öccsét, így akarják a városba csalni az ellenséget. Néhány rettegő mexikói megpróbálja megszöktetni a férfit a békesség reményében, ám menekülés közben véletlenül lelövik. A banditák bosszúja immár elkerülhetetlen, ezért Winnetou és Old Firehand megszervezi a város védelmét.


1966 Alfred Vohrer kalandfilm, western 42 2,8
Winnetou und Shatterhand im Tal der Toten (1968)

Winnetou und Shatterhand im Tal der Toten
Winnetou és Old Shatterhand a Holtak Völgyében

Kingsley őrnagyot a távollétében azzal vádolják meg, hogy tetemes mennyiségű aranyszállítmánnyal - vagyis a hadsereg aranyával - kereket oldott. Mabel Kingsley, az őrnagy lánya eközben tisztázni tudná az apját egy levéllel, amely állítólag tartalmazza az arany lelőhelyét. Persze a lányra rengeteg veszély leselkedik, hiszen az aranyra sok embernek fáj a foga. Old Shatterhand éppen időben érkezik, hiszen Mabelt megtámadják és majdnem megszerzik tőle a levelet. Mabel aztán a bíróságon hatvan napot kér ahhoz, hogy tisztára mossa halott apja nevét, a bíróság pedig egy tanút kér megnevezni, aki segíteni fogja a őt. Old Shatterhand az, aki jelentkezik a küldetésre.


1968 Harald Reinl kalandfilm, western 41 3,0
Winnetous Rückkehr (1998)

Winnetous Rückkehr
Winnetou visszatérése

Winnetou él és a hegyek közt lakik. Ennek ellenére nem akar találkozni senkivel, ám amikor egy csoport telepest és barátságos indiánt banditák támadják meg, ő jön és segít...


1998 Marijan David Vajda western 6 ?