Pinokkió adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Pinocchio (1940)

Pinocchio
Pinokkió

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy magányos fafaragó, akit Dzsepettónak hívtak. Egy csillagfényes éjszakán, a csodák éjszakáján egy tündér életre kelti az öregember fabábuját, Pinokkiót, és ezzel fantasztikus kalandok egész sora veszi kezdetét, amelyek próbára teszik a kis Pinokkió bátorságát, hűségét és őszinteségét - azokat az erényeket, amelyeket meg kell tanulnia ahhoz, hogy igazi hús-vér kisfiú váljon belőle. Bölcs barátja, Tücsök Tihamér hiába próbálja figyelmeztetni, Pinokkió csetlik-botlik, és egyik butaságot követi el a másik után.Kötelező Walt Disney klasszikus.


1940 Ben Sharpsteen - Bill Roberts - Hamilton Luske - ... animáció, dráma, fantasy, ... 402 3,9

Le avventure di Pinocchio
Pinokkió


1972 Luigi Comencini fantasy, minisorozat, vígjáték
Pinocchio (1992)

Pinocchio
Pinokkió

Amikor a Kék Tündér otthonából Dzsepettó kandallójába kerül egy apró kis szikra, egy vékony fadarab életre kel... Carlo Collodi klasszikus meséjének feldolgozása.


1992 ? animáció, dráma, fantasy, ... 1 ?
The Adventures of Pinocchio (1996)

The Adventures of Pinocchio
Pinokkió

A különös, csípős megjegyzéseket tevő fahasábból Gepetto egy bábut farag, melyet a Jótündér éjszaka életre kelt. A rakoncátlan Pinocchio nem hallgat élő lelkiismeretére, a házitücsökre és eladja az iskoláskönyvét. Árán a mutatványosokat nézi meg. A hiszékeny és tapasztalatlan Pinocchiot - hogy a pénze megszaporodjon - a Csodák mezejére csalják. A Jótündérnél tér magához. Gepetto közben keresésére indul. Pinocchio az újabb csábításnak ismét képtelen ellenállni. Lucignolo ösztönzésére csatlakozik a Játékországba induló társasághoz. Pinocchio szamárrá változik. Cirkuszba kerül, ahol újra találkozik a Jótündérrel.


1996 Steve Barron fantasy, kalandfilm, musical 40 2,6
Pinocchio (2002)

Pinocchio
Pinokkió

Örök mese egy nagy nevettető felfogásában... Pinokkió (Roberto Benigni) ugyanannyira a gyermeki fantázia és szabadság, mint a felnövő tékozló fiú jelképe mindannyiunk számára. Geppetto mester (Carlo Giuffré) ügyes kezével egy kis fabábut készít a háza előtt talált tuskóból. Vidám fiúcska kinézetűre sikeredik és Pinokkió névre kereszteli. Benne látja fiát, akit mindig is szeretett volna, de nem kapta meg soha a sorstól. A mester legnagyobb meghökkenésére a kis bábu életre kel. Eladja köpönyegét is, csak hogy a kíváncsi és rosszcsont kisfiú iskolába járhasson. Ám Pinokkió naívságát kihasználja sok alattomos figura, akik miatt rossz útra téved. Hihetetlen kalandokba keveredik, miközben atyja keresi mindenütt, és egy Jótündér vigyázza lépéseit.


2002 Roberto Benigni fantasy, vígjáték 44 2,1
Pinocchio 3000 (2004)

Pinocchio 3000
Pinokkió 3000

A háromezredik évben Scamboli polgármester erős kézzel kormányozza high-tech metropolisát, Scamboville-t. A felhőkarcolók árnyékában, egy kis házikóban él Geppetto, a játékkészítő feltaláló, aki egy minden eddiginél csodásabb találmányon dolgozik. Egy humanoid kisfiút készít, aki majd a fia lehet. A kis robot - hála a fejében működő különleges chipnek - saját képzelettel is rendelkezik. Sőt egy nap talán - ha majd meg tudja különböztetni a jót és a rosszat, igazi kisfiú is válhat belőle.


2004 Daniel Robichaud animáció, sci-fi 4 ?
Pinocchio (2012)

Pinocchio
Pinokkió

Az ács Gepetto kifaragja egy darab fából titkos vágyának tárgyát: egy bábut, ami elűzi magányát és fia helyett fia lesz.


2012 Enzo D'Alò animáció, fantasy 10 3,0
Pinocchio (2013)

Pinocchio
Pinokkió

A csípős megjegyzéseket tevő különös fahasábból Geppetto mester bábut farag, melyet a Jótündér éjszaka életre kelt. A rakoncátlan Pinokkió nem hallgat élő lelkiismeretére, a házi tücsökre, és eladja az iskoláskönyvét, hogy az árán megnézhesse a mutatványosokat. Ám ott a hiszékeny és tapasztalatlan Pinokkiót - azzal áltatva, hogy a pénze megszaporodik - a csodák mezejére csalják. A lurkó a csábításnak képtelen ellenállni, s csatlakozik a Játékországba induló társasághoz. A kalandok során cirkuszba kerül, szamárrá változik, s végül újra találkozik a Jótündérrel...


2013 Anna Justice dráma, minisorozat 1 ?
Pinocchio (2019)

Pinocchio
 

Élőszereplős feldolgozása a fabábú történetének, aki életre kel.


2019 Matteo Garrone dráma, fantasy 2 ?

Pinocchio
 

Gris Grimly elgondolása alapján készült dark fantasy, amelyben az 1930-as évek fasiszta Olaszországában egy fából készült báb életre kel és valódi fiúvá válik.


2021 Guillermo del Toro - Mark Gustafson animáció, fantasy, musical