Treasure Island adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Treasure Island (1950)

Treasure Island
Kincses sziget

A XVIII. században játszódik, és egy fiatal fiú, Jim Hawkins történetét meséli el, aki veszélyes kalandokba keveredik: kalózok, vérszomjas banditák és egy elrejtett mesés kincs rejtélye állnak a középpontban. A film izgalmas története, gazdag cselekménye és halhatatlan karakterei – mint Long John Silver – miatt a ma is ismert romantikus kalózkép kialakítójának tekinthető.


1950 Byron Haskin kalandfilm 8 ?
Treasure Island (1972)

Treasure Island
A kincses sziget

Az ifjú Jim Hawkins a rejtélyes kincses sziget kutatására indul.


1972 Andrea Bianchi - Antonio Margheriti - John Hough kalandfilm 4 ?

Treasure Island
Kincses sziget

A tizenkét éves Jonathan különös világban él. Nem mindig érti, ami körülötte történik, de ez látszólag nem zavarja. Magukkal sodorják az események, míg végül kiderül, hogy egy nagyszabású játék részesévé vált, amelynek alapjául R. L. Stevenson Kincses Sziget című kalandregénye szolgál.


1985 Raoul Ruiz fantasy, kalandfilm 8 ?
Treasure Island (1990)

Treasure Island
A kincses sziget

Bones, az öreg kalózkapitány betér egy fogadóba és kivesz egy szobát. Egy nap furcsa csomagot kap egy vénemebertől. Ezt Bones nem éli túl, abban a szent pillanatban meghal. A kocsmárosné és a fia, Jack átnézik a vénember holmijait, hátha találnak valami pénzt, de az egér elcseni előlük a fiók kulcsát. Ő ugyanis tudja, hogy ott lapul a kincses sziget térképe.


1990 Fraser Clarke Heston kalandfilm 81 3,6
Treasure Planet (2002)

Treasure Planet
A kincses bolygó

Walt Disney 2002-es "Kincses bolygó" sci-fi rajzfilmjének főhőse, Jim, egy űrfogadó tulajdonosának tizenéves fia. Egy látogató halála előtt rábízza a sokak által régóta hiába keresett Kincses bolygó térképét, ezért elindul, hogy megkeresse a titokzatos helyet.

Csatlakozik egy intergalaktikus expedícióhoz - hajósinasnak szegődik egy űrbárkára. Összebarátkozik a hajó szakácsával, egy kiborggal. A félig ember, félig gép John Silver irányításával a tehetséges fiú egyre jobb matróz lesz - ügyességére szükség is van, mert a legénység lépten-nyomon szupernovákkal, fekete lyukakkal és veszedelmes űrviharokkal találkozik.

Csakhamar kiderül, hogy ezeknél az akadályoknál akad nagyobb baj is: Jim rájön, hogy bizalmas barátja, Silver valójában közveszélyes kalóz, aki lázadásra készül, és figyeli minden lépését. Jimnek meg kell akadályoznia a zendülést, és fel kell dolgoznia csalódását is. Nem lehet többé gyerek, fel kell nőnie...


2002 John Musker - Ron Clements animáció, kalandfilm, sci-fi 272 3,8
Die Schatzinsel (2007)

Die Schatzinsel
A kincses sziget

A történet a XVIII. században játszódik és a hírhedt, véreskezű kalóz, Flint kapitány elásott kincseinek megszerzése körül forog. Főhőse egy kamaszfiú, Jim Hawkins, aki megtalálja a rettegett kalóz kincséhez vezető térképet. Ám sok a vagyonra áhítozó kellemetlen útonálló, akik mindent megtesznek azért, hogy megkaparintsák a térképet. Hosszú John Silver (Tobias Moretti), az egyik legrettegettebb kalóz szintén Jim nyomában jár, és mindenre kész, hogy megszerezze a mesés kincset.


2007 Hansjörg Thurn kalandfilm 4 ?
Treasure Island (2012)

Treasure Island
A kincses sziget

Jim, édesanyjával vezeti a bristoli kikötőváros környékén fekvő fogadójukat. A kutya sem száll meg náluk, és amúgy is tartozásuk van, ami a jövőre nézve a teljes elszegényedéshez vezethet. Majd hirtelen a fiatal legény ölébe hullik a megoldás. A rettegett kalóz, Flint kapitány (Donald Sutherland) által készített térkép kerül a birtokába, ami a kegyetlen rablások és véres leszámolásokból szerzett kincsek rejtekhelyét mutatja. Nem is kell több a lelkes fiatalembernek, ahhoz hogy hipp-hopp a tengeren találjuk, ahol megkezdődik a hajsza a rég elveszettnek hitt kincs után.


2012 Steve Barron kalandfilm 12 3,2