Blue Planet

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
The Blue Planet (2001)

The Blue Planet
A kék bolygó

A BBC 8 órás sorozata az első természetfilm, amelyik megpróbál teljes képet adni a világ óceánjainak élővilágáról. Híven a BBC évtizedes hírnevéhez, A kék bolygó mind információ-gazdagságában, mind pedig látványában egyedülálló és maradandó értékű alkotás lett.
A tengeralatti eposz alkotói olyan helyekre jutottak el speciális kameráikkal, ahol ember még nem járt. Feltárják a mélység féltve őrzött titkait, megmutatják a víz alatti világ leghátborzongatóbb teremtményeit, a lélegzetelállítóan gyönyörű növény- és állatvilágot, a nyüzsgő élettel teli felszínközeli területeket és az örök sötétségbe burkolózó hihetetlen mélységeket, ahol korábban soha nem látott, nem ismert állatfajokat is sikerült megörökíteniük. A néző szemtanúja lehet szokatlan szokásoknak és kamera által ezelőtt még soha nem rögzített drámai eseményeknek - láthatunk bálnakölyökre támadó cápákat, különleges fegyverekkel támadó mélytengeri szörnyetegeket és elámulhatunk az élet sokszínűségén ott, ahol a felszínen örökké mínusz 70 fok alatt van a hőmérséklet!


2001 Alastair Fothergill dokumentumfilm, minisorozat 13 4,5
Blue Planet II (2017)

Blue Planet II
 

16 évvel az első sorozat után, David Attenborough és a BBC csapata újra az óceán mélyére merül, hogy elmondja a nagy kékség még el nem mesélt történeteit lélegzetelállító technológiával, sosem látott felvételekkel.


2017 ? dokumentumfilm, minisorozat 9 ?