Wyatt Earp filmek

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
My Darling Clementine (1946)

My Darling Clementine
Clementina, kedvesem

Az egyik Earp testvért hátba lövik Tombstone mellett, miközben a család csordáját őrzik. Wyatt és a többiek ezért letelepednek a városban, elfogadják a polgármester ajánlatát, és seriffek lesznek, és feltett szándékuk, hogy megtalálják öccsük gyilkosát. Miközben a gyilkosokból álló Clanton banda egyre szorosabb és véresebb szálakkal kötődik az Earpökhöz, Wyatt megismerkedik az iszákos, önfejű Doc Hollidayjel, és egykori szerelmével, Clementinával, akiknek szintén fontos szerepük lesz az OK Coralhoz vezető eseményekben.


1946 John Ford western 56 4,1
Winchester '73 (1950)

Winchester '73
A 73-as winchester

Lin McAdam egyszerre próbálja megtalálni apja gyilkosát és egyedülálló 73-as Winchester-ét, ahogy az különbözõ elszánt személyek között jár körbe. A birtoklók között van egy õrült útonálló, egy erkölcstelen fegyvercsempész, egy fiatal, barbár indiánfõnök, és McAdam saját gyilkos testvére. A filmben megjelenik Shelley Winters, mint a fegyver egyetlen ellenfele McAdam érdeklõdési körében és Tony Curtis az egyik elsõ szerepében.


1950 Anthony Mann western 95 4,3
Gunfight at the O.K. Corral (1957)

Gunfight at the O.K. Corral
Újra szól a hatlövetű

Wyatt Earp, Dodge city marshalja megengedi Doc Holliday -nek a nagy kártyásnak, hogy a városban maradjon egy feltétellel, ha nincs lövöldözés és nincs késelés. Doc betartja szavát, mert Wyatt egyszer már megmentette az életét, sőt követi Tombstone-ba, ahonnan Wyatt testvére Virgil Earp (Tombstone marshalja) kért segítséget. A négy Earp testvér, Wyatt, Virgil, Moorgan és James együtt dolgozzák ki a tervet Ike Clanton ellen, aki át akarja hajtani a városon embereivel a Mexicobol lopott marháit. Ike még a sherifet, Cotton Wilsont is megvásárolta.


1957 John Sturges western 86 4,1
Cheyenne Autumn (1964)

Cheyenne Autumn
Cheyenne ősz

1878. szeptember. A cheyenne indiánok nyomorúságos körülmények között élnek a kormány által kijelölt kietlen, sivatagi rezervátumban: soraikat malária és éhség tizedeli. A kormány képviselői - ígéretük ellenére nem keresik fel őket, hogy meghallgassák panaszaikat. A végsőkig elkeseredett indiánok elhatározzák hát, hogy visszatérnek szülőföldjükre, ahol egykoron boldogan éltek. A rezervátumot azonban a törvény szerint tilos elhagyniuk. A fehérek közül az egyetlen, aki együtt érez velük, Deborah, az indián gyerekek tanítónője. Sorsukban osztozva velük megy, annak ellenére, hogy tudja, a helyőrség rövidesen üldözőbe veszi őket...


1964 John Ford western 29 4,0
Desafío en Río Bravo (1964)

Desafío en Río Bravo
Sfida a Rio Bravo

Wyatt Earp-nek meg kell tisztítania a törvényen kívüliek bányavárosát a mexikói határon.


1964 Tulio Demicheli western
Hour of the Gun (1967)

Hour of the Gun
Fegyverek órája

James Garner alakítja a legendás Wyatt Earp-öt John Sturges rendező ütős, történethű filmjében a híres Tombstone-i tűzharc véres utóéletéről. Jon Voight első filmszerepe.


1967 John Sturges western 11 3,3
'Doc' (1971)

'Doc'
Doc Holliday

"Doc" története igazi legenda egy western-hősről, ki 1852-1887-ig élt. Tisztességes nevén John H. Holliday, kinek társa és barátja a híres és hírhedt Wyatt Earp. S mindez játszódik a legendás vadnyugaton az 1880-as években. Doc Holliday éppen úton van Tombstone felé, jóöreg barátjához igyekszik. Útközben megáll a szellemvárosban, s betér a kétes Kate Elder lokáljába, pókert játszani. Nyer. Akkoriban a legendás Vadnyugat tele volt útonállókkal, csalókkal, banditákkal, fegyvercsempészekkel, s nem utolsó sorban felfedezőkkel. S természetesen mindegyike ismerte a nagy Doc Holliday-t, s barátját Wyatt Earp-t.


1971 Frank Perry western 16 3,3
Sunset (1988)

Sunset
Naplemente

Wyatt Earp a Vadnyugat legendás világának egyik nagy alakja, az igazság megtestesítője, olyan helyeken, ahol hírből sem ismerték a törvényt...Történelmileg közelebb áll a valósághoz a tény, miszerint két biztonságos fosztogatás között állt törvénytisztelő polgárnak, aki időközönként nem vetette meg a könnyű pénzt. Tom Mix veterán némafilmszínész. A némamozi alkonyán éppen Wyatt Earp történetét filmesítik meg, amikor forgatás közben rájön, hogy az igazi Earp technikai tanácsadóként a film stábjában dolgozik. Barátságot kötnek és amikor gyilkosság történik a díszletfalak között, összefogják erejüket, hogy felkutassák a gyilkost...


1988 Blake Edwards akciófilm, krimi, thriller, ... 19 2,7
Tombstone (1993)

Tombstone
Tombstone - Halott város

A Vadnyugat talán legellentmondásosabb személyiségei gyülekeznek a kis arizonai városka postakocsi megállójánál, hogy egyszer s mindenkorra pontot tegyenek egy évek óta húzódó viszály végére...


1993 George P. Cosmatos dráma, szerelmi történet, western 230 3,6
Wyatt Earp (1994)

Wyatt Earp
 

Wyatt Earp a Vadnyugat meghódításának legendás hőse volt. Fiatalon megtanulta, hogy nincs semmi fontosabb a világon, mint a család és az igazság. Azok a mozgalmas évek, melyek kiszakították a biztonságos családi élet melegéből és Amerika peremvidékére sodorták, először kalandvágyó fiatalemberré, majd megrögzött igazságosztóvá tették. Mialatt egyre híresebbé vált, folyamatosan meg kellett küzdenie vágyai és a családjáért érzett felelősség kettősségével. Testvérei és álmai iránti töretlen hűsége egyaránt jelentett számára boldogságot és tragédiát. Wyatt Earp megszállott igazságosztó, legendás seriff volt, aki attól sem riadt vissza, hogy látszólag szélmalomharcot folytasson a sokszor túlerőben lévő gonosz elemek ellen. Róla - megnyert és elvesztett csatáiról - szól ez az epikus, fordulatokban bővelkedő western.


1994 Lawrence Kasdan dráma, életrajzi film, történelmi film, ... 226 3,3
Goldrush: A Real Life Alaskan Adventure (1998)

Goldrush: A Real Life Alaskan Adventure
Alaszka aranya

Ella Fitzt, a jó családból való New York-i lányt is megérinti az aranyláz: megelégeli eddigi életét anyjával és zeneszerző testvérével, és kétségbeesetten vágyik valamilyen kalandra. Bár nincs pénze útiköltségre, elindul Alaszkába, bekönyörgi magát egy éppen odainduló csapatba. Kemények a feltételek, amelyeket az expedíció jóképű vezetője, P. T. Madison szab, de Fizzy mindent vállal, csak elkerüljön otthonról. A csapat tagjainak, és különösen Fizzynek nagy csalódás, amikor eljutnak "az ígéret földjére", Noméba. Pedig a kalandok sora még csak most kezdődik...


1998 John Power kalandfilm 9 ?

Wyatt Earp's Revenge
Wyatt Earp bosszúja

Igaz történet alapján a legendás törvény embere, Wyett Earp meséli el, hogyan hozta össze a legjobb nyugati csapatot, hogy megbosszulja az ördögi gyilkosság áldozatát, az imádott Dora-t. Csatlakozott a híres Bat Masterson, Charlie Bassett, Bill Tilghman és Doc Holliday- hoz, majd a Kenedy testvérekhez.


2012 Michael Feifer dráma, western 4 ?