Rebecca adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Rebecca (1940)

Rebecca
A Manderley-ház asszonya

Hitchcock első Hollywoodban forgatott filmjében a néhány hónapja megözvegyült Max de Winter, angol földbirtokos valamelyik útja során egy szállodában megismerkedik egy vonzó hölggyel, akit gyorsan feleségül is vesz. Az új asszonynak azonban szembe kell néznie vele, hogy a férfi még nem dolgozta fel imádott első felesége halálát, ami körül sokkal több a gyanú és a kérdés, mint azt gondolta volna.


1940 Alfred Hitchcock dráma, szerelmi történet, thriller 405 4,4
Rebecca (1997)

Rebecca
Rebecca - A Manderley-ház asszonya

1927, Monte-Carlo. Mrs. Van Hopper előkelő dáma társalkodónőjével járja a világot. A fiatal hölgy visszahúzódó, kedves és természetes teremtés. Éppen ez a szépség és tisztaság ragadja meg Max de Wintert, a Manderley-ház özvegy tulajdonosát, aki hajóbalesetben alig egy éve vesztette el feleségét, Rebeccát. Szívesen tölti napját a fiatal hölggyel, aki újra értelmet ad az életének. Max feleségül kéri, hogy ő legyen a Manderley-ház új asszonya.


1997 Jim O'Brien dráma, minisorozat, thriller 13 2,9
Rebecca, la prima moglie (2008)

Rebecca, la prima moglie
Rebecca, az első feleség

A néhány hónapja megözvegyült Max de Winter, angol földbirtokos egyik útja során egy szállodában megismerkedik egy vonzó hölggyel, akit azonnal feleségül vesz. Az új asszonynak azonban nem csak azzal kell szembenéznie, hogy a férfi még nem dolgozta fel imádott első felesége halálát, hanem azzal is, hogy új otthonának, a Manderley-kastélynak személyzete meg van győződve róla: Max de Winter ölte meg első feleségét, hogy új szerelmét a kastélyba hozhassa.


2008 Riccardo Milani dráma, szerelmi történet, thriller 5 ?
Rebecca (2020)

Rebecca
A Manderley-ház asszonya

Egy naiv fiatal nő és egy gazdag özvegyember egymásba szeret, és hamarosan a férfi birtokára költöznek. A halott feleség emlékétől viszont nem tudnak megszabadulni.


2020 Ben Wheatley dráma, szerelmi történet, thriller 87 2,9