Huckleberry Finn adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Tom Sawyer (1917)

Tom Sawyer
 


1917 William Desmond Taylor dráma, kalandfilm, vígjáték

Huck and Tom
 


1918 William Desmond Taylor dráma, vígjáték

Huckleberry Finn
 


1920 William Desmond Taylor dráma, vígjáték
The Adventures of Tom Sawyer (1938)

The Adventures of Tom Sawyer
Tamás urfi kalandjai


1938 George Cukor - H.C. Potter - Norman Taurog - ... kalandfilm
The Adventures of Huckleberry Finn (1960)

The Adventures of Huckleberry Finn
Huckleberry Finn kalandjai

Ki ne ismerné Huckleberry Finn csibészes és huncut kalandjait, akinek a legjobb barátja Jim, a néger rabszolga.
A regény Mark Twain ifjúkori remeke, az író életéből merít. A film gazdag képzelet- és látványvilági adaptáció, melyben egy fiatalember csavargó szelleme, szabadságkeresése elevenedik meg a lelkes gyermeki naivitástól az igazi felnőtté válásig.


1960 Michael Curtiz (Kertész Mihály) dráma, kalandfilm 19 3,5
Huckleberry Finn (1974)

Huckleberry Finn
Huckleberry Finn kalandjai

A film Mark Twain népszerű gyerekregényének változatában Jeff East játssza a fiatal Huckleberry Finnt, ki később az 1978-as Superman-ben játssza a fiatal Clark Kent hangját....
A regény Mark Twain ifjúkori remeke, saját életéből merítve. A film pedig meleg hangú, gazdag képzeletvilágra és látványvilágra épülő adpatáció, melyben egy fiatalember csavargó szelleme, szabadságkeresése elevenedik meg a lelkes gyermeki naivitástól az igazi felnőtté válásig.


1974 J. Lee Thompson kalandfilm, musical 3 ?

Szovszem propascsij
Huckleberry Finn és a csirkefogók

Akik olvasták a kitűnő könyvet, azoknak is új élményt jelent a Georgij Danyelija rendezte film, amely a XIX. századi Amerikában játszódik. A történet során Huckleberry Finnt apja elrabolja a gondozójától, a fiú pedig apjától szökik meg. Barátjával, a néger Jimmel elhatározzák, tutajt eszkábálnak, és elhajóznak valamelyik szabad államba. Útközben két csirkefogó kapaszkodik a tutajra, és „segítségükkel” számos izgalmas kalandot élnek át hőseink, akiknek egyetlen bánatuk, hogy e nagyszerű élmények többnyire alapos veréssel végződnek.


1974 Georgij Danyelija kalandfilm

Adventures of Huckleberry Finn
Huckleberry Finn kalandjai

Amerika adta az emberiségnek a dohányt, a burgonyát, a poloskát, a szabad verset és annyi más fontos áldást és átkot - de legkedvesebb ajándéka eddig Huckleberry Finn volt. Szerb Antal vallja - Mark Twain a gyermekkönyv Shakespeare-je. Ki ne ismerné Huckleberry Finn csibészes és huncut kalandjait, kinek legjobb barátja Jim, a néger rabszolga. A regényes könyv Mark Twain ifjúkori remeke saját életéből merítve. A film pedig meleghangú, gazdag képzeletvilágra és látványvilágra épülő adaptáció, melyben egy fiatalember csavargó szelleme, szabadságkeresése elevenedik meg a lelkes gyermeki naivitástól az igazi felnőtté válásig.


1985 Peter H. Hunt dráma, vígjáték 19 3,2
The Adventures of Huck Finn (1993)

The Adventures of Huck Finn
Huckleberry Finn kalandjai

A Huck Finn kalandjai tipikus Disney-mű, látványosan vezet végig Huckleberry Finn kalandjain. A mai kamaszok már elképzelni sem tudják, mit jelent egy néger, szökött rabszolgával lehajózni az akkori Mississipin!


1993 Stephen Sommers dráma, kalandfilm, vígjáték 24 3,3
Tom and Huck (1995)

Tom and Huck
Tom és Huck

Tom Sawyer csintalan kölyök, aki minden kalandban benne van, ami a Missouri állambeli Hannibel városában történik. Véletlenül szemtanúja lesz egy gyilkosságnak, amelyet a helyi hajléktalan, Injun Joe követ el. Ígéretet kell tennie, hogy nem árulja el őt senkinek. Csatangolásai közben Tom megismerkedik az árva Huckleberry Finn-el, a találékony utcagyerekkel. Az eskü ellenére elkotyogja neki a szörnyű titkot. Huck viszont igazságot akar szolgáltatni az ügyben. Tom igazságérzete is őrlődik két eskü között. Végül mégis veszélyes magánnyomozásba kezdenek és bizonyítékokat gyűjtenek. A város egyszer még büszke lesz haszontalannak hitt gyermekeire! A filmfeldolgozás Mark Twain örök érvényű ifjúsági regényén alapul.


1995 Peter Hewitt dráma, kalandfilm, vígjáték 12 2,9

Die Abenteuer des Huck Finn
Huck Finn kalandjai

Miután Huck Finn és a barátja, Tom Sawyer kincset talált, kénytelen szűk cipőben és keményített ingben járni, ami együtt jár a gazdagok életstílusával. Huck azonban visszasírja a régi életét, amikor még mezítláb rohangászott a folyóparton. Egyik nap felbukkan a fiú erőszakos, részeg apja, és részt követel a pénzből. Huck elhatározza, hogy megszökik Jimmel, a házi szolgával, akit el akarnak adni egy rabszolgakereskedőnek. A két szökevény tutajjal indul útnak, lefelé Mississippin. Mark Twain regénye alapján.


2012 Hermine Huntgeburth kalandfilm
Tom Sawyer & Huckleberry Finn (2014)

Tom Sawyer & Huckleberry Finn
Tom Sawyer és Huckleberry Finn

Tom és Huck szemtanúi lesznek egy gyilkosságnak a temetőben. A fiúk ekkor Jackson Island-re menekülnek, ahol szavukat adják egymásnak, hogy sosem beszélnek többé a dologról. Ám, amikor a jó öreg Muff Porter-t ártatlanul kötél általi halálra ítélik, Tom úgy határoz, hogy megszegi a fogadalmát és visszatér tanúskodni a városba.


2014 Jo Kastner akciófilm, dráma, kalandfilm 1 ?