Dumaszínház

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Én, Kőhalmi Zoltán (2015)

Én, Kőhalmi Zoltán
 

Ha akadnak még Önnek fehér foltok Kõhalmi Zoltán életébõl, esetleg éppen úgy érzi, mindent tud, vagy egyszerûen csak régóta vágyott rá, hogy lásson róla egy formabontó elõadást, íme, itt van! Az ismert humoristát ezen az estén olyan közelrõl ismerhetjük meg, ahogyan csak nagy formátumú bulvárszereplõket szokás. Kompromittáló felvételek, eltitkolt emlékek során Zoltán maga tart idegenvezetést életének múzeumában. Biztosan állítható, hogy az elõadás a saját nemében egyedülálló, hiszen még soha nem készült hasonló. A kitárulkozó önvallomás összmûvészeti élményt nyújt, feleslegessé téve ezzel bármely más kulturális esemény látogatását. A nagy ívû elõadásban lesz akció, izgalom, állatidomítás (nem biztos), életvezetési tanácsok és minden, amit a Bocskai utca 8-ról tudni érdemes. Nevetés és leleplezõ információk az egész családnak!


2015 László Péter vígjáték 22 4,0
Hadházi László: A humorkabaré visszatér 2. (2015)

Hadházi László: A humorkabaré visszatér 2.
 

Hadházi László önálló estje aktualitásokkal, színes tablóképekkel hazánk hétköznapjaiból, a vidámparktól a rádiózáson át egészen az egészségügyig. A Karinthy-gyûrûs humorista 2014 januári bemutatója, a Méd in Hungeráj izgalmas folytatása. A mûsorvezetõ Bellus István.


2015 László Péter vígjáték 9 ?
Hadházi László: Méd in Hungeráj (2015)

Hadházi László: Méd in Hungeráj
 

Fenyõ Miklós örökzöld soraival is kezdõdhetne a Karinthy-gyûrûs rock n roll humorista, Hadházi László önálló estje. Minden adott: lelkes közönség, fény-, és hangtechnika, színpad, konyhai-, és söripari remekmûvek, gitár, vendégelõadók. "Itthoni történeteket szedtem össze. Olyanokat, melyek igazán magyarok, a szó legjobb és legviccesebb értelmében. Sok dolog van a mentalitásunkban, amit egy külföldi akkor sem ért meg, ha évek óta itt él. Nekünk természetes, de végül mi magunk is nevetünk rajta. Erre utal a cím is: Méd in Hungeráj" -mondja Laci, aki mindig elemében van. Bemozogja a színpadot, kibeszéli a családot, kirándulni visz külföldre, belföldre, Debrecenbe, még a szájsebészet hangszigetelt ajtaja mögé is, énekelnek Brutival és Aradi Tiborral, miközben minden történet magyar. Nagyon magyar.

Szinte hallani a dalt:
„Mert szólni csak itt tudok,
Míg a szívem szólni hagy,
Hiszen itt voltam én nagyon kicsi,
És lettem kicsit nagy...”


2015 László Péter vígjáték 11 4,0
Kovács András Péter: Evolúció (2015)

Kovács András Péter: Evolúció
 

Az Evolúció egyedülálló próbálkozás: az ország elsõ tematikus stand-up estje másfél órában összegzi a földi élet többmilliárd évét, és régóta megválaszolatlan kérdésekre olyan válaszokat ad, amelyek nem igazak, de viccesek – kalandra fel hát! Tudd meg, hogyan égett be a kígyó a biciklivel Ádám és Éva bûnbeesésekor! Szállj fel Noé bárkájára – szemben mondjuk a dinoszauruszokkal –, vagy ha Darwinnak hiszel, ismerd meg az õsemberek party-szokásait, értsd meg, mit zümmög a szúnyog, és tegyél fogadásokat a pandákra a jegesmedvék ellen. Gondolj csak bele: a homo sapiens ötszázezer éve vár egy ilyen estre!


2015 László Péter vígjáték 8 ?
Kovács András Péter: Ősök és utódok (2015)

Kovács András Péter: Ősök és utódok
 

Egy ember kiáll sok ember elé és kibeszéli magából örömeit, bánatait. Mi ez, ha nem terápia? De. Az. Kovács András Péter gátlásokat olt, könnyeket fakaszt, megkönnyebbül és felszabadít. Mindezt a családdal kapcsolatos élmények és problémák bûvkörében teszi. A tét nem kicsi. Egy ember élete egy emberéleten át. A születéstõl a végsõ búcsúig. A sokat hallott mondatok, amiket gyerekként gyûlölünk, szülõként használunk, nagyszülõként bírálunk. „Amíg az én kenyeremet eszed...”, „Bezzeg az én koromban...”, „Nem akarok beleszólni, de...”, „Ezzel nálam semmit nem érsz el...”. Emberi játszmák a családban gyerekként és felnõttként egy humorista szemével nézve, aki gyerek, férj, apa és rokon. Pereputty, avagy érzelmi hullámvasút a családi körben.


2015 László Péter vígjáték 13 3,8
Aranyosi Péter: Négybetűs szavak (2016)

Aranyosi Péter: Négybetűs szavak
 

Aranyosi Péter életének fontos és kevésbé fontos eseményei diaképes vetítés formájában sztárvendégekkel, Müller Péter Sziámi költővel és Nagy Gabi életművésszel. "Egy kedves újságíró hölgy interjút készített velem. Az egyórás nagyinterjú után csak annyit mondott: Péter, észrevetted, hogy mindent, amit szeretsz, négybetűs szavakkal ki lehet fejezni, például foci, cici, töri, tank stb. Annyit mondtam, hogy még a hősök is, csak az öt betű. Mire a hölgy mondta, hogy nem, hiszen az angolul hero."


2016 László Péter vígjáték 12 4,3
Dombóvári István: 120021 gramm (2016)

Dombóvári István: 120021 gramm
 

Dombóvári István megosztó humorista. Lehet kedvelni, gyûlölni, de valamit mindenképpen kivált az emberekbõl. Megrögzött elemzõ, szenvedélyes kritikus, aki 10 éve áll a magyar humor szolgálatában. Életútja kusza, nyomvonalát számos nem mindennapi megálló szegélyezi. Új önálló estjében megismerjük, ki rejtõzik az álarca mögött. Kibontakozik a magánember, szó esik sikerekrõl, kudarcokról, médiabotrányokról, fogyókúrákról, autólopásról. Meghívjuk Önöket egy képzeletbeli utazásra a 80-as évek gyermekéveitõl napjainkig. A húsipar fenegyereke másfél órára visszaveszi régi munkaruháját, de ezúttal a valóságot csontozza ki.


2016 László Péter vígjáték 7 ?
Fábry Sándor: A vietnámi balzsam (2016)

Fábry Sándor: A vietnámi balzsam
 

Fábry Sándor, a magyar stand-up megkerülhetetlen karaktere, aki nagy sikerû, klasszikus estjében szexuális fejlõdésének egy jelentõs állomását meséli el, férfivá érésének barátjával közösen megélt élményét. Kamaszkorának egyik legnagyobb tévedése nem járt következmények nélkül. A tanulság: a vietnami balzsam nem szexuális segédeszköz! Fergeteges beszámoló a Fábrytól megszokott nyelvi leleménnyel, a körülmények részletes felfestésével és rengeteg poénnal.


2016 László Péter vígjáték 5 ?
Fábry Sándor: Oh, Tannenbaum (2016)

Fábry Sándor: Oh, Tannenbaum
 

Fábry Sándor, a magyar stand-up megkerülhetetlen karaktere, aki nagy sikerû, klasszikus estjében gyermekkorának karácsonyairól mesél. Kiderül, hogyan sikerült a lehetetlen körülmények között is összeszedni az ünnep kellékeit, hogyan került fa az utolsó pillanatban, hogyan lett meg a mindig eltûnõ talp, mi történt a bejglivel, és fõleg: hogyan old meg minden helyzetet a humor és a szeretet.


2016 László Péter vígjáték 5 ?
Felméri Péter: Majd én megmondom! (2016)

Felméri Péter: Majd én megmondom!
 

Majd én megmondom! Ezt a címet választottam legújabb estemnek, mert egy karakteres elõadást akartam összehozni. Jó ötletnek találtam, hogy legyen egy vezérfonal, ami összetartja a szerteágazó történeteket, szituációkat, gondolatokat, amikrõl mesélek. A világ Felméri Péter szûrõjén keresztül. Bár nem akarok megmondóember lenni, sokszor kritikusan szemlélem a világot. A humor pedig segít fölülemelkedni ezeken a kellemetlenségeken. Az elõadásban hétköznapi dolgokról beszélek különleges megvilágításban és különleges dolgokat helyezek hétköznapi fénybe. Mindezt természetesen a tõlem már megszokott, elvont, elgondolkodtató humor szûrõjén keresztül. Jó szórakozást kívánok a felvételhez!


2016 László Péter vígjáték 4 ?
Hadházi László: Nekünk áll a László (2016)

Hadházi László: Nekünk áll a László
 

Mire jó a trollkodás?

Lecserélhető-e humorra a sport?

Volt-e élet a mobil elterjedése előtt?

A nők lennének jobb férfiak, vagy a férfiak lennének jobb nők?

Mire jó a zászló, ha nem fúj a szél?

Ezekre a kérdésekre nem ad választ Hadházi új önálló estje, de legalább lehet rajta nevetni.

Nekünk áll a László.


2016 László Péter vígjáték 10 3,9
Kovács András Péter: Vihar a biliben (2016)

Kovács András Péter: Vihar a biliben
 

Van-e értelme belemenni üvöltözésekbe, játszmákba? Van-e értelme a szívünkre venni, hogy a legjobb barátunk másra szavazott, vagy hogy az előttünk autózó nem indexelt? Ez az est arra buzdít: olykor emeljük ki a biliből a fejünket, és nézzünk körül: vajon más is hallja a mennydörgést?


2016 László Péter vígjáték 9 ?
Mogács Dániel: Dr. Mogács országos népbutító kampány (2016)

Mogács Dániel: Dr. Mogács országos népbutító kampány
 

Butuljon Ön is Dr. Mogáccsal! Átlátszóak a pártok ígéretei? Szorítja a nyakát a fogyasztói társadalom csikorgó rabszolgalánca? Ön egy értelmes ember, de már nem akar az egyre zsugorodó, szûk, gondolkodó réteghez tartozni? Itt a segítség! Dr. Mogács országos kampánykörútra indul, hogy az épeszûek maradékát is meggyõzze arról: a gondolkodás veszélyes! Ne gondolkodjon, és nem lesznek problémái! Egy est, ami megváltoztatja az életét. Kezdje el nézni gyötrelmeket okozó briliáns elméjével, majd fejezze be ostobán és boldogan! A tökéletes, békés butaság már nem csupán álom, hanem a közeli valóság… Miután dr. Mogács a Kétfarkú Kutya Párt politikusaként szánt szándékkal vereséget szenvedett az elõzõ választásokon, hozott egy nehéz, önzetlen döntést: oligarchia lett. Hisz a politikus csak hínár a fehér cápa akváriumában. Dr. Mogács, a fehér cápa, akivel médiamogulok casting-kanapéin, génkezelõ élelmiszeripari multik yachtjain vagy luxusprostik szilikonvölgyeiben találkozhatunk.


2016 Márton István vígjáték 6 ?
Hadházi László: Tévélaci (2018)

Hadházi László: Tévélaci
 

Hadházi egész estés szellemi mélyrepülése a bulvár hírek, a valóság és a virtuális lét ormai közt. Hogyan szokjunk le az álhírekről? Mi az a vizikóla? Nincs válasz csak még több titok. Kockázat és mellékhatás nélkül. Most 20%-kal több poén.


2018 László Péter vígjáték 2 ?