Dawn of the Dead remake-ek

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Dawn of the Dead (1978)

Dawn of the Dead
Holtak hajnala

Miért és hol kezdődött, senki nem tudja...
Bárhol is történt, az egész világ egy éjszaka leforgása alatt rémálommá vált. Az emberiséget egy ismeretlen és legyőzhetetlen kór fertőzte meg: a holtak többé nem voltak holtak..Testek tátongtak egy cafat véres hús után sóvárogva, az élő emberek iránti kielégíthetetlen, mohó vágyukat követve...

Philadelphiában egy tévécsatorna két munkatársa, Stephen és Francine a tudósítás - és a biztos felzabálás - helyett a menekülést választja. Két kommandós rendőr csapódik hozzájuk, akik a rendfenntertás helyett választják a menekülést. Ellopják a tévéállomás helikopterét és azzal próbálnak meg egy biztonságosnak látszó helyet találni. A szedett-vedett kis csapat néhány élőhalott megsemmisítése után a huszadik század katedrálisainak egyikébe, egy elhagyatott, üres bevásárló központba fészkeli be magát. Ott akarják meghúzni magukat, amíg a krízis véget nem ér. A külvilág egyre pokolibbá válik, a foszladozó zombik egyre növekvő serege fáradhatatlanul ostromolja a bevásárló központot a friss húsért. De az élőket nem csak a vérszomjas, éhségtől hörgő, és a központba egyre többször behatoló élőhalottak fenyegetik. Vészesen fogy élelem, kialszik a villany és az ivóvíznek is hiján vannak.

Az élők megütköznek az élőhalottakkal, egymással, és saját félelmeikkel.


1978 George A. Romero akciófilm, horror, szatíra 289 4,0
Dawn of the Dead (2004)

Dawn of the Dead
Holtak hajnala

Miért és hol kezdődött, senki sem tudja. Akármi és akárhogy is történt, a világ egyik napról a másikra szürreális rémálommá vált, az emberiséget felfoghatatlan halálos kór támadta meg - és a holtak nem maradnak holtak. Zombik vadásznak a túlélőkre, az étvágyuk kielégíthetetlen. Miután sikerül elmenekülnie otthonából, Ana maroknyi túlélővel találkozik: a fekete zsaruval, a szerény eladóval, a dörzsölt nehézfiúval, és ennek terhes feleségével. Az alkalmi csapat a modern kor erődítményében, az elhagyatott bevásárlóközpontban remél menedéket találni.


2004 Zack Snyder akciófilm, horror, sci-fi, ... 615 3,6