Jégkorszak

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Gone Nutty (2002)

Gone Nutty
 

Motkány visszatér egy hatalmas üreges fához, ami színültig tele van makkal. Középen egy üres hely van még, ahova meg is próbálja beletuszkolni az utolsó makkot, de mivel emlékszik mi történt amikor először ilyet csinált (A Jégkorszak filmben emiatt indult meg egy hóval borított hegy), ezért először, óvatosan elhelyezi. A makk sorra kiugrik a helyéről mikor Motkány hátat fordít, ezért ő egyre idegesebb lesz majd beletapossa a lyukba a termést. Emiatt az egész makkhalom megindul és Motkánnyal együtt kilövellnek a fából.


2002 Carlos Saldanha animáció, rövidfilm, vígjáték 137 4,1
Ice Age (2002)

Ice Age
Jégkorszak

Sid, a nagydumás, kétbalkezes kőkorszaki lajhár lekési a jégkorszak elől melegebb éghajlatra távozó társait. Szerencséjére összefut Manfréddal, a magának való, marcona mamuttal. Ráakaszkodik a biztonságot nyújtó nagydarab állatra, hogy aztán némi viszontagság után együtt találjanak rá egy magára maradt embercsemetére. Manfred és Sid komoly viták után elhatározzák, hogy visszaviszik a gyermeket a családjához. Útközben, nem éppen emberbaráti szeretetből, csatlakozik hozzájuk Diego, a kardfogú tigris is.


2002 Carlos Saldanha - Chris Wedge animáció, kalandfilm, vígjáték 1373 4,1
Ice Age: The Meltdown (2006)

Ice Age: The Meltdown
Jégkorszak 2.: Az olvadás

Olvadni kezd a jégtakaró, a világ egyetlen hatalmas élményfürdővé változik. A mamut, a kardfogú tigris és a lajhár nap mint nap csúszdák, gejzírek és szökőkutak között bulizik. Ennek ellenére Manfréd búnak ereszti az ormányát, magányosnak érzi magát. Még szerencse, hogy föltűnik a színen Ellie, a mamutlány és két elmaradhatatlan kísérője, az oposszum Ropsz és Eddie. Miközben Manfréd és Ellie némi nehézség után egymásra talál, Sid rájön, hogy csupán vékonyka jéggát választja el őket az áradástól. Ha a gát átszakad, az édenkertből siralomvölgyet csinál a hatalmas áradat.


2006 Carlos Saldanha akciófilm, animáció, kalandfilm 883 3,5
No Time for Nuts (2006)

No Time for Nuts
 

Scrat, a kardfogú mókus kalandjai...


2006 Chris Renaud - Mike Thurmeier animáció, kalandfilm, rövidfilm 136 4,1

Surviving Sid
 


2008 Galen T. Chu - Karen Disher animáció, rövidfilm 38 3,2
Ice Age: Dawn of the Dinosaurs (2009)

Ice Age: Dawn of the Dinosaurs
Jégkorszak 3.: A dinók hajnala

A világsikerű Jégkorszak és Jégkorszak 2. mínuszban is pozitív hősei visszatérnek, és ismét hihetetlen kalandok várnak rájuk... A motkány még mindig nem mondott le arról, hogy egyszer az övé legyen az ősmakk, de végül talán az igaz szerelmet nyeri el helyette, hiszen színre lép egy motkánylány. Míg Manny és Ellie egy minimamut érkezését várják, Sid, a lajhár a maga eszetlen módján alapít családot: elcsór néhány dínótojást; Diego viszont azon töri a fejét, nem vész-e ki belőle minden vadság, ha tovább marad barátai társaságában. A kis csapat kénytelen kihúzni Sidet a bajból, amelybe saját magát keverte: az ügy érdekében behatolnak egy föld alatti világba, ahol túl közeli kapcsolatba kerülnek pár dínóval, megküzdenek állatokkal és növényekkel, beneveznek egy ámokfutóversenyre, és összehaverkodnak egy kalandra éhes, dínóvadász menyéttel, a félszemű Buckkal.


2009 Carlos Saldanha - Mike Thurmeier animáció, vígjáték 662 3,3
Scrat's Continental Crack-Up (2010)

Scrat's Continental Crack-Up
 

A Jégkorszak-filmekből megismert Motkány ezúttal sem engedi a drága makkot, még ha a Föld legmélyebb bugyraiba kell is utána mennie...


2010 Mike Thurmeier - Steve Martino animáció, rövidfilm, vígjáték 78 3,5
Ice Age: A Mammoth Christmas (2011)

Ice Age: A Mammoth Christmas
Jégkorszak: Állati nagy karácsony

Sid, a megállíthatatlan dumagép szokásához híven nagy galibát okoz, és ezzel nemcsak Mani barátjának a karácsonyát teszi tönkre, de még a Mikulás is a rosszcsontok közé sorolja. Ő persze azon nyomban szeretné kiköszörülni a csorbát, és megindul az Északi-sark felé. A helyzet odáig fajul, hogy barátainak már nemcsak Siden kell segíteniük: az egész világ karácsonya a tét.


2011 Karen Disher animáció, rövidfilm 96 3,1
Scrat's Continental Crack-Up: Part 2 (2011)

Scrat's Continental Crack-Up: Part 2
 


2011 Mike Thurmeier - Steve Martino animáció, kalandfilm, rövidfilm, ... 13 3,3
Ice Age: Continental Drift (2012)

Ice Age: Continental Drift
Jégkorszak 4.: Vándorló kontinens

A kontinensek vándorolni kezdenek, így Manny, Diego és Sid is vándorlásra kényszerül, méghozzá egy jégdarab hátán. Útjukon különféle tengeri lényekkel akadnak össze, s kalózokkal is megküzdenek, mialatt próbálnak hazajutni.


2012 Mike Thurmeier - Steve Martino animáció, kalandfilm, vígjáték 358 3,0
Cosmic Scrat-tastrophe (2015)

Cosmic Scrat-tastrophe
Motkány: Botrány az égben

A Jégkorszak-filmekből megismert makkmániás Motkány ezúttal egy jégbefagyott űrhajót indít be véletlenül, s újabb kalandokba keveredik, ezúttal az űrben...


2015 Mike Thurmeier animáció, rövidfilm, sci-fi, ... 41 2,9
Ice Age: Collision Course (2016)

Ice Age: Collision Course
Jégkorszak: A nagy bumm

Motkányt a szüntelen makküldözése a világűrbe vezeti, ahol véletlenül kozmikus eseménysorozatot indít el. A fenyegetett Földön Manny, Sid, Diego és társaik elhagyják otthonukat, hogy megannyi izgalommal teli utazásuk végén egy egzotikus vidékre érkezzenek. Ott számtalan új barát és egy új ellenség várja őket.


2016 Galen T. Chu - Mike Thurmeier animáció, kalandfilm, vígjáték 105 2,3
Ice Age: The Great Egg-Scapade (2016)

Ice Age: The Great Egg-Scapade
Jégkorszak: Húsvéti küldetés

Sid komoly feladatot kap Ethel madármamától: vigyáznia kell a tojásaira. A feladat teljesítése a kissé kelekótya lajhárnak olyan remekül sikerül, hogy ezt követően sorra kapja a megbízásokat, majd belendül számára a tojáskeltető biznisz. Egy nap azonban a húsvéti tojásoknak sorra lába kél. Még szerencse, hogy Clint, Manny és Diego kéznél vannak és azonnal a bajba jutott Sid segítségére sietnek.


2016 Mike Thurmeier - Ricardo Curtis - Steve Martino animáció, kalandfilm, rövidfilm, ... 28 3,1
The Ice Age Adventures of Buck Wild (2022)

The Ice Age Adventures of Buck Wild
Vad Buck jégkorszaki kalandjai

A rettenthetetlen Buck összehozza egy csapatba az oposszumokat, hogy együtt egy felejthetetlen kalandban vegyenek részt és legyőzzék új ellenségüket, Orsont.


2022 John C. Donkin animáció, kalandfilm, vígjáték 15 2,0