Jurassic Park

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Jurassic Park (1993)

Jurassic Park
 

John Hammond a világ legkiválóbb genetikusai segítségével valóra váltja élete nagy álmát: újraalkotja a krétakorban élt őslényeket, s őslényparkot rendez be egy eldugott szigeten. A park tervezői áttörhetetlen biztonsági rendszert dolgoznak ki a majdani látogatók védelmére. Arra azonban nem számítottak, hogy egyik emberük a konkurencia megbízásából kikapcsolja a rendszert. Az őslények elszabadulnak, s kiderül, hogy sokkal gyorsabbak, intelligensebbek és veszélyesebbek, mint ahogy azt a park megalkotói gondolták.


1993 Steven Spielberg kalandfilm, sci-fi, thriller 1468 3,9
The Lost World: Jurassic Park (1997)

The Lost World: Jurassic Park
Az elveszett világ: Jurassic Park

Aki azt hitte, hogy a milliomos John Hammond őslényparkjának pusztulásával véget ért a hihetetlen rémálom, az nagyot tévedett. Az első kaland egyik túlélője, a káosz-elmélet megszállottja, Ian Malcolm elhűlve értesül Hammond-tól, hogy létezik egy második sziget is. Hammond arra kéri a férfit, hogy utazzon a szigetre és tanulmányozza az új élet kezdetét. A férfi természetesen hallani sem akar a dologról, mégis útra kel, amikor megtudja, hogy a barátnője, Sarah Harding paleontológus már a második bázison van. A szigeten a dínókon és a barátnőjén kívül azonban másokkal is találkozik. Egy filmes stábbal és egy fanatikus vadásszal, akinek már csak néhány őslény-trófea hiányzik a gyűjteményéből. Ian mindent megtesz, hogy megmentse a barátnőjét és megakadályozza, hogy a dínók elhagyják a szigetet.


1997 Steven Spielberg kalandfilm, sci-fi, thriller 1020 3,2
Jurassic Park III (2001)

Jurassic Park III
Jurassic Park III.

Dr. Alan Grant kiheverte a Jurassic Parkban történteket, és újult lendülettel kutatja a raptorok intelligenciájával kapcsolatos új elméletének helyességét. Így aztán nem tud ellenállni a kísértésnek, amikor egy jómódú kalandor busás támogatást ígér kutatásaihoz - amennyiben Grant elkíséri őket egy repülős körútra a Sorna szigetre, mely az In-Gen genetikus tenyésztelepe volt, és ahol a második részben szörnyű dolgok történtek. Csakhogy amikor kiderül, hogy a kalandor és neje nem csupán felülről akarják megcsodálni a szigetet, hanem le is akarnak szállni, az események hirtelen tragikus fordulatot vesznek. A hét túlélő harcolni kezd az életben maradásért, és hamarosan az is kiderül, mi volt az igazi oka annak, hogy Grantet a szigetre csábították.


2001 Joe Johnston akciófilm, kalandfilm, sci-fi, ... 700 2,8
Jurassic World (2015)

Jurassic World
 

John Hammond eredeti álma megvalósult: az őslényekkel benépesített szórakoztató park már tíz éve nyitva áll a látogatók előtt. Az egyre csökkenő érdeklődés megfékezésére új attrakció fejlesztésébe fognak, ám a projekt kivitelezése drámai fordulatot vesz.


2015 Colin Trevorrow akciófilm, kalandfilm, sci-fi, ... 655 3,1
Jurassic World: Fallen Kingdom (2018)

Jurassic World: Fallen Kingdom
Jurassic World: Bukott birodalom

A Jurassic Worldnek otthont adott szigeten működésbe lép egy tűzhányó, és közvélemény megosztott az ott szabadon élő ősállatok sorsáról szóló vitában. Claire Dearing vállalkozik rá, hogy részt vesz egy titkos mentőakcióban, amely megőrizné a jelenkornak a régmúlt idők lényeit. Ehhez azonban a vonakodó Owen Grady segítségére is szüksége van.


2018 Juan Antonio Bayona akciófilm, kalandfilm, sci-fi 356 2,6
Battle at Big Rock (2019)

Battle at Big Rock
 

Egy kempingező család lakóautója körül egyszer csak dinoszauruszok bukkannak fel...


2019 Colin Trevorrow akciófilm, fantasy, kalandfilm, ... 18 2,9
Jurassic World: Dominion (2022)

Jurassic World: Dominion
Jurassic World: Világuralom


2022 Colin Trevorrow akciófilm, kalandfilm, sci-fi, ...