DC Extended Universe

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Man of Steel (2013)

Man of Steel
Az acélember

A természetfeletti adottságokkal bíró fiatalember, akit nevelőszülők gondoztak azóta, hogy csecsemőkorában egy haldokló bolygóról a Földre küldték, az emberiség védelmére kel, mikor veszély fenyeget.


2013 Zack Snyder akciófilm, fantasy, sci-fi 692 3,1
Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)

Batman v Superman: Dawn of Justice
Batman Superman ellen: Az igazság hajnala

Gotham City rettentő, igazságtevő hősét aggasztja, miféle következményekkel járhat egy isteni erejű szuperhős kontrollálatlan ténykedése, így szembeszáll Metropolis városának köztiszteletben álló megmentőjével, mialatt a világot megosztja a kérdés, hogy milyen hősnek is van helye az emberiség oldalán. És míg Batman és Superman egymással van elfoglalva, új fenyegetés üti fel a fejét, ami minden korábbinál nagyobb pusztítást ígér...


2016 Zack Snyder akciófilm, dráma, fantasy, ... 490 2,7
Suicide Squad (2016)

Suicide Squad
Suicide Squad - Öngyilkos osztag

Egy titkos kormányügynökség bebörtönzött gonosztevőket toboroz össze, hogy kegyelem fejében végrehajtsanak egy nem hivatalos, ám annál veszélyesebb küldetést.


2016 David Ayer akciófilm, fantasy, kalandfilm 541 2,5
Justice League (2017)

Justice League
Az Igazság Ligája

Superman önfeláldozó cselekedete után Bruce Wayne emberiségbe vetett hite visszatért, azonban újdonsült szövetségesével, Diana Prince-szel újabb és nagyobb fenyegetéssel kell szembenéznie. Batmannek és Wonder Womannek gyorsan kell cselekednie, és össze kell toborozniuk egy különleges, emberfeletti képességekkel rendelkező csapatot. Úgy tűnik, hiába az olyan hősök, mint Aquaman, Kiborg, Flash, Batman és Wonder Woman, talán már túl késő, hogy gátat szabjanak a bolygó pusztulását fenyegető eseményeknek.


2017 Zack Snyder akciófilm, fantasy, kalandfilm, ... 344 2,6
Wonder Woman (2017)

Wonder Woman
 

A 20. század elején a Themüszkira szigetén élő amazon hercegnő, Diana egy ott partra sodródó amerikai pilótától értesül az éppen zajló világméretű háborúról. Úgy dönt, hátrahagyja otthonát, hogy segítsen befejezni a pusztítást.


2017 Patty Jenkins akciófilm, fantasy, kalandfilm, ... 516 3,2
Aquaman (2018)

Aquaman
 

Ő az igazság ligája legerősebb tagja. Arthur Curry megtudja, hogy Atlantis, a víz alatti királyság trónja rá vár. Mint törvényes örökösnek, neki kell elfogadnia a koronát, hogy csatába vezesse a népét – mert a világ bajban van, és nincs, más, aki kiálljon érte.


2018 James Wan akciófilm, fantasy, kalandfilm 376 3,0
Shazam! (2019)

Shazam!
 

Egy fiú egyetlen bűvös szóval felnőtt szuperhőssé válhat.


2019 David F. Sandberg akciófilm, fantasy, sci-fi 324 3,1
Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) (2020)

Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn)
Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása)

Harley Quinn sosem volt jó kislány. Sem normális. De amióta Gotham legizgalmasabb nője szakított Jokerrel, megváltozott benne valami. Feladja addigi magányát, és három nem kevésbé életveszélyes barátnőjével, Fekete Kanárival, Vadásznővel és Renee Montoyával indul újabb kalandokra. És amikor egy gonosz maffiavezér elrabol egy fiatal lányt, úgy dönt, társnőivel együtt kipróbálja, milyen érzés, ha egyszer a jó oldalon harcol. Hát, furcsa. Lehet, hogy nem is bírja így sokáig.


2020 Cathy Yan akciófilm, kalandfilm, krimi, ... 241 2,6
Wonder Woman 1984 (2020)

Wonder Woman 1984
 

Hidegháború. A 70-es, 80-as évekbeli Európában, a közelinek látszó atomháború árnyékában igazán szükség volt hősökre. A csodálatos Wonder Woman sem maradhat tétlen: igazságérzete a régi, ereje nagyobb, mint valaha, úgy érzi, tennie kell valamit azért, hogy a világ kevésbé veszélyes hely legyen.


2020 Patty Jenkins akciófilm, fantasy, kalandfilm 230 2,5
The Suicide Squad (2021)

The Suicide Squad
The Suicide Squad - Az öngyilkos osztag

A szuperhősök nem mind jók. Nem kedvesek. Nem akarnak segíteni. A titokzatos X-különítménybe a legelvetemültebbeket gyűjtik össze, és alaposan felfegyverzik őket. Harley Quinn, Bloodsport, Peacemaker és a Belle Reve börtön még néhány rafináltan gonosz lakója fejébe apró robbanószert szerelnek: ha nem engedelmeskednek, robban a bomba. Ha engedelmeskednek, megmenthetik a világot.
Corto Maltese szigetén vetik be őket. És ők harcolnak, mert muszáj… de közben azért jól is akarják érezni magukat: de az ő esetükben ez veszett pusztítást jelent.


2021 James Gunn akciófilm, fantasy, kalandfilm, ... 288 3,4
Black Adam (2022)

Black Adam
 

Közel 5000 évvel azután, hogy az egyiptomi istenek mindenható hatalmával felruházták - és ugyanilyen gyorsan be is börtönözték - Black Adam kiszabadul földi sírjából, készen arra, hogy a modern világra szabadítsa az igazságszolgáltatás egyedülálló formáját...


2022 Jaume Collet-Serra akciófilm, fantasy, sci-fi 168 2,4
Aquaman and the Lost Kingdom (2023)

Aquaman and the Lost Kingdom
Aquaman és az elveszett királyság

Az óceán soha nem békés! Ezért nem pihenhet meg egyetlen percre sem az óceánok hét királyságának uralkodója. Black Manta megpróbálta már legyőzni Aquamant, a világ tengereinek urát, de kudarcot vallott. Továbbra is meg akarja bosszulni az apja halálát, így aztán bármire hajlandó, és bárkivel szövetkezik, hogy elpusztítsa ősellenségét. És most erősebb, mint eddig bármikor, mert megszerezte a legendák csodafegyverét, a fekete szigonyt, amelynek segítségével egy ősi, gonosz erőt szabadít a világra.


2023 James Wan akciófilm, fantasy, kalandfilm, ... 79 2,4
Blue Beetle (2023)

Blue Beetle
Kék Bogár

Jaime Reyes végzett az egyetemen, tele van nagy álmokkal, és elég hamar kénytelen rájönni, hogy a valóság egészen másképp néz ki. Már éppen elkeseredne, amikor a sors közbeszól, és mindent felforgat. A srác véletlenül megszerez egy ősi múltból származó, földön kívüli eredetű biotechnológiai szuperfegyvert: a szkarabot. Pontosabban: az szerzi meg őt. A szkarab – ki tudja miért – Jaimet választja magának új gazdatestjének, úgyhogy testpáncélt, hihetetlen technikájú fegyverarzenált és legfőképpen különleges, mindig új meglepetést okozó képességeket ad neki.


2023 Angel Manuel Soto akciófilm, kalandfilm, sci-fi, ... 91 2,5
Shazam! Fury of the Gods (2023)

Shazam! Fury of the Gods
Shazam! Az istenek haragja

Mit csinál egy kamasz srác, aki szupererőt kap, és ha kimondja a varázsszót, piros ruhás, villámos logós szuperhőssé változik? Nyilván a lehető legtöbbször kiabálja azt, hogy Shazam!, és ahol csak lehet, küzd a világ gonoszai ellen. És közben nagyon élvezi a szupererővel járó összes nagy poént.
Ha pedig együtt lakik egy csomó más többé-kevésbé vele egyidős sráccal és lánnyal, akkor előbb-utóbb őket is beveszi a buliba. A Shazam! náluk is működik: nappal suliba járnak, éjszaka pedig kiosonnak otthonról, és lazán bűnüldöznek.


2023 David F. Sandberg akciófilm, fantasy, kalandfilm, ... 104 2,6
The Flash (2023)

The Flash
Flash - A Villám

Világok ütköznek össze, amikor a szupergyorsnál is gyorsabb Barry arra használja a szupererejét, hogy visszafusson a múltba – reméli, hogy ha ott változtat, a jelen is más lesz. Csak a családja sorsát akarja jobbá tenni, a szülein szeretne segíteni, de sajnos, megtörténik az, amiért nekirugaszkodott: megváltoztatja a jelent. Egy újfajta valóság csapdájába esik. Ebben Zod tábornok visszatér, és a Föld elpusztításával fenyeget, de nincsenek szuperhősök, akik az emberiség segítségére siethetnének. Ha meg akarja menteni a világot, amiben élt, és vissza akar térni a jövőbe, amit remél, Barrynek futnia kell. És különleges gyorsasága segítségével elő kell kerítenie azokat a szuperhősöket, akik segíthetnek a bajban. De nem pont azokat találja, akikért indult. És nem biztos, hogy az ő önfeláldozása elég hozzá, hogy helyretolja a kizökkent valóságot...


2023 Andy Muschietti akciófilm, fantasy, kalandfilm, ... 170 2,9