Egy szobalány naplója adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
The Diary of a Chambermaid (1946)

The Diary of a Chambermaid
Egy szobalány naplója

A neves francia rendező Hollywoodban forgatott filmjének ugyanaz az irodalmi alapja, mint Bunuel azonos című, de közel két évtizeddel később készült filmjének, mégis egész más hangvételben dolgozza fel Célestine, a szobalány történetét és a századforduló francia vidéki uraságainak bizarr világát.


1946 Jean Renoir dráma 8 ?
Le journal d'une femme de chambre (1964)

Le journal d'une femme de chambre
Egy szobalány naplója

Célestine Normandiában egy vidéki nemesi családnál szobalány. A filmen az ő naplójának oldalai elevenednek meg. Úrnője vallási őrületben él, a ház feje pedig a cselédeket hajkurássza. A fiatal lány mindkettőjüknek kiszolgáltatott, miközben mélységesen meg is veti őket. Egyetlen barátja egy kilencéves kislány, akit azonban egy nap megerőszakolnak és meggyilkolnak. A cselekménynek ez a tragédia kerül a középpontjába, hiszen Célestine is nyomozásba kezd, miközben szép fokozatosan asszimilálódik a környezetéhez...


1964 Luis Buñuel dráma, krimi 104 4,1
Journal d'une femme de chambre (2015)

Journal d'une femme de chambre
Egy szobalány naplója

Az 1900-as évek eleje, francia provinciák. Célestine egy gyönyörű, libertariánus fiatal lány, aki szobalányként dolgozik a Lanlaires család szolgálatában. Joseph, a kertész mutatja be neki a házat, ahol munkába kell állnia. Itt Mr. Lanlaire fogadja őt, és elhalmozza kedves szavakkal. Ezt követően találkozik ura beképzelt, és barátságtalan feleségével, aki nem könnyíti meg számára a beilleszkedést.


2015 Benoît Jacquot dráma 22 2,7