Szépség és a Szörnyeteg adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag

Beauty and the Beast
 

Egy varázslat egy jóképű herceget visszataszító vadállattá változtatott, és csak egy gyönyörű nő szerelme változtathatja vissza.


1903 ? fantasy, némafilm, rövidfilm, ...

Beauty and the Beast
 

Egy varázslat egy jóképű herceget visszataszító és rettenetes vadállattá változtatott, és csak egy gyönyörű nő szerelme változtathatja vissza.


1913 Harry C. Mathews fantasy, némafilm, rövidfilm, ...
La belle et la bete (1946)

La belle et la bete
A szép és a szörnyeteg

A nemes szívű kisvárosi lány kilóg a többiek közül, és más életre vágyik. Miután édesapját fogva tartja egy szörnyeteg a kastélyban, a lány alkut köt vele, és apja helyett ott marad a szívtelennek tűnő torz alakkal. A szörnyeteg látványa először hhalálra rémiszti őt, de idővel megsajnálja a rettenetes testbe zárt teremtményt. Nemes természetéből fakadóan fokozatosan kezdi felismerni, hogy a szörny ijesztő külseje és modora mögött több érzés van, mint sejtenénk. A híres történetet többen is feldolgozták filmen, de a legismertebb változat a költő, Jean Cocteau filmje volt.


1946 Jean Cocteau dráma, fantasy, szerelmi történet 72 4,0
Beauty and the Beast (1962)

Beauty and the Beast
A szépség és a szörnyeteg

Hajdanában, a napfényes Itália földjén a lovagok regényes világában élt egy kedves és jóravaló hajadon, Althea, Sardi grófjának leánya. Az egész birodalom örömünnepét ülte, amikor megtudták, Althea kisasszony hosszú utazásra készül, hogy meglátogassa jövendőbelijét, Eduardo herceget. Alleta várában nemzedékeken keresztül a nyugalom és a béke honolt. Alig lépett trónra Eduardo herceg, megmagyarázhatatlan dolgok kezdtek történni. Eduardo még csak egy napja uralkodott, s midőn a nap a távoli hegyek mögé hanyatlott, Orsinit, legfőbb bizalmasát kivéve mindenkit a vár elhagyására szólított fel. Amikor a tájra az éj sötétsége ereszkedett, egyedül ők ketten maradhattak a kihalt kastélyban. Az alattvalóknak nem szabadott megtudni a rettenetes titkot, mely az ifjú herceg lelkét gyötörte. Az átokról, amely éjszakánként sújtotta a vár urát, nem beszélhettek senkinek. Az átok, mely Eduardora nehezedett, a múltból eredt. Eduardo apja, míg élt és uralkodott, gazdagodásvágytól elvakultan élve eltemettette egyik alattvalóját, egy alkímistát, aki nem volt hajlandó elárulni az "aranycsinálás" titkát. A Szépség és a Szörnyeteg legendás története az örök és a feltétlen szerelem meséje.


1962 Edward L. Cahn fantasy 6 ?
Beauty and the Beast (1976)

Beauty and the Beast
A szépség és a szörnyeteg

Mindenki, aki csak egyszer megnézi ezt a filmet, soha nem fogja elfelejteni. Egy fantasztikus mozi, minden korosztály számára. A Szépség és a Szörnyeteg legendás története az örök és a feltétlen szerelem meséje.


1976 Fielder Cook fantasy, szerelmi történet 7 ?
Panna a netvor (1978)

Panna a netvor
A szűz és a szörnyeteg

A klasszikus történet horrorisztikusabb és nyomasztóbb feldolgozása.


1978 Juraj Herz fantasy, horror, szerelmi történet 5 ?
Beauty and the Beast (1987)

Beauty and the Beast
Szépség és a szörnyeteg

A szegény farmer kénytelen hozzáadni három gyönyörű lánya közül az egyiket egy ronda szörnyhöz. Legfiatalabb lánya önként jelentkezik, hogy megmentse apját.


1987 Eugene Marner fantasy, musical 1 ?
Beauty and the Beast (1991)

Beauty and the Beast
A szépség és a szörnyeteg

A történet régi, mégis időtlen: egy kis francia falucskában él egy káprázatosan szép, megejtően bájos és okos fiatal leányzó, Belle, akit szabályosan üldöz szerelmével a jóképű, de durvalelkű, törtető Gaston. Egy napon Belle apját elrabolja a környéken magasodó kastélyban lakó, rettegett szörnyeteg, és "váltságdíjként" a leányt kéri. Belle gondolkodás nélkül feláldozza magát, és önként besétál a szörny csapdájába. Ahogy telnek a napok, úgy ismeri és szereti meg egyre jobban a taszító külső mögött jólelkűnek és nemesnek bizonyuló herceget. A különös romantikus kapcsolat kialakulásában a szörnyeteg kastélyának életre kelt tárgyai is segítenek - Belle a teáskanna (Kanna mama), a kis Csészike, a gyertyatartó és a falióra elbeszélései alapján ismeri meg fogvatartójának valódi, jó oldalát. Lassan kibontakozó szerelmük azonban nincs biztonságban: a csalódott, dühös Gaston hadjáratot indít a "szörnyeteg" ellen...


1991 Gary Trousdale - Kirk Wise animáció, fantasy, musical, ... 797 4,2
Beauty and the Beast (1992)

Beauty and the Beast
A szépség és a szörnyeteg

Varázslatos kalandot, romantikus bűvöletet és zenés mesés szórakozást egyaránt kínál az időtlen klasszikus feldolgozása a feltétel nélküli szeretetről.


1992 Higuchi Masakazu - Namba Chinami animáció 2 ?
Beauty and the Beast (2005)

Beauty and the Beast
 

A szépség és a szörnyeteg története a viking érába elhelyezve.


2005 David Lister akciófilm, fantasy, kalandfilm, ... 1 ?
Beauty and the Beast (2010)

Beauty and the Beast
A szépség és a szörnyeteg

A szépség és a szörnyeteg trollos-boszorkányos fantasy változata.


2010 David Lister dráma, szerelmi történet
Die Schöne und das Biest (2012)

Die Schöne und das Biest
A szépség és a szörnyeteg

Hugo egy különös kastélyba téved az erdőben. Amikor letép egy szál rózsát, szembe találja magát egy szörnyeteggel, aki elengedi, de azt kéri tőle cserébe, hogy az első személyt, aki az útjába kerül, küldje vissza hozzá cserébe. Legnagyobb rémületére, szépséges lánya, Elsa lesz az. Az udvarban lakik még Wenzel és Irmel, akik alig tudják magukban tartani, hogy átok ül a kastélyon.


2012 Marc-Andreas Bochert fantasy 1 ?
Beauty and the Beast (2014)

Beauty and the Beast
 


2014 Fabrizio Costa minisorozat, szerelmi történet
La belle et la bête (2014)

La belle et la bête
A szépség és a szörnyeteg

A klasszikus történet az elátkozott hercegről és a csodaszép lányról, akibe beleszeret.


2014 Christophe Gans dráma, fantasy, szerelmi történet, ... 96 3,0
Beauty and the Beast (2017)

Beauty and the Beast
A szépség és a szörnyeteg

Belle-t, az eszes, gyönyörű és független ifjú hölgyet kastélyába zárja egy szörnyeteg. Félelmeit leküzdve a lány összebarátkozik új, kényszerű otthona elvarázsolt személyzetével és végül képes lesz arra is, hogy meglássa a gyöngéd, érző szívű herceget a szörnyeteg rettentő külleme mögött.


2017 Bill Condon fantasy, musical, szerelmi történet 276 3,1