Quo Vadis remake-ek

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag

Quo Vadis?
 


1901 Ferdinand Zecca - Lucien Nonguet rövidfilm
Quo Vadis? (1912)

Quo Vadis?
 


1912 Enrico Guazzoni dráma, némafilm 3 ?

Quo Vadis?
 


1924 Gabriellino D'Annunzio - Georg Jacoby dráma, némafilm
Quo Vadis (1951)

Quo Vadis
 

Marcus Vinicius légióparancsnok (Robert Taylor) szerelemre lobban egy gyönyörű rabszolgalány iránt (Deborah Kerr), amivel átlépi a szigorú határvonalat a Birodalom és a keresztények között. Sorsuk Néró (Peter Ustinov) kezében van: Róma fényűző, de elátkozott birodalmának tébolyult, gyilkos császára mindenek felett uralkodik.


1951 Anthony Mann - Mervyn LeRoy dráma, szerelmi történet, történelmi film 167 4,0
Quo Vadis (1985)

Quo Vadis
 

Időszámításunk szerint 63. Rómában az őrült Nero császár az úr és a Birodalom az erkölcsi züllés és hanyatlás jeleit mutatja. Az őrült zsarnok környezetében senki nincs biztonságban. Eközben egyre több híve lesz a kereszténységnek, egy új vallásnak, aminek terjedését a hatalom nem nézi jó szemmel. A hívők többsége szegény, vagyonközösségben élő ember, de akadnak követők a gazdagok között is. Köztük van Lygia, az ifjú Marcus Vinicius szerelme is. A filmsorozat Henryk Sienkiewicz világhírű regénye nyomán készült. A parádés szereposztás mellett a díszlet- és jelmeztervezők munkája segítségével csodálatos látványt teremtettek az alkotók.


1985 Franco Rossi dráma, minisorozat 1 ?
Quo Vadis (2001)

Quo Vadis
 

Vinicius, az előkelő római katona beleszeret a gyönyörű fogvatartott királylányba Lygiába, s rabszolganőként akarja házába vinni. Nagybátyja, az éles eszű, élvhajhász Petronius támogatja tervét, de a lányt megmenti hű szolgája, az óriás Ursus s egy keresztény gyülekezet házába viszi. Vinicius azonban felkutatja és el akarja rabolni, ám eközben megsérül. Lábadozása idején a keresztény házban Viniciust is megérintik Péter apostol szavai, Krisztus tanításai. Eközben a császár lakomáin tivornyázó vendégek ünneplik a művészi babérokra pályázó Nérót. Az őrült császár felgyújtatja Rómát, hogy a tűzvész lángjainál játszhassa el öntetszelgő színészi szerepét. Tanácsadói sugallatára a keresztény hit követőit teszi felelőssé a tűzvészért. Hatalmának megingását érezve mindennél szörnyűbb cirkuszi játékot rendez a népnek. Megindul a keresztények összefogása, Lygia is a cirkusz börtönébe kerül. A keresztényeket, anyákat és gyermekeket , fiatalokat és öregeket vetnek az oroszlánok elé, s feszítenek keresztre. Lygiát egy bika hátára kötözve űzik az arénába, ahol Ursusnak kell megküzdenie a bikával...


2001 Jerzy Kawalerowicz dráma 17 3,7