ifjabb Olsen filmek

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Olsen Banden Junior (2001)

Olsen Banden Junior
Az ifjú Olsen és bandája

1958-as évek Koppenhágája, Egon a "Boldog menny" gyerekotthonban él és minden vágya, hogy egy családhoz kerüljön. Csak egy a probléma, hogy nem szegényekhez akar kerülni, hanem egy milliomos családhoz. Éppen ezért ki kell dolgozni a komoly tervet. Egon rátalál a megfelelő apára-anyára, Mr. Hallandsen és Ms. Rakowski személyében, csak egy a bökkenő, hogy nem házasok. És van még egy rejtély, hogy az örömszülők mellesleg csalók. Egont föl akarják használni űrkísérleteikhez, mint egykoron Lajkát, az első űrkutyát. Egon barátai, Benny, Kjeld és Ivonne azonnal akcióba lépnek...


2001 Peter Flinth kalandfilm, krimi, vígjáték

Olsenbanden Junior går under vann
Az ifjabb Olsen bandájának búvárkalandja

Folytatódik az ifjú Olsen bandájának kalandjai. 1958-as évek Koppenhágája, Egon a "Boldog menny" gyerekotthonban él és minden vágya, hogy egy családhoz kerüljön. Ezt tudhattuk meg az első részben. Egon tehát most Lykkebo városkában éldegél egy családnál. Gyldenlowe befogadta Egont, s Egon nem is sejti, mi van a háttérben. Bollerud menedzser közvetítette a kis Olsent ehhez a családhoz, s ezért kapott 1 millió koronát. Bang-Johansen és Ursula Wasserschmidt egy elsüllyedt tengeralattjáróra cipelik Egont, hogy az ott elrejtett gyémántok nyomára bukkanjanak, ugyanis a gyémántszállítmány a II. világháború utolsó napján a tenger fenekére süllyedt. Olsen barátai, Benny, Kjeld és Ivonne azonnal akcióba lépnek.


2003 Arne Lindtner Næss kalandfilm, vígjáték 1 ?
Olsenbanden Junior på rocker'n (2004)

Olsenbanden Junior på rocker'n
Az ifjabb Olsen rockbandája

1960-ban létrehozzák és megalapítják Norvégia Nemzeti Televízióját. A televízió versenyre invitálja a legjobb rockzenekarokat, s a győztesnek 50 ezer koronát ajánlanak föl. A legendás hírű "Dinamit" együttes is fellép, akinek menedzsere a népszerű és világhírű Pop-Johansen, egyenesen az Egyesült Államokból. Pop-Johansen és gyönyörű társnője Dolly csak a pénzre hajt, a zenekar egyáltalán nem érdekli. Egon kapva kap az alkalmon, s barátaival - Kjel és Benny - ismét akcióba lép, s mint rockzenekar lépnek fel a színre.


2004 Arne Lindtner Næss vígjáték

Olsenbanden Junior på cirkus
Az ifjú Olsen banda a cirkuszban

A film hősei Egon Olsen vezetésével világszámra készülnek a cirkuszban. No persze rengeteg bonyodalom s kaland kerekedik, de a aztán minden megoldódik.


2005 Arne Lindtner Næss vígjáték
Olsenbanden jr. og det sorte gullet (2009)

Olsenbanden jr. og det sorte gullet
Az ifjú Olsen banda és a fekete arany

A nagy Öreg Olsen unokája nem tétlenkedik, Egon és bandája rákattan a benzinre, s egy külön irodát rendez be egy fa tetején. Részvényekben utaznak. Részesedést akarnak szerezni a Viking Oil-ban, hogy résztulajdonosok lehessenek. Egon rendkívül felkészült, pontosan tudja, hogy mai áron az olaj-részvények ára 50 korona. Az újság azt is megírta, hogy holnap térnek vissza az olajkeresők, s ez mindenképpen hatással lesznek az árakra. Hallendsen mérnök pontosan 9 óra 10 perckor fog nyilatkozni, hogy találtak-e olajat vagy sem? Ha igen, akkor egyetlen részvény is sokat fog érni, akár milliókat is. A banda kitűzte az első célt, mindenek fölött tőkét szerezni, s majd csak aztán megszerezni a fekete aranyat... És mi van akkor, ha Norvégiának nincs olaja az Északi-tengerben?


2009 Arne Lindtner Næss kalandfilm 1 ?
Olsenbanden jr. Mestertyvens skatt (2010)

Olsenbanden jr. Mestertyvens skatt
Az ifjú Olsen banda és a mestertolvaj kincse

Folytatódik a nagysikerű ifjú Olsen bandájának kalandjai. A nagy öreg és híres Egon Olsen egy öregek otthonában él, Fridrikstad-ban. Kis unokája, az ifjabb Egon Olsen pedig egy gyermekotthonban, szülei ismeretlenek. Annak idején a kis Egont otthagyták egy kosárban a városháza lépcsőjén. Egy napon az ifjú Egon Olsen megtudja, hogy él valahol, messze tőle a nagyapja, aki ráadásul nagy vagyon fölött ül, de senki sem tudja, hogy hol rejtette el az annak idején megszerzett kincset. A gyermekotthon igazgatójának öccse éppen ezért kitartóan érdeklődik az ifjú Egon Olsen iránt, s ráadásul Fridrikstad-ban dolgozik, éppen abban az otthonban, ahol a híres és hírhedt öreg Olsen nagyapa él. Vagy talán az Igazgató Úr öccsét nem is igazán az ifjú Olsen érdekli, hanem az öreg Olsen vagyona...? Ki tudja.?
Egyet biztosan tudunk, hogy az igazgató öccse minden levelet eltüntetett, amit az Öreg írt unokájának, az ifjabb Egon Olsen-nek. De mint tudjuk, a "Vénember" nem akárki, hanem az egykor oly híres Olsen banda Nagyfőnöke. Esze vág, mint a beretva...


2010 Arne Lindtner Næss kalandfilm 1 ?