Bonnie és Clyde adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
The Bonnie Parker Story (1958)

The Bonnie Parker Story
 

Az 1930-as években egy gátlástalan szőke lány, Bonnie Parker, géppisztollyal szerzett hírnevet magának a dél-nyugaton. Benzinkutakkal és bárokkal kezdte a rablást Guy Darrow-val az oldalán, majd bankokkal folytatta.


1958 William Witney életrajzi film, film noir, krimi
Bonnie and Clyde (1967)

Bonnie and Clyde
Bonnie és Clyde

Bonnie Parker és Clyde Barrow legendás története az amerikai gazdasági válság éveiben játszódik, egy olyan időszakban, mely a bűnözés virágzásáról vált híressé. Számtalan rablótámadás után Bonnie és Clyde kettőse öttagú bandává bővül, miután csatlakozik hozzájuk. Moss, valamint Clyde börtönből szabadult bátyja, Buck, és a felesége, Blanche. Egyre több rablást követnek el, s széleskörű ismertségre tesznek szert. Azonban egyik pillanatról a másikra egy gyilkosság következtében minden államban körözött veszélyes bűnözőkké válnak. Szinte hihetetlen módon képesek elmenekülni a legkilátástalanabb helyzetekből. Ám végül egy árulásnak köszönhetően csapdába esnek, és pillanatok alatt szitává lövik őket, még mielőtt egyáltalán a fegyvereikért nyúlhattak volna...


1967 Arthur Penn dráma, életrajzi film, krimi, ... 362 4,1

Bonnie & Clyde: The True Story
Bonnie és Clyde - Az igaz történet

Az amerikai gazdasági válság idején a megélhetés legnépszerűbb formája a bűnözés. Bonnie Parker (Tracey Needham) és Clyde Barrow (Dana Ashbrook) szerelemtől fűtve belevágnak életük legnagyobb és legmerészebb kalandjába. A páros számtalan rablást követ el, mellyel hihetetlen népszerűségre tesznek szert, Amerika lakossága romantikus hősökként ünnepli őket. A szerelmespár hamarosan csapattá bővül, s ezzel aláírják halálos ítéletüket. Az erőszakmentes rablásokból gyilkosság lesz, majd egy árulásnak köszönhetően csapdába kerülnek, és végül kíméletlenül lelövik őket.


1992 Gary Hoffman dráma 8 ?

The Barrow Gang
 

Az egyetlen történelmileg pontos feldolgozás Bonnie és Clyde történetéről.


1995 Sean Hughes ?

Bonnie and Clyde
 


2013 Dominique Miranda - Louis J. Parker akciófilm, krimi, rövidfilm, ...