Belphégor adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Belphégor (1927)

Belphégor
 

Kísértet bukkant fel a Louvre-ban és egy biztonsági őrt holtan találnak az ammoniták istene, Belfegor szobrának a közelében. Egy újságíró, Jacques Bellegarde nyomozásba kezd, de hamarosan fenyegető leveleket kap Belphegor aláírással.


1927 Henri Desfontaines némafilm
Belphégor (1965)

Belphégor
Belphegor, a Louvre fantomja

A Louvre-ban állítólag szellem járkál éjszakánként. Amikor a teremőrök főnökét holtan találják a múzeumban, egy egyetemista fiú (Yves Rénier) elhatározza, hogy maga jár utána a dolognak.


1965 Claude Barma krimi, minisorozat, thriller 11 3,6
Belphégor - Le fantôme du Louvre (2001)

Belphégor - Le fantôme du Louvre
Belphégor, a Louvre fantomja

Az új évezred hajnalán egy gonosz hatalmú múmia életre kelti Belphégort, a fantomot, aki éjszakánként a Louvre-ban kísért. A múzeumban meghibásodnak a biztonsági kamerák, kikapcsol a riasztórendszer, tárlók törnek szét, és egyiptomi leletek tűnnek el.

A fantomról, aki néha ijesztő, néha szinte emberi, hamar kiderül, hogy nem ismer félelmet, és legyőzhetetlen. Belphégort követve végigjárjuk a Louvre-t a föld alatti alagutaktól a kiállítótermekig, a raktáraktól a kutatólaboratóriumokig, bepillantunk a világ leghíresebb múzeumának kulisszái mögé. Jean-Paul Salomé alkotása az első olyan játékfilm, amelyet a világ legnagyobb és leghíresebb múzeumában forgattak.

1965-ben a francia tévénézők megigézve bámulták a képernyőt, amikor egy fekete maszkos alak útjára indult a Louvre ókori egyiptomi gyűjteményének termeiben. Claude Barma tévésorozata óriási hatást gyakorolt a közönségre, hetekig találgatták, ki is lehet a Louvre fantomja. Arthur Bernéde Belphégor című regénye a mai napig roppant népszerű Franciaországban, ezért Alain Sarde, az egyik legismertebb francia producer úgy döntött, érdemes feleleveníteni a történetet.


2001 Jean-Paul Salomé fantasy, horror 206 2,4