Operaház fantomja adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
The Phantom of the Opera (1925)

The Phantom of the Opera
Az Operaház fantomja

A rettentően csúf arcú, ezért álarcban járó és a párizsi Operaház pincéiben lakó Erik beleszeret az opera egyik énekesnőjébe, a Raoul által eljegyzett Christine Daaéba. Erik nem tudja megemészteni hogy Christine nem viszonozza vonzódását.


1925 Rupert Julian dráma, horror, némafilm 25 4,0
Phantom of the Opera (1943)

Phantom of the Opera
Az Operaház fantomja

Három férfi is szerelmes a fiatal szoprán énekesnő Christine-be: a zenekari hegedűs Claudin, a bariton énekes, Anatole és Raoul rendőrfelügyelő. A szegény Claudin, aki minden megkeresett pénzét Christine taníttatására költi (a lány tudta nélkül), egy nap elveszti állását, mert megfájdul a keze. Titokban abban reménykedik, hogy egyszer színpadra kerül fióknak komponált darabja, melyben Christine játssza majd a főszerepet. Egy nap Claudin rádöbben, hogy történetét elrabolták, és dühében megöli a gazember impresszáriót, ám a dulakodás közben az impresszárió felesége savat önt az arcára.


1943 Arthur Lubin dráma, horror, thriller 13 3,5
The Phantom of the Opera (1962)

The Phantom of the Opera
Az Operaház fantomja


1962 Terence Fisher dráma, horror, thriller, ... 4 ?

The Phantom of the Opera
Az operaház fantomja

Az esti előadásra szinte teljesen foglalt a párizsi operaház nézőtere. Csak az igazgató bosszankodik, mert úgy gondolja, hogy még legalább ezer jegyet eladhatott volna, ha több lenne a hely. Az az ötlete támad, hogy kiadja az ötös páholyt, amely évek alatt üresen ált, de a főpénztáros ijedten figyelmezteti, hogy az a hely az operaház fantomjáé.
Ezen az estén az előadás előtt eltűnik a főszereplő és ezért Christine-nek kell beugrania helyette. Azonban hamarosan körülötte is különös dolgok történnek…


1988 Al Guest - Jean Mathieson animáció, horror 2 ?
The Phantom of the Opera (1989)

The Phantom of the Opera
Az Operaház fantomja

Az ősi legendában már szinte senki sem hisz a londoni operaházban. Pedig a Fantomról szóló legenda igaz. S eljön a pillanat az ott dolgozók életében, amikor meg kell lássák s saját bőrükön kell tapasztalják az Operaház Fantomjának rettenetes jelenlétét. Az arc nélküli fantom ugyanis válogatás nélkül gyilkolja az operánál dolgozó embereket. A Scotland Yard nyomozása azonban hamarosan ördögi logikát mutat ki a gyilkosságok helyét, idejét és személyeit illetően. A gyilkoló Fantom el akar valamit érni. Mindenáron


1989 Dwight H. Little dráma, horror, zenés film 33 3,0
The Phantom of the Opera (1990)

The Phantom of the Opera
Az Operaház fantomja

Az Operaház arc nélküli Fantomja nem csupán egy legenda, ahogy azt eddig a színház művészei hitték. Elérkezik a nap, amikor a Fantom életre kel és gyilkolni kezdi az operánál dolgozó személyeket. A Scotland Yard minden követ megmozgat, hogy kézre kerítse a félelmetes gyilkost.


1990 Tony Richardson dráma, minisorozat, szerelmi történet, ... 18 3,6
The Phantom of the Opera (2004)

The Phantom of the Opera
Az operaház fantomja

Christine Daae (Emmy Rossum), a fiatal szopránénekesnő a párizsi Opera Populaire tagja. Egy napon titokzatos pártfogóra talál, s azt hiszi, hogy ő a "Muzsika Angyala", akiről korán meghalt apja beszélt neki. Az idegen azonban nem az Angyal, hanem a rejtélyes Fantom (Gerard Butler), aki rettegésben tartja a színház művészeit. Csak Madame Giry, a balett-tanárnő (Miranda Richardson) tudja, hogy aki a színházépület katakombái között rejtőzik, valójában egy torz arcú zenei géniusz. Az operaház temperamentumos dívája, La Carlotta (Minnie Driver) az új előadás próbáinak közepén távozik, a színház menedzserei pedig nem tehetnek mást, mint az újonc Christine-t állítják helyette a rivaldafénybe. A varázslatos bemutatkozás nemcsak a közönséget bűvöli el, hanem a Fantomot is. Ezentúl csak a lány érdekli, és mindent elkövet, hogy pártfogoltja az opera új csillaga legyen. Szereti és bátorítja, egyengeti a karrierjét, de nem ő az egyetlen férfi, aki felfigyelt a fiatal énekesnőre. A színház gazdag patrónusa, Raoul de Chagny (Patrick Wilson) is körüludvarolja a lányt szerelmével. Christine-t rabul ejti ugyan karizmatikus és rejtőzködő mentora, de kétségkívül jobban vonzódik a rámenős és jóképű Raoulhoz, ami felbőszíti Fantomot.


2004 Joel Schumacher dráma, musical, szerelmi történet, ... 263 3,5