Őslények országa

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
The Land Before Time (1988)

The Land Before Time
Őslények országa

65 millió évvel ezelőtt, amikor még dinoszauruszok bolyongtak a Földön, s állandó veszélyt jelentettek a földrengések és vulkánkitörések, élt egy kedves kis dinó. Tappancs elvesztette szüleit, s az életben maradásra csak akkor van esélye, ha megtalálja a Virágzó Völgyet, ahol bőséges az élelem és az állatok békében élhetnek. A völgy azonban messze van és veszélyes útra Tappancsot elkísérik barátai: Kistülök, Repcsi, Kacsacsőr és Tüskés. A kis állatok csak egymásra számíthatnak a hosszú vándorlás során és minden ügyességükre, és bátorságukra szükségük van, hogy ép bőrrel ússzák meg a rájuk váró elképesztő kalandokat.


1988 Don Bluth animáció, dráma, kalandfilm 138 3,9
The Land Before Time II: The Great Valley Adventure (1994)

The Land Before Time II: The Great Valley Adventure
Őslények országa II. - Kalandok a Virágzó völgyben

A történet sok-sok évvel ezelőtt kezdődött, amikor még dinoszauruszok bolyongtak a Földön, s állandó veszélyt jelentettek a földrengések és vulkánkitörések. Tappancs, a kis dinoszaurusz elvesztette szüleit és elindul, hogy megkeresse a Virágzó Völgyet, ahol bőséges az élelem, s ahol a dinoszauruszok békésen élhetnek. Útközben barátokat szerzett, s együtt találták meg a völgyet. Békésen és gondtalanul éltek itt, egészen addig, amíg a kíváncsiságtól hajtva felfedező útra indultak. Ezen az úton hihetetlen kalandok sora várja őket, s felejthetetlen leckét kapnak arról, milyen az igazi barátság...


1994 Roy Allen Smith animáció, kalandfilm, vígjáték 26 3,0
The Land Before Time III: The Time of the Great Giving (1995)

The Land Before Time III: The Time of the Great Giving
Őslények országa III. - A nagyszerű ajándékozás kora

Tappancs és barátai békésen éltek a Virágzó Völgyben, egészen addig, amíg egy nagy meteorit csapódik a földbe s elzárja az állatok útját az ivóvízhez. Tappancs elindul társaival vizet keresni, de a völgyben nem járnak sikerrel. Távolabb merészkednek és találnak is egy tavat, de az már az Élesfogúak területén van. A barátoknak össze kell fogniuk, hogy életben tudjanak maradni a velociraptorok között...


1995 Roy Allen Smith animáció, kalandfilm, vígjáték 16 2,4
The Land Before Time IV: Journey Through the Mists (1996)

The Land Before Time IV: Journey Through the Mists
Őslények országa 4.

Tappancs és barátai vidáman élnek a Virágzó Völgyben. Ám egyszer a vándorló hosszúagyarúak fontos hírt hoznak: a völgyön túl egyre nagyobb területeket borít el a víz, és furcsa új teremtmények jelennek meg ezeken a területeken. Szerencsére a Virágzó Völgyben nem változik semmi. De amikor Tappancs nagypapája megbetegszik, a gyógyuláshoz egy olyan növényt kell ennie, ami a völgyön kívül terem. Tappancs indul útnak a vizes területre, hogy megszerezze az életmentő növényt...


1996 Roy Allen Smith animáció, kalandfilm, vígjáték 17 2,6
The Land Before Time V: The Mysterious Island (1997)

The Land Before Time V: The Mysterious Island
Őslények országa 5. - A rejtélyes sziget

A Virágzó Völgyön túl létezik egy gyönyörűséges és titokzatos sziget. Ezen a csodálatos helyen Tappancs, Kacsacsőrű, Kistülök és Tüskés régi és új barátokra lelnek, izgalmas akadályokkal kell megküzdeniük, egy életre szóló kalandot élnek át együtt!
Egy nap a levélfalók raja árasztja el a Virágzó Völgyet, és felzabálja az összes fellelhető növényt. Az egykor buja táj most kopár és üres, és a völgylakóknak új otthont kell keresniük, míg a levelek újra visszanőnek. De amikor a felnőttek viszálykodása azzal fenyeget, hogy szét kell válniuk, Tappancs és őskori pajtásai maguk vágnak neki az útnak. Felfedezőútjuk során átkelnek a Nagy Vizen - ahol furcsa élőlények élnek és úszkálnak -, és eljutnak egy rejtélyes szigetre, ahol újból találkoznak Hamival, a kedves kis élesfogúval. Most fordul a kocka, hiszen ezúttal Haminak kell megvédenie növényevő barátait a sziget élesfogúitól - köztük saját szüleitől is!


1997 Charles Grosvenor animáció, kalandfilm, vígjáték 14 2,4
The Land Before Time VI: The Secret of Saurus Rock (1998)

The Land Before Time VI: The Secret of Saurus Rock
Őslények országa 6. - A Szaurusz-szikla titka

A legenda szerint a Szaurusz Szikla távol tartja a szerencsétlenséget a Virágzó Völgytől. Vajon ez igaz? Lehet, hogy a Doki nevű titokzatos hosszúnyakú a híres Társtalan Dinoszaurusz, aki még egy élesfogút is le tud győzni lasszó-szerű farkával?
Ahhoz, hogy ezt kiderítsék, Tappancsnak és társainak át kell kelniük a Virágzó Völgyön, és maguknak kell szembe nézniük a veszélyes élesfogúakkal! Útjuk során a kis dinoszauruszok sok mindent megtanulnak a változásról, egymás elfogadásáról és a felelősségről. Ha közelebbről megnézed, könnyen lehet, hogy találsz egy hőst, aki a saját családodban él!


1998 Charles Grosvenor animáció, kalandfilm, vígjáték 14 2,4
The Land Before Time VII: The Stone of Cold Fire (2000)

The Land Before Time VII: The Stone of Cold Fire
Őslények országa 7. - A hideg tűz köve

Tappancs, Tüskés, Kistülök, Kacsacsőr és Repcsi visszatérnek egy bájos, új, egészestés kalandban, a népszerű Őslények országa sorozatban!
Tappancs elképesztő látványnak volt szemtanúja: látta a "hideg tűz kövét", mely átszáguldott az éjszakai égbolton, és valahol a Füstölgő Hegyekben landolt. De a Nagy Völgyben csak Tappancs az egyetlen, aki látta a követ, és senkit sem talál, aki hinne neki. Repcsi régen elveszett nagybátyja, Pterano bátorítja őket, de Repcsi és barátai nem tudják, hogy a gyanús Pterano-nak jó oka van megtalálni a követ, melyről azt hiszi, hogy különleges képességei vannak. Az igazságot keresve az ifjú dínók elmerészkednek a titokzatos messzeségbe és olyan izgalmas kalandban lesz részük, mely legmerészebb álmaikat is felülmúlja!


2000 Charles Grosvenor animáció, kalandfilm, vígjáték 15 2,4
The Land Before Time VIII: The Big Freeze (2001)

The Land Before Time VIII: The Big Freeze
Őslények országa 8. - A nagy fagy

Leesik az első hó a Völgyben, és ez megzavar és elbűvöl mindenkit. Ám nemsokára rá kell döbbenniük, hogy ezek a mókás, puha, fehér pelyhek a túlélésüket veszélyeztetik. De Tappancs, Kistülök, Kacsacsőr és Repcsi inkább Tüskéshátú miatt aggódnak. Egy arra járó sztegoszaurusz csorda lenyűgözi Tüskéshátút, aki úgy dönt, csatlakozik hozzájuk, és velük együtt menekül el a fagy elől. Amikor Kacsacsőr titokban követi őt a Rejtélyes Odaátba, Tappancs, Kistülök és Repcsi úgy határoznak, hogy a jeges idővel dacolva visszahozzák elveszett barátaikat.
A nagy fagy varázslatos rajzaival, bájos dalaival és megható történetével garantált szórakozás jelent az egész családnak Az őslények országá-ban.


2001 Charles Grosvenor animáció, kalandfilm, vígjáték 17 2,6
The Land Before Time IX: Journey to the Big Water (2002)

The Land Before Time IX: Journey to the Big Water
Őslények országa IX. - Utazás a nagy vízhez

Tappancs, Repcsi, Tüskés, Kistülök és Kacsacsőr újra felbukkannak ebben az elbűvölő, vadonatúj zenés mesében, mely a felfedezés örömeiről szól. Amikor a nagy esők nyomán kialakul a titokzatos "új víz", Tappancs elindul, hogy felfedezze a Virágzó Völgyet. Hamar összebarátkozik Móval, a rakoncátlan, delfinszerű teremtménnyel, aki nem talál vissza a Nagy Vízbe. Tappancs és őskori pajtásai a segítségére sietnek, kicseleznek egy félelmetes élesfogút, és bebizonyítják a bátorság, a barátság és a sokféleség értékét ebben az izgalmas, új kalandban!


2002 Charles Grosvenor animáció, kalandfilm, vígjáték 18 2,3
The Land Before Time X: The Great Longneck Migration (2003)

The Land Before Time X: The Great Longneck Migration
Őslények országa 10. - A hosszúnyakúak vándorlása

Tappancs és nagyszülei különös "szunyamesét" látnak, mely fantasztikus utazásra készteti őket. A mindig kíváncsi Kistülök, Kacsacsőr, Tüskés és Röpcsi pedig szorosan a nyomukban haladnak. Az elbűvölő kaland során sok ismeretlen élőlénnyel, természeti csodával találkoznak, átélnek veszélyeket és örömöket. Útjuk végén aztán az eddigi legnagyobb dinoszaurusz csordával találkoznak, és egy különleges hosszúnyakúval, akiről Tappancs azt hitte, hogy sohasem fogja látni. A nagy vándorlás tele van tanulsággal a barátságról és sokféleségről, mely egy elragadó mesét tár az egész család elé!


2003 Charles Grosvenor animáció, kalandfilm, vígjáték 16 2,7
The Land Before Time XI: Invasion of the Tinysauruses (2004)

The Land Before Time XI: Invasion of the Tinysauruses
Őslények országa XI. - A pöttömszauruszok támadása

Kedvenc őskori barátaink újra itt vannak egy új, mókával és kacagással teli kalanddal! Ezúttal a pöttömszauruszok lepik el a Virágzó Völgyet, hogy megtanítsák Tappancsot, milyen nagy bajt is okozhat egy aprócska hazugság. Ismerd meg a banda új barátait, és énekeld velük a vadonatúj dalokat. A pöttömszauruszok támadásában kiderül, hogy a hősök, a barátok és a család sokféle alakban és formában találhatnak ránk!


2004 Charles Grosvenor animáció, kalandfilm, vígjáték 13 2,3

The Land Before Time XII: Great Day of the Flyers
Őslények országa 12. - A nagy repülős nap

Kedvenc őskori barátaink, Tappancs, Kistülök, Kacsacsőr, Tüskés és Röpcsi ismét visszatérnek a Steven Spielberg-által indított méltán világhírű rajzfilmsorozat tizenkettedik részében.
A kis őslény-csapat egyik legöntörvényűbb tagja, a szeleburdi Röpcsi a Virágzó völgy szárnyas és tappancsos népét egyaránt fellelkesítő repülőnapra készül, de hiába minden igyekezete, képtelen szabályos alakzatban repülni testvéreivel. Barátai - bár földhözragadtak - próbálnak segíteni neki, de a legjobb tippet nem ők, hanem egy új borzas jövevény, egy bizonyos Guido adja: néha az a legcélravezetőbb, ha az ember, vagyis a dínó, nem áll be a sorba, hanem csak önmagát adja.


2006 Charles Grosvenor animáció, kalandfilm, musical 1 ?

The Land Before Time XIII: Wisdom of Friends
Őslények országa 13. - Bízz a barátokban!

Kedvenc őskori barátaink, Tappancs, Kistülök, Kacsacsőr, Tüskés és Röpcsi ismét visszatérnek a Steven Spielberg-által indított méltán világhírű rajzfilmsorozat új részében.
Az öt jóbarát most két eltévedt Beipiaosaurusnak - tollas dínónak - segít megtalálni a Virágzó völgyet. Útjuk során azonban nem csak ők mutatják meg a helyes irányt a szószátyár Loofah-nak és Doofah-nak, hanem az elcsellengett dínóknak köszönhetően ők is leckét kapnak barátságból.


2007 Charles Grosvenor - Jamie Mitchell animáció, kalandfilm, musical